TÜKETİCİ  İKİNCİ EL OTOMOBİLDE İNDİRİM BEKLİYOR
EKONOMİ 24.02.2022 10:47:00 877 0

TÜKETİCİ  İKİNCİ EL OTOMOBİLDE İNDİRİM BEKLİYOR

Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik zorluklar, kurdaki hareketlilik, sıfır araç üretimi ve tedarikteki sıkıntılar ikinci el otomotiv piyasasını yakından etkiliyor

Son dönemde döviz kurlarının sabitlenmesi ile fiyatlar belli bir seviyede devam etse de ikinci el otomotiv piyasasında durgun günler yaşanıyor. Türkiye’de bu durgunluğun başlıca sebepleri tüketicilerde oluşan bekleme davranışı ile birlikte fiyatlarda bir indirim olacağı düşüncesi, yakın zamanda gerçekleştirilen ÖTV düzenlemesi gibi yeni indirim ve düzenlemelerin beklenmesi.

Türkiye’nin önde gelen 2.el araç ilan platformu arabam.comTürkiye’de araç almayı düşünenlerin davranışlarını araştırdı. Şubat ayında 520 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre katılımcıların %62,3’ü araç almayı düşünüyor. Otomotiv sektörüne ışık tutacak istatistikleri paylaşan arabam.com’un sunmuş olduğu veriler, Türk halkının çoğunluğunun araç almak için acele etmediğini ve araç fiyatlarında bir indirim beklentisi olduğunu gösteriyor.

Anket katılımcılarına ne zaman araç almak istedikleri sorulduğunda yanıtlayıcıların %29’u acele etmediğini söylüyor. Katılımcıların %18’i 1 ay içerisinde, %9,5’i 3 ay içerisinde, %27,2’si 2 hafta içerisinde araç almayı düşündüğünü söylüyor. Yanıtlayıcıların %16,3’ü de henüz belli olmadığını belirtiyor.

Tüketicilere araç almak için neden acele etmedikleri sorulduğunda tüketicilerin %73’ü araç fiyatlarında indirimi beklediğini söylüyor. Katılımcıların %13,5’i piyasada aradığı aracı bulamadığını, %10,8’i araç almak için birikim yaptığını, %2,7’si tatil dönemlerinde kullandığı için araç almakta acele etmediğini belirtiyor.

Yakın zamanda araç almayı düşünen tüketicilere gerekçeleri sorulduğunda, tüketicilerin %42,5’i “acil ihtiyacım olduğu için” yanıtını veriyor. Tüketicilerin %20,8’i yeterli birikimi olduğu için, %20’si piyasada her geçen gün temiz araç bulmak zor olduğu için, %16,7’si otomobil fiyatlarının artacağını düşündüğü için yakın zamanda araç almak istiyor.

“ÖTV Düzenlemesi Beklentileri Karşılamadı”

Katılımcılara ÖTV düzenlemesi ile ilgili düşünceleri sorulduğunda tüketicilerin %70,1’i beklentileri karşılamadığını dile getiriyor. Katılımcıların %7,6’sı beklentileri karşıladığını düşünürken, %22,3’ü bu tür düzenlemelerin artırılması gerektiğini düşünüyor.

 Tüketicilere otomotiv piyasasının ne zaman hareketleneceğini düşündükleri sorulduğunda tüketicilerin %47,6’sı “otomobil fiyatları indirime girdiğinde” yanıtını veriyor. Tüketicilerin %25,2’si yaz aylarının gelmesiyle, %15,2’si çip krizi çözüldüğünde, %12,1’i Ramazan Bayramı yaklaşırken talebin artmasıyla birlikte otomotiv piyasasının hareketleneceğini düşünüyor.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı