TEV
KÜLTÜR SANAT 26.09.2022 11:07:00 835 0

TEV'den Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine Üstün Başarı Bursu

İkinci sınıfa başarıyla geçen öğrencilerin yararlanabildiği burslar için son başvuru tarihi 2 Ekim 2022. Üstün Başarı Sanat Bursu bu yıl itibarıyla aylık 2.650 TL’ye yükseltildi.

Türk Eğitim Vakfı, sanat alanında geleceğin liderlerini desteklemek amacıyla Üstün Başarı Sanat Bursu vermeye devam ediyor. Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin belirlenen bölümlerinde okuyan ve ikinci sınıfa başarıyla geçen öğrencilerin yararlanabildiği burslar için son başvuru tarihi 2 Ekim 2022. Üstün Başarı Sanat Bursu bu yıl itibarıyla aylık 2.650 TL’ye yükseltildi.
Türk Eğitim Vakfı’nın Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinde okuyan başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verdiği Üstün Başarı Sanat Bursu için başvurular başladı. Üstün Başarı Sanat Burslarından;Konservatuvar ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar ve Şan bölümleriyle, Plastik Sanatlar (Resim, Heykel, Grafik, Yazı Sanatı, Seramik) bölümlerinde okuyan, dijital sanat alanında çalışmaları olan ve ilk yıl 4,00 üzerinden en az 3,00 not ortalamasına sahip olan öğrenciler faydalanabiliyor.
TEV Genel Müdürlüğü tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulacak olan adaylar, konusunda uzman öğretim üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilmek üzere yüz yüze veya online mülakata da davet edilebiliyor. Bursa başvurmak isteyenlerin www.tev.org.tr  internet adresinden 2 Ekim tarihine kadar TEV Üstün Başarı Sanat Bursu formunu doldurması ve TEV tarafından kendilerine SMS veya e-posta ile gönderilecek olan prosedürü takip etmeleri gerekiyor. TEV bu yıl bursiyerlerine verdiği desteği de artırdı. Buna göre bu yıl üstün başarı gösteren öğrencilere verilen Üstün Başarı Bursu aylık 2.650 TL’ye çıkarıldı. 
Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı