TBMM
SİYASET 7.12.2022 00:45:00 1078 0

TBMM'DE KAVGA

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında AKP'li ve İYİP'li vekiller yumruklaştı. İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs hastanelik oldu.

Meclis'te bütçe görüşmelerinde AKP'li ve İYİ Parti'li vekiller arasında çıkan arbedede İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yaralandı.
Ara sırasında başlayan kavgada, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın Örs'e yumruk attığı, AKP'li vekilin parmağındaki yüzüğün, Örs'ün kafasında şişlik ve kızarıklığa yol açtı.Kalp rahatsızlığı bulunan Hüseyin Örs ambulansla Güven Hastanesi'ne götürüldü. Örs, kaldırıldığı hastanede yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

AKŞENER HATANEDE ZİYARET ETTİ
  
trabzon Milletvekili Örs’ü hastanede ziyaret eden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 'Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak' dedi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!

CHP'den ilk açıklama

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak?' diye konuştu.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında olaya değinen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Kalbinde pil takılı olan Hüseyin Örs, milletvekili olarak kendi fikirlerini söylerken AKP'li milletvekili Zafer Işık tarafından yumruklandı. AKP zorbalığı daha nereye kadar varacak?” diye konuştu.
Örs’ün sağlık durumuyla ilgili bilgileri paylaşan Özkoç, “Hüseyin Örs ile ilgili aldığımız bilgi, şu anda kalp ritminin düzeninin sağlanabilmesi için uyutuluyor” dedi.

'Bunun hesabını AKP iktidarı verecek mi?'
Özkoç, "Bunun hesabını AKP iktidarı, bu aşağılık saldırıyı yapan Zafer Işık verecek mi? Vermeyecek. Peki kendi aralarında yaptıkları çok matah bir şeymiş gibi gülüşerek konuşuyorlar mı? Konuşuyorlar. TBMM'de bir milletvekilinin Allah muhafaza başına bir şey gelse, bunun hesabını kim verecek? Hiç kimse. Çünkü AKP iktidarının zorbalıkla yönetim anlayışı işte tam da budur. Milletin üzerinde yaratılan baskı da budur" ifadelerini kullandı.

CHP'li Altay, Örs'ü ziyaret etti

ili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada yaralanan İYİP Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ü, tedavi gördüğü Güven Hastanesi’nde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından hastane önünde açıklamada bulunan Altay, "Saldıran milletvekili; özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip, direk Hüseyin Örs’ün gözüne, yüzüne açık bir fiziki, yumruklu saldırı gerçekleştiriyor. Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil, arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil” dedi.

Altay'ın açıklaması şöyle:

"Kalp pili de bu durumlarda devre dışı kalıyor. Bozuluyor, kendini kapatıyor. Galiba, doktorların bize söylediği o tarz bir şey. Pil şaşmış. Bana söylenen, beş dakika geç gelse buraya, sayın milletvekilimizi, Allah esirgesin, belki de kaybetmiş olacaktık, doktorların söylediği şekliyle söylüyorum.
Şu anda yoğun bakımda. Ben de görüşemedim, tıbbi kurallara saygımız var, tıp ne emrediyorsa odur. Ailesi ile görüştük, bilgi aldık. Ama bir iyiye gidiş de var.  Pil normale dönmüş. Ama halen yoğun bakımda tutulması da bizde az da olsa bir endişeye yol açmıyor değil.

'Arbede sonucu burada değil'

Hüseyin Örs’ün kendisi zaten, içi insan sevgisi ile dolu; en yumuşak mizaçlı, en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden birisi. Kürsüdeki bir başka İYİ Parti milletvekilini, AK Partililerin basıncı üzerine, fiziki basıncı üzerine; kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma güdüsüyle, AK Partililere ‘Yapmayın, etmeyin’ demek üzere orada iken, bahse konu milletvekili, saldıran milletvekili; özel olarak başka bir noktadan Hüseyin Örs’ü hedef alarak gelip, direk Hüseyin Örs’ün gözüne, yüzüne açık bir fiziki, yumruklu saldırı gerçekleştiriyor. Bu bir arbedede yaşanmış kaza değil, arbede sonucu Hüseyin Bey burada değil.

'En saldırgan milletvekillerinden birisi'

AKP Bursa Milletvekili Zafer Bey’in arbedenin dışından, Hüseyin Örs’ü gözüne kestirerek gelip, Hüseyin Örs’e fiziki, yumruklu, ağır; elinde de metal bir yüzük benzeri bir şeyle yaptığı saldırıdır. İlgili milletvekilini bilirim. Meclis’te bu tür gerilimlerde, neredeyse en saldırgan milletvekillerinden birisi maalesef. Biraz önce bir televizyon kanalında altyazı geçti. Özür dilemeyeceğini, söylemiş. Bunu çok yadırgadık. Özür dilemek bir erdemdir. Yaptığı iş zaten kabul edilemez. Şüphesiz, Sayın Örs de partisi de bu işi hukuki olarak takip edecektir. Ama arkadaşımız, Sayın Milletvekili burada canıyla uğraşırken, pişkin pişkin bir de özür dilemiyorum demenin taktirini de aziz milletimize bırakıyorum.”

Örs'ü yaralayan AKP'li Zafer Işık'a ceza  
TBMM Genel Kurulu’nda çıkan kavgada İYİP Trabzon Milletvekili Örs’ü yaralayan AKP Bursa Milletvekili Işık'a TBMM'de iki oturuma katılmama cezası verildi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN İYİ PARTİLİ ÖRS İÇİN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu telefonla arayarak Örs'ün yaralanmasından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı