TÜRKİYE’NİN AKADEMİ ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR TAMAMLANDI
KÜLTÜR SANAT 20.07.2023 12:21:00 583 0

TÜRKİYE’NİN AKADEMİ ÖDÜLLERİ İÇİN BAŞVURULAR TAMAMLANDI

3. kez düzenlenecek İlim Yayma Ödülleri ile yine birbirinden değerli bilim insanları mükâfatlandırılacak.

İki yılda bir düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek İlim Yayma Ödülleri’ne başvurular tamamlandı. Üniversitelerden, bilim ve akademi dünyasından 16 Mayıs-14 Temmuz tarihleri arasında çok sayıda başvuru yapıldı.

Türkiye’nin dört bir yanından yapılan başvuruların değerlendirildiği İlim Yayma Ödülleri’nde “Büyük Ödül”, "Sosyal Bilimler" ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri" olmak üzere 3 farklı kategoride ödüller sahiplerini bulacak.

Birbirinden değerli bilim insanlarının mükâfatlandırılacağı İlim Yayma Ödülleri, ilim dünyasının geleceğine ışık tutmaya devam ediyor. Türkiye’deki bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi ile millî sorunlara çözüm üretebilecek imkân ve kabiliyetlerin geliştirilmesine öncü olacak evrensel nitelikteki bilimsel çalışmaları gerçekleştirenlerin mükâfatlandırıldığı ‘’İlim Yayma Ödülleri’’ bu yıl 3. kez sahiplerini bulacak.

Yüzlerce Başvuru Oldu

Türkiye’de ortaya konmuş çalışmaların esas alındığı, 16 Mayıs tarihinde başlayan ve 14 Temmuz Cuma günü sona eren başvuru sürecinde üniversite, kurum ve kuruluşlar ile çok değerli bilim insanlarından yüzlerce başvuru alındı. Tamamlanan başvurularda temel eser türlerinde; ‘’deneysel araştırma, tez, kitap, makale, patent, uygulama ve ürün geliştirme çalışmaları’’ dikkate alınıyor.

Başvurular ‘’ilimyaymaodulleri.org’’ Üzerinden Yapıldı

Başvurular iki aylık süreçte ‘’ilimyaymaodulleri.org’’ web sayfası üzerinden gerçekleştirildi.   Her bir kategori için yapılan başvurular, sürenin sona ermesiyle birlikte değerlendirilme aşamasına alındı. Doktora unvanına sahip olan isimler “Sosyal Bilimler” ile “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” ödüllerine doğrudan başvuru yapabildiği gibi doktora unvanına sahip kişilerce de aday gösterilebildiler. “Büyük Ödül” ise sadece aday gösterme yöntemiyle belirleniyor. “Büyük Ödül” kategorisinde akademik yetkinliğe ve eğitim düzeyine bakılmaksızın, ilme katkı sağlayan her türlü icat, buluş, proje, model, eser gibi çalışmalar; üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası başkanları, teknoloji geliştirme merkezleri genel müdürü-yönetim kurulu başkanları, onur kurulu üyeleri, akademik danışma kurulu ve ödül komisyonu üyeleri tarafından aday gösterilebiliyor. Başvurularda millilik bilincine sahip, toplumda yaygın etki oluşturan, ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan çalışmalar yıl sonuna doğru düzenlenecek büyük törenle taltif edilecek.

Büyük Ödül’e 150 Altın

“Büyük Ödül”, “Sosyal Bilimler” ile “Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri” olmak üzere toplam üç kategoriden oluşan İlim Yayma Ödülleri’nde verilecek ödüller bu yıl altın olarak değiştirildi. Büyük Ödül sahibine 150 tam altın, diğer iki ödül sahibine ise 50’şer tam altın mükâfat olarak verilecek.

Prof. Dr. Fatih Savaşan: “Çok Sayıda Nitelikli Başvuru Aldık’’

İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan 3. Kez düzenlenen İlim Yayma Ödülleri’ne bu yıl beklenenden daha büyük ilgi olduğunu söyledi:

‘’Başvurular 14 Temmuz itibariyle sona erdi. İki ay içerisinde yüzlerce başvuru oldu. Bizleri mutlu eden ise başvurulardaki çalışmaların niteliklerinin hayli yüksek olması oldu. Ödüller her geçen dönem daha da güçleniyor. Hedefimiz, ödüllerin uluslararası bir nitelik de kazanmasıdır. Başvuru aşamasının sona ermesiyle birlikte çeşitli kurullarda bilimsel değerlendirmeler yapılacak. Ödülleri kazanan çalışmalar yıl sonuna doğru yine büyük bir törenle kamuoyuna açıklanacak.’’

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı