TMMOB ?Sivas´ta kendini gösteren gerici zihniyet devam ediyor?
GÜNDEM 1.07.2016 11:11:44 418 0

TMMOB ?Sivas´ta kendini gösteren gerici zihniyet devam ediyor?

TMMOB Adana İKK Sekreteri Ali Kuzu, Sivas katliamının 23. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada katliamların sürdüğüne işaret etti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Ali Kuzu, Sivas katliamının 23. yılında Sivas´ta kendini gösteren gerici zihniyetin bugün Ortadoğu´da IŞİD maskesiyle insanları diri diri yakmaya, başta Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde hunharca katliamlar yapmaya, insanlığa ait tarihi/kültürel mirasları yok etmeye devam ettiğini vurguladı.
Bundan tam 23 yıl önce Sivas Madımak Oteli´nde 35 ilerici, aydın yurtseverin katledildiğini anımsatan Kuzu, yazılı açıklamasında katliamı bir kez daha kınadı.
?Bu ülkenin iki sınıfı, iki tarihi, iki kültürü, iki düşüncesi vardır. Yüzünü karanlığa çevirmiş bir avuç asalak ile geleceği yani yeniyi temsil eden her milliyetten emekçiler asla uzlaşmamışlardır. Birincisinin tarihi katliamlardan ibarettir: ikincisi zulmü ve sefaleti nasıl yok ederim diye düşünür? diyen Kuzu, 2 Temmuz 1993 tarihinde işte bu iki sınıf, iki tarih, iki kültürün karşı karşıya geldiğini, otuz beş aydınımızın Sivas´ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli´nde devlet erkanının gözleri önünde diri diri yakıldığını vurguladı.
DAĞILDI KİTAPLAR, DAĞILDI ŞİİRLER, MÜZİK SUSTU!
?Ve dağıldı kitaplar, dağıldı şiirler, müzik sustu? ifadelerini kullanan Kuzu, gözlerinin önünde 35 aydınımızın diri diri yakılmasına göz yuman devlet erkanının bir kısım sanığın imdadına ?zamanaşımı? zırhına bürünerek yetiştiğini, bir kısmını hiç yakalayamadını (!), sanık avukatlarını ise yüksek mevkilerde istihdam ederek ödüllendirdiğini dile getirdi.
Katliam sonrası açılan davanın 19 yıl sonra zamanaşımı ile bitirildiğini ifade eden Kuzu, şunları söyledi:
?Davanın 1 numaralı sanığı, emniyet müdürlüğünden sadece 100 metre mesafede bulunan evinde gül gibi yaşadı ve tüm aramalara karşın(!)  tam 18 yıl bulunamadı.
Davanın 7 firari sanığı, uluslararası tutuklama müzekkereleri, adli yazışmalar başta olmak üzere devletin tüm çabalarına karşın (!)  bulunamazken uluslararası ticarette üstün başarılar gösterdiler, büyük sermayedarlara dönüştüler. Sanık avukatları, devlet ve bürokraside hızla yükseldiler; Bakan, Milletvekili, Anayasa Mahkemesi üyesi oldular.
AKP hükümeti, iktidara geldiği tarihten bu yana farklı dilleri, inançları ve farklı kültürleri ?tek dil, tek din, tek millet? anlayışıyla baskılayarak gerici zihniyetin kendisini yeniden yeniden üretmesine olanak sağlamış, mezhepçi ve otoriter anlayışıyla halkların barış içinde ve kardeşçe birarada yaşama zeminini zehirlemek istemiştir. Unutulmasın ki insanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır!
?HESABI SORULMALI?
2 Temmuz´da Sivas´ta yaşananları hatırlamak, Sivas´ın, Çorum´un, Malatya´nın, Maraş´ın, 1 Mayıs 77 Taksim´in, Roboski´nin, Gezi direnişinin, Diyarbakır´ın, Suruç´un, Ankara´nın ve son olarak İstanbul´da kaybettiklerimizin hesabını sormaktır.
TMMOB olarak, Sivas katliamında yaşamını yitirenleri; Behçet Aysan, Yeşim Özkan, Nurcan Şahin, Muhibe Akarsu, Muhlis Akarsu, Murat Gündüz, Handan Metin, Ahmet Özyurt, Huriye Özkan, İnci Türk, Özlem Şahin, Yasemin Sivri, Asuman Sivri, Uğur Kaynar, Sehergül Ateş, Gülender Akça, Gülsün Karababa, Mehmet Atay, Hasret Gültekin, Serkan Doğan, Muammer Çiçek, Belkıs Çakır, Asaf Koçak, Edibe Suları Ağbaba, Menekşe Kaya, Koray Kaya, Serpil Çanik, Erdal Ayrancı, Asım Bezirci, Sait Metin, Carina Cuanna Thuijs, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Kenan Yılmaz ve Ahmet Öztürk´ü saygıyla anıyoruz.
?SAYGIYLA ANIYORUZ?
Sivas Katliamı alenen işlenmiş bir insanlık suçudur. Halka karşı suç işleyenlerin unutulması, cezasız bırakılması, aklanması kabul edilemezdir.
Kirli ve karanlık tarihin parçalarından birisi olan Sivas Katliamı´nın hesabı sorulmadan, gerçek sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadan bu dava kapanmayacaktır. ?Şimdi gerçekten dağıldı mı kitaplar, dağıldı mı şiirler, sustu mu müzik? Hangi kanlı eller susturabilir Hasret Gültekin´i, hangi ateş bükebilir Metin Altıok´un, Behçet Aysan´ın ve diğerlerinin çelikten yüreklerini? Akarsu´yun çoşkun akışını kim durdurabilir? Hepsini tek tek sevgiyle anıyoruz.?(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı