UNICEF ve AB, (ŞEY) programını açıklandı
YAŞAM 29.01.2021 11:31:00 700 0

UNICEF ve AB, (ŞEY) programını açıklandı

UNICEF ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye’deki Mülteci Çocuklara yönelik programın Mayıs 2022’ye kadar devam edecek üçüncü aşamasını duyurdu.

“Eğitim, ışıktır ve bütün çocukların bu ışığa ihtiyacı vardır.” Bunlar, ailesi Türkiye’deki Suriyeli ve diğer mülteci çocuklara yönelik Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) programı yoluyla destek alan 9 yaşındaki Suriyeli Esra’nın sözleri. ŞEY Programı 2017’deki lansmanından bu yana ailelere iki ayda bir nakit yardımı sağlayarak yaklaşık 670.000 Suriyeli ve diğer mülteci çocuğun okula devam etmesine katkıda bulundu. ŞEY programının üçüncü aşamasının sonunda, AB’nin finansal desteği ile, okul çağındaki toplam 700.000 mülteci çocuğa ulaşılmış olacak.

 

Programın üçüncü aşaması, AB’den gelecek 81,5 milyon Euro değerindeki ilave destek aracılığıyla uygulanacak ve böylece AB tarafından ŞEY programı kapsamında mülteci çocuklara sağlanan fonların toplam değeri 239 milyon €’ya ulaşacak.

 

ŞEY; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2003’ten bu yana uygulanan ve 2017’de AB’nin desteği ile Suriyeli ve diğer mülteci aileleri içerecek şekilde genişletilen ulusal bir sosyal yardım programıdır. Programın amacı, çocukların okula kaydolmasını teşvik etmek ve okula devamını iyileştirmektir. Mültecilere yönelik ŞEY programının, ayrıca, en dezavantajlı mülteci çocukların tespit edilmesi, durumlarının değerlendirilmesi ve tamamlayıcı çocuk koruma hizmetlerine sevk edilmesi yoluyla çocukların okula düzenli olarak devam etmelerini destekleyen önemli bir çocuk koruma bileşeni vardır.

 

UNICEF Türkiye Temsilcisi Regina De Dominicis, “Mülteci çocuklar ve aileleri için eğitim hakkından faydalanmak sıklıkla büyük zorluk teşkil ediyor. Türkiye’de ŞEY programı, dezavantajlı çocukların eğitime devam etmelerini engelleyen bariyerlerin ortadan kaldırılması için ulusal sistemlerin güçlendirilmesi hususunda harika bir model olmaya devam ediyor. ŞEY programının stratejik ortaklıklar üzerine kurulan bu üçüncü aşaması, daha iyi bir gelecek yolunda daha fazla çocuğa ve aileye destek vermeye devam edecek. UNICEF, birçok çocuğun hayatında fark yaratan bu önemli programa gösterdiği taahhüt için Türkiye Hükümetine ve sağladığı cömert finansal destek için AB’ye minnettardır,” dedi.

 

Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komisyon Üyesi Janez Lenarčič ise, “Türkiye’de ŞEY programı bir başarı hikayesidir; okul çağındaki çocukların ve ailelerinin hayatlarında gerçek bir etki yaratmaya devam etmektedir. En güç durumdaki mülteci çocukların güvenli ve kaliteli eğitime erişimini sağlamak, AB’nin önceliklerinden birisidir çünkü öğrenme fırsatlarına sahip olmak bir ayrıcalık değil; her çocuğun hakkıdır,” dedi.

 

Mülteci çocukları içerecek şekilde genişletilen ulusal ŞEY programı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılay ve UNICEF ortaklığı ile uygulanıyor. Programın gerçekleşmesi, AB’nin ve Norveç ve Amerika Birleşik Devletleri Hükümetleri gibi diğer donörlerin finansal desteği ile mümkün olmuştur.

 

AB İnsani Yardım Operasyonları Hakkında

Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği Üye Ülkeleri, insani yardım alanında dünyanın en önde gelen donörüdür. Avrupa Birliği, Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları Birimi (ECHO) aracılığıyla, her yıl milyonlarca çatışma ve felaket mağduruna yardım ulaştırmaktadır. Brüksel’deki Merkez ofisleri ve küresel saha ofisleri ağı ile AB, en dezavantajlı durumdaki topluluklara insani ihtiyaçlar temelinde yardım sağlamaktadır.

 (CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı