TRUMP:
DÜNYA 4.11.2020 10:04:00 397 0

TRUMP: 'DEMOKRATLAR SEÇİMİ ÇALMAYA ÇALIŞIYOR'

Ara Kapanıyor mu? : Son saatlerde gelen haberleregöre Biden 223, Trump ise 212 delege kazandı

Trump, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada Demokratları "seçimi çalmakla" suçladı. Biden yaptığı konuşmada, "Sonuçlar konusunda iyimserim" dedi.

Başkan Donald Trump, başkanlık seçimlerinde önem taşıyan eyaletlerden Teksas'ta seçimi kazandı. Haber ajansı Associated Press'in sayılan ilk oylar ve seçmenlere yaptığı ankete göre Trump Teksas'ta 38 seçici kurul üyesi kazanmış oldu. Trump'ın Teksas'ta seçimi kazanması bekleniyordu.

TSİ 08.58 Biden: "Sonucun ne olacağı konusunda iyimserim"

Demokratların adayı Joe Biden, kilit eyaletlerden olan Florida'yı kaybetmiş olmasına rağmen seçimi kazanacağına inandığını söyledi. Delaware eyaletinin Wilmington kentinde yaptığı konuşmada, "Bu seçimi kazanma  yolunda olduğumuza inanıyorum" dedi. Seçmenlerine "Kazanacağımıza güvenin" diye seslenen Biden, sabırlı olma çağrısında bulundu. Başkan Donald Trump ile kendisi arasındaki yarışın sonucunun belirlenmesinin biraz zaman alacağını belirten Biden, her oy sayılana kadar seçimin sona ermeyeceğine işaret etti. Biden, "Ben veya Donald Trump, kimin seçimi kazandığını henüz söyleyemez. Bu Amerikan vatandaşlarının kararıdır. Ama sonuçların ne olacağı konusunda iyimserim" dedi.

TSİ 08.50 Trump: Seçimi çalmaya çalışıyorlar

ABD Başkanı Donald Trump, oy sayımı devam ederken Twitter hesabından yaptığı açıklamada Demokratları "seçimi çalmakla" suçladı. Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Biz büyüğüz ama onlar seçimi çalmaya çalışıyorlar. Buna hiçbir zaman izin vermeyeceğiz. Sandıkların kapanmasının ardından oy vermek mümkün değil!" ifadelerini kullandı. Twitter ise Trump'ın mesajıyla ilgili olarak "yanıltıcı" uyarısında bulundu.

Sayım Devam Ediyor

ABD'de, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde oyların sayımına devam ediliyor. Tarihin en yüksek katılımlı seçimi olması beklenen seçimde, başkanının yanı sıra, Senato ve Temsilciler Meclisi üyeleri de belirlenecek.

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve postayla oy kullanma tartışmalarının gölgesinde uzun süredir merakla beklenen seçim için doğu saatiyle 06.00 (TSİ 14.00) itibarıyla seçmenler oylarını kullandı.

Amerikan halkı, ABD'nin yeni başkanının yanı sıra Kongrenin iki kanadı olan 435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı ile 100 üyeli Senatodaki 35 sandalye için de oy verdi.

Yakın tarihteki seçimlere bakıldığında, sandığa gitme oranının yüzde 60'ı bulmadığı ABD'de, bu yıl sandık başında ya da posta yoluyla kullanılan erken oyların sayısındaki artış dikkati çekiyor.

Ülkede 100 milyona yakın kişinin 64 milyona yakını posta yoluyla, 35 milyondan fazlası da birebir erken seçim merkezlerine giderek oyunu kullandı.

ABD Başkanlık seçimlerinde, seçmenler, esas olarak destekledikleri partinin delegelerine oy veriyor. "Delegeler Kurulu" adı verilen bu sistemde her eyalete farklı ağırlıklarla dağıtılmış toplam 538 delege belirleniyor. Bu sayının yarıdan 1 fazlasına yani 270 delegeye ulaşan aday, Başkan olmaya hak kazanıyor. Toplamda daha fazla oy alan değil, daha fazla delegeye ulaşan kişinin başkan olması, eyaletler arasındaki dengenin gözetildiği Amerikan siyasal sisteminin dikkat çekici özelliklerinden biri olarak biliniyor.

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı