Ulaş Çetinkaya gündemi değerlendirdi.
SİYASET 12.09.2017 13:23:13 1137 0

Ulaş Çetinkaya gündemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Adana ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, Adana ve Türkiye gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi´nin Eylül ayı olağan toplantılarının ilk gününde CHP grubu adına konuşan Çetinkaya, Adanalıların ve ulusun geçmiş 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı´nı kutladı.  Bayramların sevgi, hoşgörü, kardeşlik iklimine zemin hazırlamasını ümit eden Çetinkaya, "Fakat Arakan da Ortadoğuda ki din ve mezhep çatışması kan ve gözyaşı ne yazık ki durmuyor. Bu durumu zemin hazırlayan tüm odakları ve ses çıkarmayanları kınıyoruz. Ayrıca Mustafa Kemal Benim iki büyük eserimden biri dediği partimiz CHP´nin kuruluşunun 94. Yılıdır. Partimizin kuruluşu ve seçimler ülkemizin siyasi tarihini oluşturmaktadır" dedi.

Mustafa Kemal´in aristokrat veya zengin bir aileye mensup olmadığını, dolayısıyla yetişme çağlarında kendisine sınırsız imkanlar sunulmadığını, hatta çocuk yaşta babasız kalan Mustafa Kemal´in çok ciddi yokluk ve zorluklar içerisinde büyüdüğünü vurgulayan Çetinkaya, "Ama tüm bu zorlukların ve imkânsızlıkların içerisinde dahi okumaktan geri durmamış, kendisini ülkenin ve milletin içerisinde bulunduğu karanlık durumu ve kötüye gidişi durdurmaya hazırlamıştır" diye konuştu.

 

"ATATÜRK´Ü UNUTTURAMAZLAR"
Çetinkaya, "Mustafa Kemal´in bu zor şartlarda kurmuş olduğu ülkemizin Türkiye Cumhuriyeti´nin ilelebet payidar kalacağını vurgulamışken her yıl değişen ve giderek gericileşen müfredat ile karşılaşmaktayız. Yeni dönemle birlikte Atatürk adı müfredattan çıkarılmış ve adeta unutturulmaya çalışılmıştır. Cumhuriyet değerlerinin aşındırılmaya çalışıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerine yönelik sözlü ve fiziki saldırıların arttığı bu dönemde, meczupları ve Cumhuriyet düşmanlarını teşvik edecek tarzda atılan adımlar ve yapılan açıklamalar, tek kelimeyle aymazlıktır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Mustafa Kemal Atatürk´ü unutturmayı başaramayacaklar. Bunun teminatı sadece 94 yıllık CHP değil tüm yurttaşlarımızdır. Hal böyle iken başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimler, eğitime destek olmalıdır. Ülke gündeminde de sıkça tartışılan okul servisi konusunda ilgili taraflar biraya gelerek, gerekli önlemler alınmalı ve öğrenciler, aileleri mağdur edilmemelidir" ifadelerini kullandı.

 

ULAŞIM ZAMMINI ELEŞTİRDİ
Son yapılan ulaşım zammının yanlışlığına sosyal medyadan da değindiğini hatırlatan Çetinkaya, "Eğitimcilerin yanı sıra öğrenciler de ulaşım konusunda desteklenmelidir. Son yapılan ulaşım zamları zaten geçim sıkıntısı içinde olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Her geçen gün alım gücü düşen vatandaşlarımız yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ulaşıma daha fazla para ayırmak zorunda kalacaktır. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte tüm yerel yönetimlerimiz başta gıda olmak üzere kırtasiye, kıyafet ve ulaşım konusunda öğrencilerimize destek olmalıdır. Toplu taşıma geliştirilecek çeşitli projelerle eğitimciler ve öğrencilerimiz mutlaka desteklenmelidir. Unutulmamalıdır ki; eğitime yapılacak yardımlar ülkemizin çağdaşlaşması ve gelişmesi açısından da büyük önem taşımaktadır" dedi.

"ANIZ YANGINLARI ÖNLENEBİLİR"
Adana´daki anız yangınlarına da işaret eden Çetinkaya, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Çukurova çiftçisinin girdi maliyetlerinin yüksekliği nedeniyle tarladaki mahsulünü hasat ettikten sonra tarım atıklarını yakmak zorunda bırakılmaktadır. Anız yangınlarının önlenmesi için çiftçiye alternatif çözümler üretilmesi gerekmektedir. Çiftçiye sadece ´anız yakmayın´ önerisinde bulunmak sorunu çözmez. Çiftçinin girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve anız yakmaması için çeşitli destekler sunulması gerekmektedir.

2017 yılında ilçelerimizdeki ekim alanları Ceyhan da 227 bin 136 dekar, Yüreğir de 113 bin 956 dekar, Seyhan da 92 bin 207 dekar, Kozan da 57 bin 159 dekar, Karataş´ta 48 bin 225 dekar olmak üzere toplam 640 bin 224 dekardır.
"YASAL ALTYAPI MEVCUT"

Seyhan İlçesinden örnekleme yaparsak 92 bin 207 dekar ekim alanından yola çıkalım.

Günümüzde ki 3 metre genişliğinde sap parçalama makinesi 100 beygir traktörle dekara 1 litre mazot yakmaktadır. Mısır eken ve sap parçalama ekipmanı olan çiftçilerimize dekar başına 1 litre mazot desteği verilebilir. Bir başka ifade ile yaklaşık 92 bin litre mazot litresi 5TL den verilse 460 bin TL mazot gideri bulunmaktadır. Sap parçalama ekipmanı olmayana da belediyelerimiz sap parçalama ekipmanları alarak veya traktörlerle birlikte kiralayarak sabah 6 gece 10 saatleri arasında çalışarak 15-20 gün içerisinde bu problemi çözebilir. Dekar başına 10 TL traktör kiralansa maliyeti yaklaşık 925 bin TL dir. Toplam mazot dahil Seyhan Belediyesi´ne maliyeti yaklaşık 1.5 milyon Türk Lirasıdır.

 Bir başka ifade ile yakıt dahil dekara 15 TL maliyetle yaklaşık 9.6 milyon lira Adana´nın tamamında bu çalışma çok rahatlıkla yapılabilmektedir. İlçe belediyeleri emlak vergisi topladığı için hatta bu vergiler için haciz de gönderebilmektedir. Büyükşehir koordinasyonunda ilçe belediyelerimiz yüklenici olarak anız sorunu bitirebilir.

 Bu çalışmayı belediye kanunlarının tamamında yasal altyapısı da bulunmaktadır. Çevreye duyarlı ekosistemi bozmayan insan ve canlı sağlını bozan anız yakma problemini yerel yönetimler çok rahatlıkla çözebilirler."

 

Çetinkaya, CHP meclis grubu olarak sürdürülebilir kentsel ve kırsal alan yönetimi ile  Adanalıların huzuru, hakkı ve hukukunu gözetecek çalışmalarda canla başla mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı