“Toprak ve Su Geleceğimizdir”
SİYASET 17.08.2021 12:26:00 428 0

“Toprak ve Su Geleceğimizdir”

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu," Ülkenin geleceği siyasete alet edilmemeli ve Ak Parti iktidarı vakit geçirmeden önlem almaya başlamalıdır" dedi.

İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu yaptığı basın açıklamasında;

"Ülkemiz hem doğasını kurtarmak hem de doğru ve planlı bir şekilde yeşil ekonomiye geçmek zorundadır. Bu sadece doğamız için değil, fakirleştirilmiş ve sağlıksız gıdalara mahkum edilmiş milletimizi bu cendereden kurtarmak için de hayati öneme sahiptir.

Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan ve Türkiye'yi de kapsayan yeni rapor gelecek 10-15 yıla ilişkin ürkütücü tabloyu ortaya çıkardı. Birleşmiş Milletler Raporuna göre 10 yıl içinde dünya sıcaklığı en az 2 derece artacak. Sonucunda ülkemizde olağanüstü gece ve gündüz sıcaklıkları yaşanacak,yağışlar azalacak, tarımsal üretim düşecek, gıda fiyatları olağanüstü yükselecek kronik hastaların ölüm riski artacak,

Birleşmiş Milletler Raporunu detaylı bir şekilde inceledim ve şu sonuçları çıkarttım.Umarım iktidarda bunları görür ve buna seyirci kalmaz, çok hızlı bir şekilde önlemleri vakit geçirmeden almaya başlar. Sıcaklık artışınınülkemizde özellikle Anadolu ve Adana şehrimizin de bulunduğu Akdeniz havzasını vuracağını öngören rapora göre, sıcaklığın sadece 2 derece artması halinde bile Türkiye'de alışık olmadığımız bir biçimde sıcak gün ve gece sayısıartacak.Yağış ortalaması da en az yüzde 20 azalacak, Orman yangınları artacak,Yaşlı ve Kronik hasta Ölümleri oldukça yükselecektir. Raporda özellikle dikkat çeken konu başlığı ise, Ülkemiz sıcaklık artışına bağlı olarak tarımsal üretimin suya erişiminde en çok etkilenecek ülkelerin başında gelecek ve ülkemizde ciddi bir tarımsal kuraklık yaşanacak.

Bunun için Genel Başkanımız Sayın. Meral AKŞENER’in daha önce grup toplantısında bahsettiği üzere “İklim değişikliğinin yaratacağı zararları en aza indirmek için ülke ve toplum olarak büyük bir planlamaya ihtiyaç vardır. Bu bir partinin meselesi değil, bütün bir ülkenin meselesidir. Bu günler yakın geleceğimizi kurtarma günleri olarak görülmeli, ülke geleceği siyasete alet edilmeden hemen önlem almaya başlanmalıdır”.

Bu süreçten en az zararı görmek için; Ak Parti iktidarlarının daha önce vermiş olduğu ülkemizin geleceğini, ormanlarımızı, tabiatımızı, habitat’ı zarara uğratan birçok karardan vazgeçmesi gerekiyor. Bu iktidarın bütün sanayi, tarım, üretim, turizm, ormancılık, ekosistem, kanalizasyon alanındaki çalışmalarını iklim değişikliğine uyarlaması gerekiyor. Mevcut iktidar şehirlerdeki su kaçaklarınıbiran evvel önlemelidir. Kömürlü termik santrallerden, fosil yakıttan hızla vazgeçmelidir. Bugüne kadar verdiği bütün ÇED olumlu raporlarını sil baştangözden geçirmesi gereklidir.

Bütün dünyayı ilgilendirdiği kadar özellikle ülkemizi de hayati derecede ilgilendiren bu konuda Ak Partinin bugüne kadar yaptıklarına baktığımda umutlu değilim ama,büyük milletimden aldığım yetkiyi, yine büyük milletimiz adına kullanmak adına da şimdiden iktidarı uyarmayı bir vazife sayıyorum.

Planlamalarınızı ve ülkemizin her yerinde halen vermekte olduğunuz ÇED raporlarında ülkemizin geleceğini düşünün. Yandaşlara para kazandırmak sadece sizi ve taraftarınız olan birkaç zengini mutlu eder ama, bütün bir ülkenin geleceğini mahfeder.

İşte bu yüzden İyi Parti olarak diyoruz ki:Su ve kuraklık meselesini çözmek, öncelikle samimiyet ister, kararlılık ister. Liyakatli kadrolar, vizyon sahibi bir yönetim anlayışı ister. Önce Millet, Önce Memleket diyen bir iktidar ister. Biz milletimizin geleceğinin kurtarılması için bütün yetişkin kadrolarımızlahazırız. Sandık elbet gelecek ve ülke insanımızın yüzü gülecek, kutuplaştırma siyaseti bitecek, herkes eşit statüsüne kavuşacaktır. İklim değişikliklerinin yaratacağı kötü olumsuzlukların önüne geçmek için çalışmalar hemen başlatılacak ve ülke insanımız bu senaryodan en az etkilenecektir."(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı