Türk Oftalmoloji Derneği’nin gezici göz muayene aracı Hatay’da hasta kabulüne başladı
SAĞLIK 19.07.2023 11:28:00 707 0

Türk Oftalmoloji Derneği’nin gezici göz muayene aracı Hatay’da hasta kabulüne başladı

Türk Oftalmoloji Derneği gezici göz muayene aracı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında afet bölgesindeki destek çalışmalarına ilk günden bu yana devam ettiklerini aktardı. Bu kapsamda Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne konteyner ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne malzeme desteği sağlandığını paylaştı. TOD ayrıca İstanbul ve Adana’da tahliye edilen Cerrahpaşa ve Balcalı Hastanesi’nde görev yapan asistan ve uzman doktorlar başta olmak üzere depremden etkilenen tüm göz hekimlerinin eğitimlerine devam etmesi için destek verdiklerini söyledi.

Gönüllü göz hekimleri görev yapacak

Prof. Dr. Ziya Kapran, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sahra Hastanesi bahçesinde görev yapacak gezici göz muayene istasyonunda 4 farklı muayene teçhizatı bulunduğunu belirterek şunları söyledi: “Araçta 2 göz hastalıkları uzmanı hekim ve 2 yardımcı personel görev yapacak. Dernek üyesi meslektaşlarım uzun bir gönüllü listesi hazırladı. Burada görev yapmak için gönüllü olan herkese teşekkür ediyorum. Araçta 1 bir hafta boyunca görev yaptıktan sonra arkadaşlarımız yeni ekibe görevi teslim edecekler. TOD olarak amacımız kronik göz hastalığı olanlara, kontrol süresi geçmiş göz tansiyonu hastalarına hizmet vererek görme kaybı yaşanacak hastalıkların teşhis ve tedavisine yardımcı olmak.”

Gezici göz muayenesi aracının sahadaki koordinasyonundan sorumlu Türk Oftalmoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kıvanç Güngör ise depremzedelerin gözlüklerini, göz ilaçlarını ve kontakt lenslerini enkaz altında bıraktıklarını belirterek şöyle devam etti: “Depremzedelere ihtiyacı olan göz muayenesini sağlamak üzere hızlı bir şekilde aracımız tam teşekküllü şekilde hazırladık. Dileğimiz ve amacımız derneğimize yapılacak bağışlarla birlikte bu araçların sayısını artırmak ve diğer illerimizde faaliyete geçmesini sağlamak. Bunun için derneğimiz koşulsuz bağış olarak endüstri şirketlerinden, dernek üyelerimizden, hekim meslektaşlarımızdan, vatandaşlarımızdan bağış kabul ediyoruz. Bayrampaşa Göz Nurunu Koruma Vakfı Hastanesi aracımız için teçhizat yardımı yaptı, teşekkür ediyorum. Hep birlikte dayanışma ile sıkıntılarımızı bir nebze olsun hafifletmek için çalışmaya devam ediyoruz.”

Prof. Dr. Kıvanç Güngör, TOD gezici göz muayenesi aracının Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek, gezici göz muayene aracının deprem bölgesindeki diğer illeri de ziyaret edeceğini, bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve takvim belli olduğunda kamuoyuna duyurarak hasta kabul edeceklerini sözlerine ekledi.   

TOD Hakkında

Türk Göz Hekimlerinin resmi ulusal mesleki derneği olan Türkiye Oftalmoloji Derneği (TOD), göz hastalıkları uzmanlarını ve bu konuda uzmanlık eğitimi almakta olan hekimleri bünyesinde barındırıyor. 5 bini aşkın üyesiyle ulusal göz sağlığına katkıda bulunmayı, üyelerinin mesleki ve bilimsel alanlar başta olmak üzere her alanda gelişmelerini sağlamayı, haklarını korumayı, halkın göz sağlığını ve mesleğin geleceğini tehdit eden etik ve bilim dışı uygulamalarla mücadele etmeyi amaçlıyor. 1928 yılında kurulan derneğin genel merkezi İstanbul’da bulunuyor. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı