U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nın Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
SPOR 31.07.2023 08:30:00 945 0

U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nın Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde düzenlenecek. 600’ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği şampiyonada ilk gün saat 11.00’den itibaren grekoromen stilde 48-55-65-80-110 kilogramda sporcular mindere çıkacak.

31 Temmuz – 6 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde düzenlenecek U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nın tanıtım toplantısı yapıldı.
U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nın tanıtım ve teknik toplantısına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, Dünya Güreş Birliği (UWW) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi ve UWW Protokol Direktörü Önder Yakşi, UWW Teknik Delegesi Peter Basca, UWW Hakem Delegesi Mohamed Kamel Bouaziz ve UWW Doktoru Stefan Hristov Strugarov katıldı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye Güreş Federasyonu’nun kuruluşunun 100. yılının çok önemli olduğunu ve bunu bir şampiyonayla kutlamak istediklerini UWW Başkanı Nenad Laloviç’e aktardıklarını ve sonrasında da şampiyonayı İstanbul’a aldıklarını belirterek şu şekilde konuştu.
“Bu şampiyonanın bize verilmesinde başta UWW Başkanı Sayın Nenad Laloviç ve yönetim kuruluna, Dünya Güreş Birliği (UWW) Yönetim Kurulu Üyesi Rodika Yakşi’ye ve Dünya Güreş Birliği (UWW) Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi ve UWW Protokol Direktörü Önder Yakşi’ye teşekkürü bir borç biliyorum. 600’ün üzerinde rekor bir sporcu katılımının olduğu, 60’ın üzerinde ülkenin yer aldığı ve son yıllarda en çok katılımın olduğu Yıldızlar Dünya Şampiyonası olacağı bilgisi geldi. Bu arada bu yaş kategorisi bizim için önemli. Burada madalya alacak sporcular bir adım önde olacak. Biz Türk güreşini inşa etmeye çalışıyoruz. Biz istiyoruz ki yeni Taha Akgüller, Rıza Kayaalpler, Yasemin Adarlar, Feyzullah Aktürkler, Burhan Akbudaklar ve daha nice adını sayamadığım şampiyonlar çıksın. Ama onun için de yol buradan geçiyor. Burada biz genç kardeşlerimizin yeteneklerini görmek istiyoruz. Onlar da kendilerini görsünler, Türk güreşinin geleceğini teminat altına almak istiyoruz. Umuyorum 60 ülkeden gelen, teknik ekiplerle birlikte toplam 1000’in üzerindeki misafirimiz bundan önce olduğu gibi yine teşekkür ederek buradan gidecekler. Türkiye olarak bizim misyonumuz barış, kardeşlik ve dostluk. Biz burada bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Bir hafta boyunca güreşin kalbi İstanbul’da atacak. Yarın sabah 11.00’de grekoromen stille başlıyoruz. Bütün güreş ailemizi, camiamızı İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’ndeki şampiyonamıza bekliyoruz”
Başken Şeref Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu’nun 100. yılı olması sebebiyle Gala Yemeği düzenleneceğini ve hem eski hem de yeni şampiyonların katılımıyla 4 Ağustos Cuma günü bir organizasyon düzenleneceğini duyurdu.
Toplantıya katılan diğer katılımcılar da güzel bir şampiyona olmasını temenni edip, tüm sporcu ve antrenörlere başarı dileklerinde bulundu.
U17 Dünya Güreş Şampiyonası, 31 Temmuz – 6 Ağustos 2023 tarihleri arasında İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde düzenlenecek. 600’ün üzerinde sporcunun mücadele edeceği şampiyonada ilk gün saat 11.00’den itibaren grekoromen stilde 48-55-65-80-110 kilogramda sporcular mindere çıkacak. Şampiyonanın açılış töreni ise yarın 17.15’te yapılacak.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı