Tümer Büyükşehir´de kentsel dönüşümü konuştu
SİYASET 27.02.2017 10:47:14 308 0

Tümer Büyükşehir´de kentsel dönüşümü konuştu

CHP Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi ve İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle kentsel dönüşümü görüştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Vatandaşın talepleri doğrultusunda Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Köprülü, Göl Mahallesi, 2000 Evler, Fatih, Sinanpaşa, Ziyapaşa ve Buruk Göztepe´de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili belediye bürokratlarından bilgi alan Tümer, kentsel dönüşümün halkın çıkarları doğrultusunda hayata geçirilmesi gereğine değindi.

"DERDİMİZ HAKKANİYET"
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, Kent Estetiği Kontrol Dönüşüm Dairesi Başkanı Özlem Kulak, Proje Müdürü Suphi Civelek ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Mehmet Bozdoğan´ın katıldığı toplantıda konuşan Tümer, "Derdimiz hakkaniyetli bir çalışma olması. Vatandaşın tercihleri büyük önem taşıyor" dedi.


"VATANDAŞA HİZMET GÖREVİMİZ
Büyükşehir Belediyesi´nin bu konuda hassas davranacağına olan inancını paylaşan Tümer, kentsel dönüşümün insan odaklı olması halinde değerli bir hal alacağını vurguladı. Vatandaşlara kentsel dönüşümle ilgili tüm olanakların anlatılmasının önemine işaret eden Tümer, "Kimsenin kafasında soru işareti kalmamalı. Hepimiz Adana ve Adanalı için çalışmakla görevliyiz. Ben de milletvekili olarak halkımızın şikayet ve talepleri doğrultusunda hareket etmek zorundayım. Bu konuda üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.

YETKİLİLER PROJELERİ ANLATTI
Kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, ´Afet Riskli Alan´ ilan edilen ve bakanlıkça onaylanan Köprüköyü mahallesindeki dönüşüm projesi nedeniyle kanunlar dahilinde vatandaşlara 18 ila 36 ay arasında değişen zamanlarda kira yardımı yapılacağını, 29 hektarda bin 200 hak sahibi bulunduğunu, yüzde 95 konut ve yüzde 5 işyeri olarak planlanan projede herhangi bir mağduriyet oluşmaması için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti.

SİNANPAŞA DA KONUŞULDU
Milli Emlak ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında vatandaşlarla ön görüşme yapıldığını, yetkilerin tamamen Büyükşehir´e devredilmesinin ardından vatandaşların çıkarları doğrultusunda kendileriyle yeniden bir araya geleceklerini ifade eden yetkililer, Sinanpaşa mahallesinde ise 1-2 ay içerisinde vatandaş görüşmelerine başlanacağını vurguladı.

HERKESİN SORUSU CEVAPLANACAK
Sinanpaşa Mahallesi´ne ait 1. Etap projenin hazırlandığını görsellerle birlikte Tümer´e sunan, 1. etabın TOKİ ile birlikte 2. etabın ise Büyükşehir Belediyesi´nce hayata geçirileceğini belirten yetkililer Göl mahallesinde de mesafe kaydettiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, belediye ana binasının arkasında yer alan ek binada hak sahibi veya hissedar olmak kaydıyla isteyen her vatandaşın sorularına yanıt verdiklerini dile getirdi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı