TESUD 38 YAŞINDA
GÜNDEM 5.04.2022 12:32:00 2659 0

TESUD 38 YAŞINDA

(Özel Haber Fehmi İNCEOĞLU)Em.P.Alb.Ali Rıza Gürdal, “Türk Milleti, için bir tek doğru vardır..O da Cumhuriyetin temel niteliklerinde birleşme, Mustafa Kemal’in yolunda ilerlemedir” dedi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin, 38 İnci Kuruluş Yıldönümü Atatürk Parkında kutlandı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Adana Şubesi Adına Em.P.Alb.Ali Rıza Gürdal, burada yaptığı konuşmada, “Türk Milleti, için bir tek doğru vardır..O da Cumhuriyetin temel niteliklerinde birleşme, Mustafa Kemal’in yolunda ilerlemedir” dedi.

Türkiye Emekli Subaylar  Derneği 2847 Sayılı Yasa İle, 05 Nisan 1984 Tarihinde Kurulduğunu ve bu kanunla kamu yararına  çalışan dernekler kapsamına alındığını belirtti.

Gürdal, “Derneğimizin Amacı; Cumhuriyetin kazanımlarına, ulusal bütünlüğümüze ve egemenliğimize, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine, Atatürk’ün Düşünce Sistemine ve manevi şahsiyetine,  içten ve dıştan yapılacak, her türlü saldırı ve ihlallere karşı,  kamuoyunu doğru yönlendirmek için; Yasal her türlü reaksiyonu göstermeyi milli bir görev addetmek,  bu kapsamda gerekli çalışmaları ve faaliyetleri en etkin şekilde göstermek,vatan, ulus ve bayrak sevgisini yüceltmek,  çalışmalarını Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda yürütmek,Atatürkçü düşünce sistemini özümsemiş Türk gençlerinin yetiştirilmesi için gerekli görülen faaliyetleri göstermek ve her türlü desteği vermektir” dedi.

Gürdal şunları söyledi:

“Ulu önderimiz, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında; ‘’ Ordumuz, Türk Birliğinin, Türk Kudret ve Kabiliyeti ‘nin, Türk vatanseverliğinin çelikleşmiş bir ifadesidir.’’  Yine aynı konudaki özlemini  ‘’ Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister.’’  Cümlesiyle ifade etmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri Başkomutanının bu direktifleri doğrultusunda Çanakkale’de abideleşmiş, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda işgal kuvvetlerine karşı gösterdiği amansız ve cansiparane mücadelesi ile düşmanlarını dize getirmiş,  Kazandığı destanımsı ve efsanevi başarıları ile bütün dünyaya haklılığını ispat etmiş,  dünyanın değişik coğrafyalarında işgal altındaki devletlere örnek olmuştur.  Atatürk 25 Ağustos 1925 günü Kastamonu’da onuruna verilen yemekte Türk Ordusu için bakın neler söylemişti :

 ‘’ Ordumuz ilerleme ve yükselme adımlarında öncü olmuştur. Milletimizin bütün devrimlerinde birinci adımı atmıştır. Milleti sevk ve idare edenlerin en büyük dayanağı ordu olmuştur. Başka milletlerde ordu ile millet daima birbirinin karşısındadır. Bizde ise ordu ve millet her daim omuz omuzadır. Cumhuriyetimizin ilanından bu yana geçen 99 yıl sürecinde birleşmiş milletlerle Kore’de ve  20 Temmuz 1974 yılında ise Kıbrıs adasında Rumlara karşı icra edilen Kıbrıs Barış Harekâtında gösterdiği mucizevî ve efsanevi başarısı ile dünya devletlerinin itibarlarına ve takdirlerine mazhar olmuştur.

Ayrıca; Birleşmiş Milletlerle birlikte Bosna -Hersek’te, Somali’ de, Dünyanın en tehlikeli bölgelerinde Dünya Barışı ve güvenliği için Libya, Suriye, Afganistan da çok başarılı hizmetlerde bulunmuştur ve bulunmaya devam etmektedir. Bizler harbiyeliyiz. En büyük Harbiyeli, Mustafa Kemal Atatürk;  “Harbiyeli Ruhu” nun önemini; şu veciz sözü ile ifade etmiştir.  “ Bir ordunun kudreti, subaylar ve komuta heyetinin kıymeti iİle ölçülür.’’  ,Atatürk gibi harbiyeli  ve onun meslektaşı olmaktan büyük onur ve mutluluk duymaktayız.Türk Subayı, biraz evvel belirttiğim gibi üstün komutanlık niteliklerine sahiptir ve her türlü güç koşulda görevini en iyi şekilde yapma azim ve kararındadır. Yurdumuzu, emperyalist ülkelerin elinden kurtarıp, bize bu güzel yurdu emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi anarken ebediyete intikal eden komutanlarımıza ve arkadaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyoruz.
Sonuç olarak ;
Türk Milleti, için bir tek doğru vardır..O da Cumhuriyetin temel niteliklerinde birleşme, Mustafa Kemal’in yolunda ilerlemedir.
Bizler Harbiye mezunu emekli subaylar olarak, onursal üyelerimiz birlikte, derneğimizin amacı doğrultusunda ülkemize ve toplumumuza faydalı olmak azim ve inancını taşımaktayız.

Çünkü biz;

“Yıldırımlar yaratan, bir ırkın afadıyız,

Tufanları gösteren, tarihlerin yadıyız,

Kanla, iİrfanla kurduk biz bu Cumhuriyeti,

Cehenlemler kudursa, ölmez nigahbanıyız.”
Ne Mutlu Türküm Diyene !
(Fİ)

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı