TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ATAYURT ÖZBEKİSTAN
KÜLTÜR SANAT 16.08.2023 12:47:00 931 0

TÜRKİSTANLILAR KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ATAYURT ÖZBEKİSTAN'DA KÜLTÜREL GEZİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ ve ekibi, Özbekistan Fahri Konsolosu İlker Medeni ve Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu olarak Özbekistan, Fergana'ya gidildi.

 

Özbekistan Ankara Büyükelçiliği tarafından organize edilen iki belediye arasında kardeş belediyecilik anlaşması için Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve ekibi, Özbekistan Fahri Konsolosu  İlker Medeni ve Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu olarak Özbekistan, Fergana'ya gidildi.

Konuyla ilgili verilen bilgi şöyle:

"Fergana Şehir Hakimliği Hakimi Vasiljon Nazarov ve Sarıçam Belediye Başkanı  Bilal Uludağ tarafından Ekonomik, Ticari ve Sosyo-kültürel İşbirliği Protokolü imzalandı. Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu olarak bu anlara şahitlik etmek bizim için heyecan verici ve çok kıymetliydi. Atavatanımız ile anavatanımız arasındaki bağların güçlendiğini görmek bizim umudumuzu arttırdı. Birlik ve beraberliğin daim olmasını temenni ederken Özbekistan gezimizin kültürel koluna değinmek ve Özbekistan'ın tarihi güzelliklerini naçizane aktarmak istiyorum.

Özbekistan başkenti Taşkent de Vatandaşlar Cemaat Vakfı Başkanı Adiljon Sattarov ve ekibi bizi karşıladı. İkili görüşmeler yapıldı. Önümüzdeki yıllarda bağımsızlık ve Nevruz kutlamalarında ortak projeler yürütme kararı alındı. Taşkent şehrinde Emir Timur Müzesi, Gökdelen Medresesi, Hz. İmam Meclisi ve Yeni Özbekistan Milli Park gezisi gerçekleşti. Taşkent'in tarihinden ve kültüründen destek alarak geliştiği görüldü.

Taşkent gezimizin ardından Semerkant şehriyle devam edildi. Eserlere konu olan Semerkant şehrinde bizi Turizm Üniversitesi Rektör 1. Yardımcısı Prof. Dr. Juliboy Eltazarov karşıladı. Turizm Üniversitesini gezerken Semerkant'ın ve Özbekistan'ın turizmi hakkında daha detaylı bilgiler edinildi. Semerkant Turizm Üniversitesi'nde okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine konaklama ve eğitim bursu verildiğini öğrendik. İki devletin tek millet olduğunu ve Türk kardeşlik bağlarının güçlü olduğunu görüldü. Semerkant gezisinde Regista Meydanı, Bibi Hanım Mozolesi, Siyab Çarşısı, 1. Karimov Mozolesi, Shaki Zinda, Uluğ Bek Rasathanesi, İmam Maturudi Hazretleri Kabri'ni ziyaret edildi.

Semerkant şehrinden sonra gezimize Buhara şehriyle devam edildi. Buhara'da Şahı Nakşibend Bahattin Hazretlerinin kabrini ziyaret edildi. Buhara'da İsmail Samani Türbesi, Uluğ Bek Medresesi, Kalon Minaresi, Zindan ve Namazgoh Cami'yi ziyaret edildi.

Özbekistan gezimizi sonlandırmadan önce Pir-i Türkistan Hoca Ahmed Yesevi'nin yaşadığı yeri ve Emir Timur'un yaptırmış olduğu Hoca Ahmed Yesevi'nin kabrini ziyaret edildi. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yaptırmış olduğu camiiyi ziyaret edildi. Türkistan topraklarında attığımız her adımın kıymetini bildik.

En büyük temennimiz Türk kültürünün ve Türk Devletleri kardeşliğinin daim olmasıdır. Ziyaret ettiğimiz her mübarek makamda bunun duasını yaptık."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı