VALİ ELBAN:  “BÖLGENİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLDUK”
GÜNDEM 18.05.2023 09:50:00 914 0

VALİ ELBAN: “BÖLGENİN LOJİSTİK ÜSSÜ OLDUK”

“Öncelikli ağır hasarlı binaların yıkımı için pazartesi gününden itibaren mülk sahiplerine tebligat göndereceğiz. Eğer kendileri yıkmaz ise biz hazırlıklarımızı yaptık, yıktıracağız.

Adana Valisi Süleyman Elban, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bu kentle birlikte; Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Kilis,  Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Malatya, Elazığ ve Gaziantep’te etkili olan depremde, Adana’nın bölgenin lojistik üssü görevini başarıyla üstlendiğini bildirdi.

Vali Elban, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilen Cafer Esendemir ile yönetim kurulunu kabulünde, deprem literatürüne yüzyılın afeti olarak geçen Kahramanmaraşlı merkezli depremi değerlendirirken, “Bölgenin lojistik üssü olduk. Havayolu ile kentimize getirilen yardımlar, ekiplerimiz ve yaklaşık 3 bin gönüllünün de katılımıyla ayrıştırılarak ihtiyaç sahiplerine sevk edildi” dedi.

Lojistikte profesyonel markaların desteğiyle onların teknolojik altyapısını model aldıklarını belirten Vali Elban, “Adanalılar da bir yandan kendi yaralarını sararken, diğer yandan çevre illere yaptığı yardımlarla da kendinden bekleneni fazlasıyla yerine getirdi. Bu nedenle tüm Adanalıları bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Depremde kaybedilen canların telafisinin mümkün olmadığını ancak, devletin tüm imkanları ile depremzedelerin yanında olduğunu ifade eden Vali Elban, yaraların hızlıca sarılması için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikli ağır hasarlı binaların yıkımı için pazartesi gününden itibaren mülk sahiplerine tebligat göndereceğiz. Eğer kendileri yıkmaz ise biz hazırlıklarımızı yaptık, yıktıracağız. Hasar tespitine ilişkin itiraz süreci tamamlanan Çukurova’da 70 bina yıkılacak. Orta hasarlı binaların yıkımı için de düzenleme bekliyoruz. Kesinleştiğinde gerekli çalışmalara bu binalar için de başlayacağız. Tüm bunları Adana halkımız yayla ve yazlıklarından dönmeden Eylül ayına kadar tamamlanmasını planlıyoruz.”

Vali Elban, yurtlarda ve konteynerlerde kalan depremzedelerin de yurtlarda kalmaya devam ettiğini ancak, sayılarının azaldığını belirterek, “İsteyen vatandaşlarımız kira yardımından faydalanıyor ya da yurtlarımızda kalmayı sürdürüyorlar. Orada her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Günde üç öğün yemek veriliyor. Zorunlu ihtiyaçlarını giderebildikleri en iyi imkanları sunuyoruz. Ancak, Haziran  ayında kendilerine ya konteyner kentlere yerleşmelerini ya da kira yardımınızdan faydalanmalarını isteyeceğiz. Zira, yurtlarımızın da yeni eğitim öğretim dönemine hazırlamamız gerekecek.”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise 22 Ocak’ta gerçekleştirilen 31. Olağan Genel Kurulda seçilen  yönetim kurulu üyelerini tanıttıktan sonra oldukça geniş bir coğrafyada etkili olan depremde cemiyet olarak sosyal tesislerini depremzede gazetecilere açtıklarını bildirdi.

Esendemir, deprem anından itibaren meslektaşlarının yanında olduklarını,  Cemiyetin Sosyal Tesislerini tüm meslektaşlarına açtıklarını,  günlük üç öğün yemekten zorunlu ihtiyaçlarına kadar taleplerini karşılama gayretinde olduklarını söyledi. Esendemir, binaları hasar gören bazı basın kuruluşlarının da hizmetlerini yine sosyal tesislerde sürdürdüklerini kaydetti.

Esendemir, üyelerine yönelik yeni projelerinden söz ederken, Vali Elban da her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek,  başarı dileklerini iletti.

Ziyarete, ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’in yanı sıra, Başkan Vekili Sefa Saygıdeğer, Başkan Yardımcıları Engin Kanber, Dilek Akın, Hüseyin Arat, Genel Sekreter Yasemin Atasoy, Genel   Sekreter Yardımcısı Mustafa Özke, Mali Sekreter Süreyya Uri, Mali Sekreter Yardımcısı Kadir Adıyaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Şenyurt ile Çetin Ulucan katıldı.(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı