TOPRAK,
SİYASET 2.02.2021 11:02:00 645 0

TOPRAK," DELİ DUMRUL HARCINI KALDIRIN"

CHP'Lİ ERDOĞAN TOPRAK,“OTOYOL-KÖPRÜ GEÇİŞLERİNDE HAVUZ MÜTEAHHİTLERİNİN DELİ DUMRUL HARACINI KALDIRIN!”DEDİ.

Erdoğan Toprak manava, kasaba, bakkala, markete ‘zam yapmayın’ diye parmak sallayıp ağır ceza tehdidi savuran iktidarın, gıdada ucuzluk için önce kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek; ‘Herkesi hain-terörist-zalim ilan eden iktidarın kendisi, en büyük zalim zamcı. Doğalgaza iki ayda ikinci zam, otoyol-köprülere yüzde 25 zam yapıldı. Gıdada KDV-ÖTV’yi sıfırlamayı, çiftçinin-kamyoncunun mazotunda ÖTV’yi düşürmeyi, zamları geri almayı ağızlarına bile almıyorlar’ dedi.
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak bürokratik komiteler, heyetler, erken uyarı masalarıyla etiket teftişleriyle gıdada ucuzluğun sağlanamayacağını vurguladığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“İktidar 19 yıldır ülke tarım ve hayvancılığını bitirerek, halkın en temel talebi olan ucuz ve kaliteli gıda tüketme hakkını gasp etti. Şimdi de polisiye önlemlerle, market teftişleriyle, etiket denetimleriyle tarlanın, bahçenin, pazarın, üreticiden manav tezgâhına, market rafına uzanan zincirin temel sorunlarından habersiz, sözde erken uyarı sistemleri adı altında gıdada zorbalıkla ucuzluk gösterileri yapıyorlar. Şu salgın döneminde üreticiye, gıda esnafına, pazarcı esnafına, kamyoncu esnafına destek maliyetlerini düşürmek yerine onları terörist, hain ilan ederek, ‘ağır cezalar gelecek’ diye tehdit ederek yanlış politikalarını gizlemeye çalışıyorlar. Üç gün önce manav, kasap, bakkal, market esnafını vatandaşa zulüm etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı ertesi gün internetin, cep telefonunun vergisini yüzde 33 artıran karara, bir gün sonrada iki ayda doğalgaza ikinci zamma imza attı. Elektriğe yüzde 6 zam, DSİ’nin sulama ücretlerine yüzde 15 zam, üreticinin, esnafın, kullandığı kredinin faizine iki ayda
10 puan zam! Tarladan alınıp, Antalya’dan, Adana ya da Mersin’den, İzmir’den yola çıkan domates yüklü bir kamyonun kullandığı mazot her hafta zamlanıyor. 1 liralık akaryakıtın üzerine devlet 3 lira ÖTV alıyor. Norveç’ten sonra Avrupa’da akaryakıt üzerindeki en yüksek vergiler Türkiye’de. Üreticiye verilen sözde mazot desteğinin üç katını devlet ÖTV olarak geri alıyor. İstanbul haline gelene kadar domates yüklü bir kamyonun geçeceği, iktidar yandaşların döviz garantili işlettiği köprülerin otoyolların geçiş ücretleri 1 Ocak’ta yüzde 25 zamlandı. TIR ya da kamyon Osmangazi köprüsünden 371,50 TL’ye, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 170 TL’ye geçiyor. Bu iktidar boyunca 70 milyar dolarlık kamu ihalesi alıp, dünyada bile ihale rekortmeni olan 5’li çetenin 9,6 milyar vergisi silinirken, ekmekten yüzde 1, diğer temel gıda maddelerinde yüzde 8-18 arasında değişen KDV’yi düşürmek ya da sıfırlamak yerine etiket müfettişliğiyle ucuzluk gösterisi yapıyorlar. 5’li çeteyi ihya ettiğini gizlemek için üretici, hal-kamyoncu-pazarcı esnafını, marketçiyi 5’li Gıda Terör Örgütü olarak itham ediyorlar.
Salgında açıklanan sözde destek paketlerinin hiçbirisinde tarıma, üreticiye, besiciye tek kuruş yok. Tarımsal ürünlerin ithalatında gümrük vergisini sıfırlayıp yabancı üreticiye milyar dolarlar ödeyen iktidar, yerli üreticinin, esnafın, kamyoncunun KDV’sini, ÖTV’sini, Gelir Vergisini, düşürmeyi, sıfırlamayı düşünmediği gibi bir de hain ilan ediyor. Eğer iktidar enflasyonu, gıda fiyatlarını düşürmek, halkın alım gücünü aşan, insanları açlıkla burun buruna getiren zam yağmurunu dindirmek istiyorsa, öncelikle kendi yaptığı köprü, otoyol, tünel, elektrik, doğalgaz, DSİ sulama ücreti vb. zamlarını, vergi artışlarını, derhal geri çekmeli, temel gıda maddelerinde, akaryakıtta, KDV, ÖTV’yi en az bir yıl süreyle sıfırlamalıdır. Hal Yasası süratle meclise getirilmeli, komisyon ve diğer kesintiler düşürülmelidir. Türkiye’nin üretim ve gıda güvenliği tek kişinin keyfine ve kararlarına bırakılamayacak kadar önemli ve hayatidir.”

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı