THY Kargo´dan, Adana firmalarına iş birliği teklifi
EKONOMİYE BAKIŞ 17.08.2017 14:04:00 11048 0

THY Kargo´dan, Adana firmalarına iş birliği teklifi

İhracatın artmasında en önemli faktörün ulaşım ve taşımacılık imkanları olduğunu belirten Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Türk Hava Yolları (THY) hava kargo taşımacılığının, Çukurova ihracatının gelişimi açısından büyük

 

THY Adana Kargo Müdürü Muhammed Kadri Günay, satış ve pazarlama uzmanları Çağkan Torunlar ve Elif Kuzu ile birlikte Adana Ticaret Odası´nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe´ye çalışmalarına ilişkin bilgi sunumunda bulundu. Geçtiğimiz yıl Adana Ticaret Odası´nda düzenledikleri toplantının ardından THY Kargo´nun Adana´dan yaptığı meyve sebze taşıması miktarının 1200 tondan 2700 tona çıktığını belirterek bu rakamlara ulaşılmasına katkılarından dolayı ATO Başkanı Atila Menevşe´ye teşekkür eden Muhammed Kadri Günay, ülke ihracatının gelişmesi için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek istediklerini belirtti.

Adana´dan 2017 yılı içinde kiraz, kayısı, incir, erik ve diğer sert çekirdekli ürünlerden 2.700 ton meyve taşıması yaptıklarını, yıl sonuna kadar bu miktarın 3.000 tona ulaşmasını hedeflediklerini  ifade eden THY Adana Kargo Müdürü Muhammed Kadri Günay, 35, 65 ve 110 ton yük taşımacılığı kapasitesine sahip kargo uçaklarıyla taşımacılığın yanında ihracat yapan ve yapmak isteyen tüm firmaların hizmetinde olduklarını bildirdi. Adana´nın halen yetersiz seviyelerde bulunan iç hat kargo taşımacılığındaki payının daha üst noktalara taşınmasını hedeflediklerini belirten Günay şöyle konuştu(VŞ)

"Bu konuda Adana Ticaret Odası üyelerine her türlü desteğe ve yardıma hazırız. Özellikle sanayicimizin operasyonel süreçte yorulmamalarını ve kendilerini üretim ve ihracata odaklamalarını istiyoruz. Üyelerinize özellikle yaş sebze ve meyve gönderiminde önemli avantajlar sunuyoruz. Bu kapsamda ürünlerin bekleme süresini son derecede kısa tutarken, iç hat taşımalarında da ücretlendirme anlamında ürünün tonajına göre, aylık ve yıllık bazda uygun paketler sunuyoruz. Öte yandan devletimizin hava kargo ihracat taşımacılığında sunmuş olduğu önemli oranlardaki navlun desteği ve son dönemde sebze meyvenin ayrı olarak ücretlendirilmesinin hava kargo hizmeti kullanmak isteyen firmalarımız için önemli teşvikler olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda Adana firmalarının birlikte hareket etmeleri halinde bu avantajları kullanarak kendilerinin her anlamda yararlarına olacak önemli bir potansiyeli harekete geçireceklerini düşünüyorum."

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe de, ihracatın artmasında en önemli faktörün ulaşım ve taşımacılık imkanları olduğunu söyledi. THY hava kargo taşımacılığının, Çukurova ihracatının gelişimi açısından son derecede önemli bir yeri bulunduğunu vurgulayan Menevşe, "Özellikle yakın zamanda hayata geçirmeye hazırlandığımız Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile seracılık yapacak meyve ve sebze üreticilerinin kümelenmesini ve birlikte hareket etmelerini sağlayacağız. Bu birliktelik gerek ihracatımızı, gerekse Adana ekonomisinin Türk ekonomisindeki payını artıracaktır. Dolayısıyla THY Kargo olarak üyelerimize bu anlamda avantaj sağlamış olmanızın hedefimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimize de THY Kargo´nun son derecede elverişli koşullarla sunduğu hizmetlerinizden yararlanmaları konusunda çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

CHP’Lİ BULUT, “BÜTÇE KEYİF ÇAYI ÖNERİYOR” (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Yunanistan,Afgan göçmenleri denize itti (VİDEOLU HABER)

Besicilerin saman telaşı başladı

Ekonomik güven endeksi yüzde 8.5 azaldı

Sanayi üretimi Nisanda % 0,9 arttı

Tamer Son, ?Konut Yatırımı İçin En Cazip Dönem?

İnşaatın ilk 4 aylık karnesi zayıf

Limon değerleneceği güne kadar yatağa giriyor

Fitch, Türkiye´nin kredi notunu açıkladı

ANAVARZA BAL´IN 2018 HEDEFİ YÜZDE 40 BÜYÜME

Linyitin kalorisini arttıran buluş 1 milyar TL tasarruf sağlayacak

BAYRAKTAR, "CEVİZ ÜRETİMİNDE DÖRDÜNCÜYÜZ?

Domateste firma kısıtlaması

Türkiye´deki dolar milyarderlerinin sayıları azaldı, servetleri arttı

Rus uzmanlar Türk domates üreticilerini teftiş edecek

Domatesin Rusya´ya ihracat tarihi belli oldu

11. ÇUKUROVA MOBİLYA DEKORASYON FUARI YENİ İŞ ORTAKLIKLARINA İMZA ATTIRIYOR

ADANA´DA MOBİLYA FUARI YARIN AÇILIYOR

LEXUS ADANALILARA TANITILDI

Resmi Rezerv Varlıkları Temmuz´da azaldı

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 2,1 azaldı

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu