VALİ SÜLEYMAN ELBAN’DAN  10 KASIM MESAJI
GÜNDEM 9.11.2020 12:56:00 491 0

VALİ SÜLEYMAN ELBAN’DAN  10 KASIM MESAJI

Adana Valisi Süleyman Elban, "Gazi Mustafa Kemal, her türlü imkânsızlığa rağmen bir milletin verdiği eşsiz istiklal mücadelesinin başkomutanıdır" dedi.

Vali Elban, yayınladığı mesajında şunları kaydetti:
"Çizdikleri yollarla milletlerinin kaderini değiştirip tarihe yön veren, adları milletleriyle özdeş, fani bedenleri ölüme yenik düşse de fikirleri ve idealleri sonsuza dek yaşayan eşsiz kahramanlar vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de çok yönlü kişiliği, siyasi ve askeri dehası, benliğinde barındırdığı tarifsiz vatan ve millet sevgisiyle tarihin adını altın harflerle not düştüğü şahsiyetlerden biridir.
Gazi Mustafa Kemal, her türlü imkânsızlığa rağmen bir milletin verdiği eşsiz istiklal mücadelesinin başkomutanıdır. Gazi Mustafa Kemal, küllerinden yeniden doğan bir milletin kurduğu cumhuriyetin ilk cumhurbaşkanıdır. Gazi Mustafa Kemal, kara tahta başında, aziz milletimizin başöğretmenidir. Gazi Mustafa Kemal, tüm dünyanın takdirini kazanan, mücadelesi mazlum milletlere örnek teşkil eden eşsiz bir liderdir. 
Hiç kuşkusuz onu tarihe istikamet çizen diğer komutanlardan, diğer liderlerden ayıran en önemli özelliği, milletine duyduğu inanç ve güvendir. Anadolu’da kurtuluş mücadelesinin meşalesini yaktığında dünyaya haykırdığı “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” sözü, bunun en büyük delilidir. Gazi Mustafa Kemal’in milletimize duyduğu bu sonsuz güven, önce İstiklal Harbi’mizi zafere, ardından yeni ve aydınlık hedeflere durmadan yürüyen cumhuriyete, müreffeh, güçlü ve tüm dünyada söz sahibi Türkiye’ye taşımıştır.
Bugün bizler de Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünden hareketle, onu daha iyi anlamalı, emanetlerine sahip çıkmalı, fikirleri ve milletimize çizdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma ideali doğrultusunda yılmadan, yorulmadan çalışmalıyız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsiyetini genç dimağlara nakşetmeli, bundan yüz yıl önce ecdadımızın bu coğrafyada yaşadıklarını iyi tahlil etmeli, dünden geleceğe tuttuğumuz projeksiyonla, birlik ve beraberlik içinde istikbal yolumuzu aydınlatmalıyız. Atatürk’ün en büyük eserim diyerek işaret ettiği “Cumhuriyetimizi”, karakteri bağımsızlık olan milletimizin her bir ferdiyle nice yüz yıllara, nice bin yıllara taşıma azmi ve kararlılığını göstermeli; kutlu medeniyet yolculuğumuzu emin adımlarla sürdürmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı