GÜNDEM 16.11.2018 10:00:20 431 0

"Torba yasa garipliklerine son verilmelidir"

TBMM Sağlık Komisyonu´nda ihraç edilen doktorlara çalışma sınırı getiren değişiklikle ilgili olarak Baro Başkanı Av. Veli Küçük; ?Bu düzenleme devletin güvenliğini tehlikeye düşüren terör örgütleri ile irtibatlı olduğu düşünülen sağlık mensuplarıyla ilgil

 

"AÇLIĞA TERK EDİLMEMELİ"

Doktorların, sağlık çalışanlarının hastanelerde ve Acil Servislerde uğradıkları saldırılara getirilen cezaları düzenleyen yasa tasarısı çalışma özgürlüğünü kısıtlaması, ihraç edilmesi durumunda çalışma alanlarını ortadan kaldırması boyutuyla üzüntü vericiydi. İnsanların kendileriyle birlikte ailelerini de açlığa mahkum etme yönüyle hak ihlali doğurmaktaydı. Bu düzenlemeyi kabulü etmek mümkün değildi. Kişi suça bulaştıysa, mesleği ne olursa olsun devlet onun hakkında yasal işlem yapmalı ve cezalandırılmalıdır. Ama OHAL gerekçe gösterilerek çok daha farklı, sert ve acımasız uygulamalar hem Anayasımıza aykırı, hem de AİHS´ye aykırıdır. En son ortaya konulan eleştiriler üzerine ihracından sonra Sosyal Güvenlik Kurumlarıyla anlaşmalı hastanelerde çalışma önerisi kaldırıldı.

"TOPLUMSAL BARIŞ VE HUZURA İHTİYACIMIZ VAR"

İhraç edilen veya güvenlik soruşturması nedeniyle kamuda çalışması sakıncalı görülen doktorların 450 gün bekleme süresi ve  tazminat ödenmesine ilişkin hükümlerden de vazgeçildi. Bizim önerimiz şu: güzel ülkemizin toplumsal huzura, barışa, uzlaşmaya ve aydınlanmaya ihtiyacı var. Bunun için toplumun tüm kesimlerini bir araya getirici bakış açısını yaşama geçirmek gerekir."

"AVUKATLIK MESLEĞİ GERİYE GÖTÜRÜLMEK İSTENMEKTEDİR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile TBMM´nin şekli unsur haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı  ifade ederek, "Aboneliklerle ilgili hak ve alacaklarla ilgili yapılacak UYAP kapsamı adı altında yeni bir Merkezi Takip Sistemi adı altındaki düzenlemedir. Ne yazık ki gözden kaçırılmaya çalışılan 6. maddesinde avukatlık ücretinden hiç bahsedilmiyor. Yargının kurucu unsuru olan avukatlar her düzenlemeyle bir adım daha geri götürülüp, hedef olmaya devam ediyor. Biz önerilerimizi ve eleştirilerimizi ortaya koyduk. İcra takipleri ile ilgili vekalet ücretlerini arada kaynatmak yetki ve sorumluluk makamında olanlara yakışmaz. Birileri bir emek bir hizmet veriyorsa karşılığını mutlaka almalı. Hizmet sektörünün alınterini karşılıksız bırakmaya kimsenin bırakmaya hakkı yoktur. Bu torba yasa içerisinde Konkordato ve Arabuluculuğa dair toplumda, sivil toplum kuruluşları nezdinde tartışılmadan ve değerlendirilmeden düzenleme yapılmak istenmesi de ayrı bir yanlıştır. Siyasi iktidarın son dönemde eksenine alamadığı, yandaş yapamadığı baroları hedef aldığı, avukatların bilinçli olarak özlük haklarını geriye götürme düşüncesini de gözden kaçırmadığımızı ve mücadeleye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.  "

"TORBA YASALARIN ÜLKEMİZE FAYDASI YOK"

Ülkemizde son 16 yılda 12 bine yakın yasa maddesinin değiştiğini belirten Av. Küçük, "Bunun Cumhuriyet tarihimizde bir örneği yoktur. Çıkartılan yasaların çoğunluğu hukuk sistemimizi daha karmaşık hale getiren düzenlemeledir.  Torba kanunları eski Roma´da   gündeme getirmek yasaktı, rüşvet ve olumsuzluk sayılırdı.  Bugün bu torba yasaları ülkemizde olağanmış gibi sıklıkla gündeme getirilmek isteniyor. Tüm hukukçuların, toplumun hasssiyet sahibi insanların eleştirisini ve tavrını ortaya koyması gerekiyor." diye konuştu.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhuriyetimize ve kurucusu olan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´a  hakaretemiz  sözleriyle bilinen Kadir Mısırlıoğlu´nu devletin resmî kurumlarının sahiplenilmesine bir kez daha tepkisini ifade etti.

ENGİN ARDIÇ´A TEPKİ

"Her devrin adamı" olmayı başaran Sabah Gazetesi Yazarı Engin Ardıç´ın 10 ve 11 Kasım 2018 tarihli yazılarıyla Atatürk´e hakaret etmesinden ötürü de  suç duyurusunda bulunduklarını, Cumhuriyetimize ve Atatürk´e kimden ve nereden gelirse gelsin tüm saldırılara karşı duracaklarını sözlerine ekledi.

"AVUKATA SALDIRANLARA EN AĞIR ŞEKİLDE CEZA VERİLMELİDİR"

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, son olarak Ankara ve Gaziantep Barosu´na mensup meslektaşlarımıza yönelik saldırılara da değindi. Av. Küçük, bu saldırıları yapanların yakalanmasını, görevden el çektirilmesini ve en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirtti.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu