TÜRKİYE´NİN YÜZDE 1.5´İ GİRİŞİMCİ
EKONOMİ 19.11.2017 12:41:12 604 0

TÜRKİYE´NİN YÜZDE 1.5´İ GİRİŞİMCİ

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu, Türkiye´nin ?girişimcilik karnesi´ni açıkladı.

Efeoğlu, bugün Türkiye´deki toplam girişimci sayısının 1.2 milyon olduğuna dikkat çekerken, bunun da sadece yüzde 9´unun kadın olduğunun altını çizdi. Türkiye nüfusunun 79 milyon 814 bin 871 kişi olduğu göz önüne alındığında da; Türk insanının sadece yüzde 1.5´i girişimci. Bir başka ifadeyle de her 100 kişiden sadece biri ?girişimci´.

 

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu, Türkiye´nin girişimcilikteki kara tablosunu ortaya koydu. Girişimciliğin; bir fikri, bir işe dönüştürme sanatı olduğunu vurgulayan Efeoğlu, bugün Türkiye´de sadece 1.2 milyon girişimci olduğunu, bunun da yüzde 9´unun kadınların oluşturduğunun altını çizdi. Türkiye nüfusunun da 79 milyon 814 bin 871 kişi olduğu göz önüne alındığında da; Türk insanının sadece yüzde 1.5´i girişimci.

 

Adana Güney Rotary Kulübü tarafından düzenlenen; ?Fark Yaratan Girişimcilik Buluşmaları´ devam ediyor. Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Moderatörlüğünü Meltem Uzun Aydın üstlendiği oturuma; Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu ve Bomak Makine Genel Müdürü Ümit Özer konuşmacı olarak katıldı.

 

?KENDİNDEN ÖNCE HİZMET´ İDEALİ

Okul Müdürü Cumali Aydın´ın da katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan Adana Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Sinan Aydın, ?Rotary nedir?´ sorusuna yanıt verdi. Aydın, ?Rotary, yeryüzünde barış ve iyi niyetin kurulmasına yardımcı olmak, bütün mesleklerde yüksek ahlak standartlarını teşvik etmek için dünya çapında örgütlenmiş bir hizmet kuruluşudur. Rotary´nin hizmet ideali, ?kendinden önce hizmet´ olarak tanımlanır? dedi.

 

GİRİŞİMCİLİK BİR SANATTIR

Kiremithane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Çilem Mert´in girişimleri sonucu gerçekleştirilen etkinlikte; ?Girişimcilik´ konusunda sunum yapan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Efe Efeoğlu, girişimciliğin; bir fikri, bir işe dönüştürme sanatı olduğunu vurguladı. Efeoğlu, sadece düşünmenin yetmediğini, kişinin düşündüğünü pratiğe dökmesi gerektiğini vurguladı.

 

 ?Girişimci doğulur, sonradan olunmaz? yönündeki ifadelerin yanlış olduğunu ve her insanda bir girişimcilik potansiyeli bulunduğuna işaret eden Efeoğlu, ?Girişimci olmak için; ticari değeri olan mal ya da hizmet üretimine yönelik bir fikir, bu fikri ticari ürüne dönüştürüp, pazarlamaya yetecek kadar sermayenizin olması lazım. Kendi işinin patronu olma isteği, kendi fikirlerini hayata geçirme ve para kazanma arzusu kişiyi girişimci olmaya itiyor? dedi.

 

1.2 MİLYON İNSANIMIZ GİRİŞİMCİ

Başarılı girişimcilerin ortak özelliği olarak; iş tutkusu, ürün-müşteri odaklılık, başarısızlığa rağmen kararlılık, işleri yürüte becerisi olarak gösteren Doç. Dr. Efe Efeoğlu, bugün Türkiye nüfusunun sadece yüzde 1.5´ine denk gelen; bir milyon 200 bin kişinin ?girişimci´ olduğunun altını çizdi. Efeoğlu, Türkiye´de her 100 kişiden birinin ?girişimci´ kimliğiyle öne çıkarken, bunun da sadece yüzde 9´unun ?kadın´ olduğunu vurguladı.

 

HAYALLERİMİN PEŞİNDEN KOŞTUM

Bomak Makine Genel Müdürü Ümit Özer de oturumda öğrencilere kendi başarı hikayesini anlattı. İş hayatına ilk atıldığında 24 yaşında olduğunu dile getiren Özer, ?Bir iş hayalim vardı; risk aldım ve hayallerimin peşinden koştum? yorumunu yaptı. Özer, doğru zamanda, doğru yerde ve doğru insanlarla bir araya gelip, ortaya da bir iş fikri koyarak, bu hedefe ulaşma adına çabaladığını söyledi.

 

HAYAL ETMEKTEN ÇEKİNMEYİN!

Öğrencilere; ?Hayallerinizi sınırlandırmayın? uyarısında bulunan Ümit Özer, konuşmasını da şöyle sürdürdü; ?Çünkü hayal edebildiğiniz ölçüde varsınız. Siz hayallerinizden vazgeçtiğiniz anda her şey sona erir. O yüzden hayallerinizden asla ama asla vazgeçmeyin. Her ne yapmak istiyorsanız en iyisini yapmaya çalışın. Çünkü hayallerinizin ötesinde şeyler sizleri bekliyor. Hayal etmekten çekinmeyin ve hayal ettiklerinizin peşinde koşun? dedi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı