TÜRK EĞİTİM VAKFI İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ’NİN  ROBOTİK KULÜBÜ,  19-22 NİSAN’DA  HOUSTON’DAKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA KATILMAYA  HAK KAZANDI!
EĞİTİM 14.04.2023 09:51:00 1121 0

TÜRK EĞİTİM VAKFI İNANÇ TÜRKEŞ ÖZEL LİSESİ’NİN ROBOTİK KULÜBÜ, 19-22 NİSAN’DA HOUSTON’DAKİ DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA KATILMAYA HAK KAZANDI!

Türkiye’de özel yetenekli öğrencilere eğitim imkânı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) robotik kulübü Inanc Mechatronics Club (IMC), Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Türkiye’de özel yetenekli öğrencilere eğitim imkânı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) robotik kulübü Inanc Mechatronics Club (IMC), Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. FIRST Robotik Yarışması’nın bölgesel aşaması olan Haliç Regional’da Engineering Inspiration Ödülü’ne layık görülen IMC, 50 takımın katıldığı yarışmada kazandığı başarıyla, 19-22 Nisan 2023 tarihlerinde ABD’nin Houston şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda 600’den fazla takımla yarışarak ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. 

Türkiye’nin dört bir yanından akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim müfredatı geliştiren Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL)uluslararası kabul görmüş bir özel yetenek testiyle seçilen öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor.

FIRST Robotik Yarışması’na her yıl katılan TEVİTÖL’ün robotik kulübü Inanc Mechatronics Club (IMC), bu sezon da 30 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında yarışmanın bölgesel aşamalarından biri olan Haliç Regional’da yer aldı. Volkswagen 

Arena’da düzenlenen yarışma süresince karşılaştıkları zorlukları takım olarak birlikte aşan ve çözümler üreten IMC, TEVİTÖL için yıllar içinde bir kültür haline gelen yarışmada, hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ilkelerinin yayılması alanlarında Engineering Inspiration Ödülü’ne layık görüldü. IMC, 19-22 Nisan 2023 tarihlerinde ABD’nin Houston şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda 600’den fazla takımla yarışarak ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyor.

FIRST Foundation tarafından düzenlenen FIRST Robotik Yarışması, öğrencileri fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında yönlendirmeyi amaçlıyor. 

Bilgi için: tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi 

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkan yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. Mali sıkıntılar nedeniyle 2001 yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından devralınan okul, o günden bugüne Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim ve öğretim

hayatına devam etmektedir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla, 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.(Fİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı