Ukraynalı tenisçi ATDSK
SPOR 23.03.2022 10:44:00 642 0

Ukraynalı tenisçi ATDSK'da antrenmanlara başladı

Antrenmanlara başlayan Zalevsky, “Ben şanslıyım, ama, arkadaşlarım çok zor durumdalar. Ülkemde hayatlarında profesyonel tenis olan sporcular çok zor durumdalar” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ailesiyle birlikte ülkesini terk etmek zorunda kalan 14 yaşındaki tenisçi FedorZalevsky, yardım çağrısına olumlu yanıt veren Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) daveti üzerine Adana’ya geldi.

Savaşın ardından banka müdürü annesi 42 yaşındaki Julia ve kız kardeşi 6 yaşındaki PolinaZalevsky ile birlikte Polonya’ya kaçanFedorZalevsky, tenis kariyeri için ailesiyle birlikte arayışa girdi. Zalevsky, e-posta ile yardım çağrısında bulundukları ATDSK’nın daveti üzerine Adana’ya geldi. Kulübün kapıları sonuna kadar açılıp, her türlü imkansunulan savaş mağduru tenisçi, U14 oyuncularıyla birlikte antrenmanlara başladı. Ukrayna’nın Odessa şehrinde yaşadıklarını bildiren Zalevsky, “Savaş olunca apar topar ülkemizi terk ettik. Birkaç tenis akademisine mail atarak, yardım istedik. Ülkemdeki savaş ortamından söz ettim, ülkemizi terk etmek zorunda kaldığımızı, Ukrayna’da çok zor günler yaşadığımızı, paramızın olmadığını yazdım. ATDSK cevap verdi, buraya geldik. Çok mutluyum. Ukrayna’da benim yaşımda ve farklı yaşlarda çok sayıda tenisçi var. Hayatlarında profesyonel tenis olan sporcular savaş nedeniyle şu an çok zor durumdalar. Ben Adana’da çok güzel bir imkan bulduğum için çok şanslıyım. Ama arkadaşlarım zor durumdalar. Tek isteğim savaşın bir an önce bitmesi. Barış, mutluluk içerisinde yaşanması” dedi.Patlama sesiyle güne uyandıklarını kaydeden 2 çocuk annesi Julia Zalevsky de, Ukrayna’dan Adana’ya kaçış hikayesini şöyle anlattı:

“24 Şubat’ta patlama sesiyle uyandık. İnsanların koştuğunu gördük, sirenler çalınca savaşın başladığını anladık. Aynı gün karayoluyla Odessa’dankaçtık. Sınırı 25 Şubat’ta geçebildik. 28 Şubat’ta Moldova’dan Romanya’ya, 2 Mart’ta Avusturya’ya gittik. 3 Mart’ta Çek Cumhuriyeti’ne geçtik, 2 gün sonra da Polonya’ya gittik. 5-15 Mart’ta Polonya’da kaldık. Polonya’dayken tenis akademisi arayışına girdik. 7-8 ay önce Adana’ya gelmiştik, ATDSK’da uluslararası turnuvaya gelmiştik. Buradaki imkanları görmüştük. Oğlumun hayali de böyle bir kulüpte tenis kariyerini sürdürmekti. Mersin’de yaşayan arkadaşlarımızın aracılığıyla kulüple ilgili bilgileri aldık, mail gönderdik, yardım istedik. Kulüp yönetimi bize kapılarını açtı. 16 Mart’ta da Türkiye’ye geldik. Burası bizim için bir rüya gibi. Çok iyi imkanlar var. Mükemmel kalpli insanlarla dolu. Burada olduğumuz için mutlu olsak da, aklımız ülkemizde. Odessa Limanı’nda bir şirkette çalışan eşim bizi Türkiye’ye gönderdi, kendisi de Polonya’da kız kardeşiyle kaldı. Dileğimiz savaşın bir an önce sona ermesi ve ülkemize, evimize dönmek.”

Ukraynalı tenisçinin Türkiye’nin tek uluslararası tenis akademisi olan High PerformanceTennis Center’da antrenmanlarını yaptığını bildiren Kulüp Başkanı Ali Refah Keskin de, “1969 yılından bu yana hizmet veren, uluslararası akademisi olan bir kulübüz. Ukraynalı tenisçinin yardım çağrısına kayıtsız kalamazdık. Mağdur olmaması, kulübümüzün imkanlarından yararlanması, tenis antrenmanlarını sürdürmesi için onu davet ettik. Adana’ya yerleşmesini sağladık. 4 gündür antrenmanlara başladı. Yeme, içme, konaklama imkanlarınıda sağladık. Biz bir çocuğa dokunduk, birkaçına daha dokunmak için bağlantılara da geçtik. Savaşın bir an önce bitmesi en büyük temennimiz.  Spor barışın, kardeşliğin öncüsüdür. Biz de ATDSK ailesi olarak savaştan etkilenen çocuğumuza yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

ATDSK bünyesindeki Uluslararası Tenis Akademisi High PerformanceTennis Center’ın Başantrenörü İtalyan MauroPezzi de, Ukraynalı tenisçinin gelişime açık bir oyuncu olduğunu. Çok çalışıp, tenis kariyerinin gelişimine yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti. (CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı