TEKDER Adana Şube Başkanı Esra Birgenç oldu
EKONOMİ 3.07.2020 11:03:00 1019 0

TEKDER Adana Şube Başkanı Esra Birgenç oldu

Türkiye genelinde 56 ilde, yurt dışında 17 ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Ticaret ve Ekonomi Kulübü’nün (TEKDER) Adana Şube Başkanlığı görevine Kurumsal Gelişim ve Marka Danışmanı Esra Birgenç seçildi

 

Birgenç, Türkiye’nin menfaatlerini gözeten, ahlaklı ve dürüst ticaret yapmayı amaç edinmiş, milli ve manevi değerlerini benimsemiş iş insanlarını ortak paydada buluşturan TEKDER’in Adana kurucu başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TEKDER Adana Şube Başkanı Esra Birgenç, Adana Baro Tesisleri’nde düzenlenen tanışma ve bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada yeni dönemde paydaşlarının gücünü sinerjiye dönüştüren, üye sayısını artıran ve üyelerini rekabet koşullarında doğru, hızlı ve güvenilir bilgilerle güçlendiren, sorunların çözülmesine katkı sağlayan bir dernek olarak Adana ve bölgenin kalkınması için çalışacaklarını söyledi. Adana’nın Çukurova’nın merkezinde ve ülkemizin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biri olduğunu belirten Birgenç, “Amacımız Adana iş dünyasını en iyi şekilde temsil etmek  ve bölgenin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olmaktadır. Bunu yaparken de başta kamu ve yerel yönetimler olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde çalışacağız. Sağlayacağımız güç birliği ile iş dünyası ile kamu arasında ve üyelerimizin birbiri ile ticaretinin arttırılması noktasında etkin bir yapı kuracağız.” diye konuştu.


‘Adana’ya yapılacak her yatırıma destek olacağız’

Adana’nın köklü sanayi geçmişine ve katma değeri yüksek tarımsal ürün zenginliğine vurgu yapan Birgenç, Çukurova bölgesinin ülkemizin Marmara’dan sonra en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: “Adana katma değerli tarımsal üretimde ve tasarım üstünlüğüne sahip, teknoloji yoğun sanayi ürünlerinde öne çıkmayı hedefliyor. Bu amaçla petrokimya, enerji, gıda, tekstil ayakkabı ve mobilya sektörlerinde yeni üretim merkezleri planlanıyor. Adana’yı küresel ölçekte güçlendirecek bu yatırımlar hayata geçirilirken, TEKDER olarak bizler de maksimum faydanın ortaya çıkması, bölgesel ve ulusal kalkınmamızın hızlanması için tüm imkanlarımızı seferber ederek katkıda bulunmanın gayreti içinde olacağız.”  

TEKDER’in 56 ilde şubesi bulunduğunu ve 17 ülkede temsilciliklerinin olduğunu kaydeden Birgenç, “Kısa bir zaman diliminde güçlü bir teşkilat yapısına kavuştuğumuza inanıyoruz. Davetimize icabet edip derneğimiz hakkında bilgi almak istemeniz ve üye olma isteğiniz bizlerin bölgemizi en iyi şekilde temsil etme noktasında gücümüzü bir kat daha artırdı.’’ diye konuştu.

 

‘Ülkemize kazandırmak istediğimiz birçok değer var’

Adana’nın sorunlarını en iyi Adanalıların anlayacağını ifade eden TEKDER Genel Sekreteri Salim Kaya ise, ‘’Adana tarımın, ticaretin ve sanayinin güçlü olduğu bir şehir. Bunu Adana’nın yetiştirdiği Sabancı Holding’in ülkemize kattığı değerlerden de biliyoruz. Bizim TEKDER olarak ülkeye kazandırmak istediğimiz birçok değer var. Hedefimiz hem ülkemiz içerisinde hem de ülke dışındaki pazarlarda ihracatta birbirimize nasıl destek olacağız, onun çözümlerine bakacağız. Yeni kurulan bir sivil toplum örgütüyüz. Asıl yapılanmamızı bu sene ortaya koyduk. Biz herhangi bir siyasi partinin, herhangi bir tarikatın ya da cemaatin bağlantısı değiliz. Önümüzde çok uzun bir süreç var. Sizin önerileriniz bize yol gösterecektir. Bizler de bu sorunları toparlayarak siyasi kurum ve kişilere, Meclis’e, gerekirse daha üst makamlara götürmek derdindeyiz.’’ şeklinde konuştu.

TEKDER Teşkilat Başkanı Ertuğrul Bozoğlu ise, birçok ilde tanışma toplantıları düzenlediklerini dile getirip “Adana’daki yüksek katılım bizi heyecanlandırdı ve mutlu etti. Yolun başında bu şevkle karşılaşmak motivasyonumuzu artırdı.” diye konuştu.

 (VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu