“TÜRKİYE, ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”
SİYASET 18.04.2023 22:47:00 503 0

“TÜRKİYE, ESKİ GÜNLERİNE GERİ DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Erdoğan, “Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye, yine rayından çıkartılmaya, kazanımlarından edilmeye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda ne var? Yedili bir koalisyon var."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim bu ülkeye en büyük hizmetimiz, asırlık demokrasi ve kalkınma eksiklerini sadece 20 yılda tamamlamış olmamızdır. Şimdi bu güçlü eser ve hizmet altyapısının üzerinde Türkiye Yüzyılı'nı inşa etmeye hazırlanıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Valilik Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Konuşmasına alandakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehirlilerle beraber olmanın memnuniyeti içinde olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni bir seçimin arifesinde Türkiye, yine rayından çıkartılmaya, kazanımlarından edilmeye, eski günlerine geri döndürülmeye çalışılıyor. Bu defa karşımızda ne var? Yedili bir koalisyon var. Ne ararsan bulunur derde devadan gayrı. Bu masada terörle kol kola olanlar var mı? CHP, terörle kol kola. İP, terörle kol kola, o yavrucuklar var onlar da zaten tamamen istikameti kaybetmişler. Ne yaptıklarının farkında değiller. Tabii buna bir de PKK'sından FETÖ'süne bu masaya alenen destek veren terör örgütlerini ilave etmek lazım. Daha sapkın akımları, sosyal medya mecralarını, Londra tefecilerini ve oradaki bütün eroin kaçakçılarını, batıdaki yönetimleri saymıyorum bile. Peki, ne istiyor bunlar? Türkiye düşük teknolojili, düşük katma değerli üretimleri yapsın ama yüksek teknoloji, yüksek katma değer alanına girmesin istiyorlar” diye ekledi.

Muhalefetin, İHA, SİHA, AKINCI, Kızılelma, TCG Anadolu ve Togg'un yapılmasını istemediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle alıştılar. Yıllar yılı bu ülkeyi öyle yönetmediler mi? Bu CHP, bunlar böyle yönetmediler mi? Bunlar bu ülkede bir toplu iğne dahi üretemediler" dedi.

Alandaki, "Âşıksan vur saza Togg'un varsa bas gaza" pankartını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben söylemiyorum, vatandaş söylüyor. Ne diyorsunuz? Eyvallah edelim mi bunlara? Başka ne istiyorlar? 'Türkiye köken ve inanç farklılıkları üzerinden kendi içinde kavga etsin ama bölgesinin cazibe merkezi olmasın.' istiyorlar. Eyvallah edelim mi bunlara? Başka ne istiyorlar? 'Türkiye kendi belirledikleri politikalara sadakatle hizmet etsin ama kendi politikalarını, kendi belirlemeye kalkmasın.'" ifadesini kullandı.

Ali Babacan'ın bakanlığı döneminde, beraber gittikleri Davos Zirvesi'nde IMF Başkanı ile yaşadıkları diyaloğu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: "Davos'tayız, o zaman yanımda bebecan bakan. Beraber IMF'in başındaki zatla görüşüyoruz. Hadi sıkıysa bunu da yalanla. Dedim ki 'Siz adamlarınızı devamlı gönderiyorsunuz ama bu gelenler Türkiye'yi yönetmeye mi, bize akıl vermeye mi, yoksa taksitlerini almaya mı geliyor? Eğer taksitlerini alacaklarsa alırlar giderler ama Türkiye'yi yönetemezler. Türkiye'yi ben yönetirim. Sene 2003 ve ne oldu? 2013'e kadar devam ettik. 2013'te bunların alacağını ödedik. 2013'ten sonra artık IMF ile ilişkimiz kaldı mı? CHP ve İP bunlar bize akıl verdiler, 'Buradan borç almanız lazım.' dediler. Biz ne dedik? İhtiyacımız yok. O zaman bizim de Merkez Bankası döviz rezervimiz 2013'te 27,5 milyar dolardı. Ama elhamdülillah şimdi üç haneli rakamlara çıktık mı? Çıktık. Hatta Başbakanlığım döneminde bir ara 135 milyar dolara ulaştık. Bu bebecan, bunlar ekonomiden anlamazlar sadece bunun satışını yaparlar. Şimdi işte ekonomiden ne kadar anladığını bakalım kaç tane bay bay Kemal buna milletvekilliği vermiş göreceğiz. Ve satışa geldiler."

Alandakilere, "Eskişehir, 14 Mayıs'ta bunları sandığa gömecek mi?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evet" cevabı üzerine, "Biz nasıl IMF'yi kapımızdan gönderdiysek sevgili Eskişehirli kardeşlerim inşallah sandıkta da bunları. 21 sene bunlar hiç iktidar olabildi mi? Şimdi 14 Mayıs'ta ne diyoruz? 'Yine olamayacaklar' diyor muyuz?" diye seslendi.

Vatandaşların açtığı "Ölüme gidelim dedin de mazot mu yok dedik?" pankartını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte benim vatandaşım böyle. Kralına gereken cevabı verir. Peki, ne istiyor bunlar? Bizim gençlerimizden yetenekli, kabiliyetli, birikimli olanlar gidip onlara hizmet etsin ama kendi ülkelerine bir şey katmasın istiyorlar" dedi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı