TES-İş Sendikası’nda Osman Güngör güven tazeledi
YAŞAM 13.03.2022 15:06:00 2863 0

TES-İş Sendikası’nda Osman Güngör güven tazeledi

Türk-İş’e bağlı TES-İş Sendikası’nın 12. Olağan Genel kurulunda mevcut başkan Osman Güngör, oy kullanan delegelerin büyük oranda oyunu olarak yeniden başkan seçildi.

TES-İş Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma’nın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurulun açılmış konuşmasını yapan TES-İş Adana Şube Başkanı Osman Güngör, tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizde de etkin mücadele yapılan korona virüsten en çok çalışan kesimin etkilendiğini söyledi. Güngör, “Bu zor koşullar altında elektrik üretim, iletim, dağıtım, DSİ Sulama birlikleri ve İlbank gibi işyerlerimizde üyelerimiz vatandaşlarımız için hayati önem arz eden temel hizmetlerin aksamaması için canla başla çalışmaya devam etmişler ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Enerji iş kolunda faaliyet gösteren sendika olarak bizlerde uzunca süre pandeminin olumsuz etkileri karşısında üyelerimizin güvenliğini sağlamak olası iş ve ücret kayıplarına engel olmak için mücadele ettik. Sonuç itibariyle iş ya da ücret kayıpları yaşamadan bu günlere geldik. Ancak tüm bu aşılama çalışmalarına ve aradan geçen süreye rağmen pandeminin etkileri devam ederken bu defa da ortaya çıkan yüksek enflasyon üyelerimizi de dâhil olmak üzere aldığı ücret ile geçinen kesimin yaşam kalitesini düşürmüştür. Üzülerek ifade etmek isterim ki çarşı-Pazar da karşı karşıya kaldığımız yüksek ve gerçek enflasyon rakamları ile TÜİK tarafından açıklanan rakamlar arasında büyük bir fark ortaya çıkmaktadır. Bu fark toplu pazarlık süreçlerini olumsuz bir şekilde etkilemekte ve işçi ücretlerinin ve satın alma güçlerinin sürekli zayıflamasına neden olmaktadır. Gelinen noktada işverenlerle ek iyileştirme protokolleri imzalanması zorunlu hale gelmiş attığımız adımlar ve işverene yaptığımız çağrılar sonucunda sendikamız ile pek çok iş ortağımız arasında ek iyileştirme protokolleri imzalanmıştır. Bu protokoller üyelerimizin sıkıntılarını bir nebze hafiflettiğine inanıyorum” dedi.

TES-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Osman Güngör, çalışma hayatında yaşanan sıkıntılardan da bahsetti ve çözümü konusunda sendika olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını da ifade etti. Genel Kurula katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar da birer konuşma yaptılar ve genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundular. TES-İş Sendikası Olağan Genel Kuruluna MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, MHP Çukurova İlçe Başkanı Hasan Öztuğ, DSİ 6. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, EnerjiSA Böle Müdürü Özgür Ensaroğlu, Türk-İş’e bağlı Sendika Şube Başkanları ve  Enerji sektörünün işveren temsilcileri katıldı. Daha sonra söz alan TES-İş Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma,  sendikal çalışmalardan ve enerji sektörünün yaşadığı sıkıntılardan bahsetti.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. 186 delegeden büyük bir bölümün oy kullandığı genel kurulda mevcut şube Başkanı Osman Güngör, delegelerin büyük bir oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Osman Güngör Başkanlığı’ndaki TES-İs Sendikası Adana Şube Yönetimi ise, şu isimlerden oluştu: Tamer Kısa, Mehmet Çetin, Osman Halaç ve Tayfun Kırdök.

 (vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,24% -0,12
  • EURO

    34,64% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2390,38% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Perşembe 28.6 ° / 15.6 ° Güneşli