TUFANBEYLİ CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ÖZDEMİR, BORÇLANMA YETKİSİNE İTİRAZ ETTİ
YEREL 16.07.2023 13:59:00 791 0

TUFANBEYLİ CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ÖZDEMİR, BORÇLANMA YETKİSİNE İTİRAZ ETTİ

CHP’li Bekir Özdemir, “Sayın Başkan Remzi Ergü’nün 35 milyon lira borçlanma talebini meclise getirerek usulsüz bir şekilde meclis kararıyla geçirmesi yasaya aykırıdır. Bunun için ilgili mercilere itiraz dilekçemizi verdik" dedi

 

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bekir Özdemir, “Sayın Başkan Remzi Ergü’nün 35 milyon liralık borçlanma talebini meclise getirerek usulsüz bir şekilde meclis kararıyla geçirmesi  yasalara aykırıdır. Bunun için ilgili mercilere bu meclis kararına itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız” dedi.   

Özdemir, Tufanbeyli Belediyesi’nde sıradışı ve ilginç gelişmelerin yaşandığına dikkat çekerek,   Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün Tufanbeyli  ilçesinde yaşayan vatandaşları  hiç düşünmediğini söyledi.

Tufanbeyli Belediyesi’nin son meclisinde 35 milyon borçlanma  yetkisini komisyona getirmeden Meclisten geçirdiğine dikkat çeken CHP’li Meclis Üyesi Bekir Özdemir, bu kararı Belediye Başkanı Remzi Ergü’nün oldu bittiye getirerek aldığını  söyledi.

 CHP’li Meclis Üyesi Özdemir, “Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, yerel seçimlere 6-7 ay kala belediyemizin borçlanma limiti olan limitin yaklaşık 15 katı olan 35 milyon  lira borçlanma talebiyle  ilçemizin 15 yılına ipotek koymuştur. Böyle bir borçlanma hukuku yoktur. Ki bu borçlanma yetkisi mali bütçe komisyonunda görüşülmesi gerekirken  sayın başkan burada bu kuralı da çiğneyerek  ben yaptım oldu bitti  mantığıyla borçlanma kararını  meclisten geçirmiştir. Bu karar Tufanbeyli’de yaşayan vatandaşların 15 yılına koyma kararıdır. Örneğin bu para köy içi yollarının asfaltlanması gibi işlerde kullanılacak ise önümüz kış ve yağışlı dönemde asfalt yapmak kolay bir iş değildir.  Bu borçlanma abartılıdır. Tufanbeyli Belediyesi,  bu borçlanmanın altından uzun yıllar kalkamaz. Şimdi şu soru akla gelmektedir: Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sadece EYT ödemeleri ve işçi tazminatları için borçlanma talebi Cumhur İttifakı oylarıyla reddedilmişken, bu durumda ortaya çıkan bu çifte standart dikkat çekicidir?  Ayrıca Tufanbeyli Belediyesi’nin geçmişte ki bazı projelerinde sorunların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yapılan Toprakpınar Mesire Alanı tamamlanamadı. Paketleme projesi hala faaliyete geçmedi. Belediyenin bünyesi içinde kurulan şirketin Enerjisa ile olan ticari ilişkileri maalesef çok şeffaf değil. Bu olumsuzlukların çerçevesinde Sayın Başkan Remzi Ergü’nün 35 milyon borçlanma talebini meclise getirerek usulsüz bir şekilde meclis kararıyla geçirmesi yasaya aykırıdır. Bunun için ilgili mercilere bu meclis kararına itiraz dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. Takdir çok değerli Tufanbeyli ilçe sakinlerinindir.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı