VALİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
GÜNDEM 8.03.2022 10:52:00 632 0

VALİ DR. SÜLEYMAN ELBAN’IN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Elban,"Hayatımızın her anında hiçbir karşılık beklemeden sevgisi, şefkati, özverisiyle var olan ve varlığıyla dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum."dedi.

Adana Valisi Süleyman Elban, 8 Mart'ın; tüm dünya kadınlarının hak, adalet, emek ve özgürlüklerini elde etme çabasının en temel simgesi olduğunu belirterek, "Bir kadın değişirse bir toplum değişeceğinden kadınlara hak ettikleri değerin verilmesi tüm insanlığın geleceği için büyük önem arz etmektedir. Kadınların gününün kutlanması, başarılarının takdir edilmesi, bu anlamlı günü kutlamak için gerçekleştirilen tüm etkinlikler yalnızca bir güne sığdırıldığı ve bu anlayış temel yaşam prensibimiz haline gelmediği takdirde bu özel günün anlamı akıllarda daima eksik kalacak, asla tamamlanamayacaktır" dedi.
Elban, şunları kaydetti:
"Kadınların varlığını dar kalıplara sığdırmak, onlara öngörülen rollerin dışına çıkmalarına olanak tanımamak yalnızca kadınlarımızın değil, tüm insanlığın gelişimini engeller; çünkü güçlü bir toplum, güçlü aileye dayanır ve güçlü aile de temelini yalnızca güçlü bir kadından alır.

Şanlı kurtuluş tarihimiz başta olmak üzere tarih boyunca dünyada meydana gelen bağımsızlık mücadelelerinde, tarihi hadiselerde en önde yer alarak sahip olduğu kudreti tüm dünyaya haykıran kadınlar; tarlalarımızda yetiştirilen mahsulde, fabrikalarımızda yapılan üretimde, evlerimizde, sofralarımızda kısacası hayatımızın tüm alanlarında emekleriyle var olmaktadır.

Gelişen ve değişen dünyayla birlikte var oluş alanları her geçen gün daha da genişleyen, kültürümüzde her daim mukaddes bir yere sahip olan kadınlarımız; bazen Anadolu’da bin bir emekle işlenen bir oyadaki göz nuru bazen de son model bir teknolojik cihazı tasarlayan beyin olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple hayatımızın her anında ve alanında varlık gösteren kadınların yadsınamayacak kadar güçlü olduklarını tüm dünya kabul etmelidir ve dünya üzerindeki hiçbir kadın gerek aile hayatında gerekse toplumsal hayatta ayrımcılığa, şiddete, hak gaspına maruz kalmamalıdır.

Devletimiz, ülkemizin kadınlarını söz konusu olumsuzluklardan korumak için birçok hukuki ve idari reformu hayata geçirerek var olan sorunların önüne geçmek amacıyla birçok proje gerçekleştirmektedir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren kadına yönelik şiddet sorununun devletimiz tarafından atılan bu adımlar vasıtasıyla ortadan kalkacağına yürekten inanıyor, bu gaye doğrultusunda gerçekleştirilen projelere daima destek olacağımızı belirtiyorum.

Bu düşüncelerle, başta şehitlerimizin ve gazilerimizin kıymetli anneleri ile eşleri olmak üzere ülkemize verdikleri hizmetlerle geleceğimizi aydınlatan, başarılarıyla adından söz ettiren ve gelecek nesillerimize örnek olan, hayatın zorlukları karşısında daima dimdik duran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehadete erişen tüm kadın şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor,tüm kadınlarımıza sağlıklı ve mutlu bir gelecek diliyorum."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı