TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ
SİYASET 11.03.2022 11:49:00 587 0

TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU ÜYELERİ BİLGİLENDİRİLDİ

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığını ziyaret ederek yürütülen projelere ilişkin bilgi aldı. aYRICA Komisyonu üyeleri, ASELSAN Gölbaşı tesislerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ve komisyon üyelerini karşıladı. Demir, Türk savunma sanayisi ürünlerinin maketleri üzerinden projeler konusunda bilgiler verdi, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Komisyon Başkanı Aydın, komisyona yapılan sunum öncesinde yaptığı konuşmada, savunma sanayisindeki gelişmeleri yakından takip edip TBMM'de destek olmak istediklerini söyledi.

Komisyon olarak ilk ziyareti Başkanlığa gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, ziyaretlerini Türk savunma sanayisi şirketleriyle sürdürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Dünya zorlu sınavlar veriyor. Adeta yangın çemberinin orta yerinde yaşıyoruz. Her yeni gün yeni bir çatışma, savaş bu coğrafyada yaşanıyor. Rusya'nın, Ukrayna'ya saldırmasıyla ülkenin kuzeyinde bir çatışma, savaş ortamıyla karşı karşıyayız. Güney sınırlarımız malum. Bu coğrafyada yaşamak istiyorsanız güçlü olmak zorundasınız. Ülke, silahlı kuvvetler, savunma sanayisi anlamında yerli ve milli üretimi desteklemek zorundasınız. Komisyon başkanı olduktan sonra biraz daha dikkatle izledim, pek çok kuruluşumuzu da ziyaret etme imkanı buldum. Gittiğim her yerde ülkemle bir kez daha gurur duydum. Yapılanları izledikçe, gördükçe takdir etmeye başladım. Artık ülkemde böylesine güzel şeyler oluyor. Artık bu ülke bir başkasından medet ummadan kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Tam bağımsızlık anlamında savunma sanayisinin gelişmesi, yerlilik ve millik oranının yüzde 20'lerden yüzde 80'lere ulaşması bizlere güç ve gurur veriyor. Komisyon olarak uyum içindeyiz ve ülke adına atılacak her türlü reformda, adımda, yatırımda da hep birlikte destek olmak adına buradayız."

İsmail Demir de savunma sanayisi projelerinin milletvekilleri tarafından takip edilmesinin, görüşlerin iletilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Bu tür temasları artırmak istediklerini dile getiren Demir, "Bu iletişim ne kadar fazla olursa o kadar sağlıklı, akıl ve görüş birliğiyle yapılmış faaliyetler olur. Sizlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde çalışmalarımızı değerlendirme fırsatı buluruz. Sizlerin bize gösterdiği ilginin verdiği motivasyonla çok daha büyük başarılara imza atmak üzere çalışmalarımıza devam ederiz." dedi.


TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU ÜYELERİ, ASELSAN'I ZİYARET ETTİ    

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, ASELSAN Gölbaşı tesislerini ziyaret etti. Komisyon üyelerine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün eşlik etti. Aydın ve komisyon üyeleri, ASELSAN ve yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Komsyon Başkanı Ahmet Aydın, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın çalışmalarından gurur duyduklarını ve buna kaynaklık eden çalışmaları yerinde gördüklerini söyledi.

ASELSAN'ın Gölbaşı tesislerinde radar ve elektronik harp sistemlerine yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye bu alanda kendi kendine yeten bir ülke haline gelmiş. Tamamen dışa bağımlı bir haldeyken bu bilgi ve birikimi ihraç edebilecek bir pozisyona gelmiş. Gerçekten zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve güçlü olmak zorundayız. Hiçbir yere bağımlı olmadan savunma sanayimizi güçlendirmek zorundayız ki zaten yerlilikte yüzde 20'lerden yüzde 80'lere gelmiş durumdayız. Radar ve elektronik harp sistemlerinde neredeyse yüzde 100'e yakın bir yerlilik, millilik var, ihracat yapar pozisyona gelmişiz. Bu son derece gurur verici ve geleceğe güvenle bakmamızı sağlayan çok önemli bir şey.

Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ASELSAN çok çok teşekkür ediyorum. Türkiye gerçekten çok mesafe aldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı, cesur duruşuyla, bu konudaki iradesini ortaya koymasıyla birlikte müthiş bir sıçrama yapıldı. Onun için Türkiye şu anda dünyanın çekim alanı haline geldi. Bugün Antalya'da bir diplomasi örneği ortaya koydu. Dünyada her ülke ile görüşebilen ve her ülkenin gıptayla baktığı bir ülke pozisyonuna geldik. Türkiye'ye son zamanlarda olan ziyaretleri tüm vatandaşlarımız görüyor. Bir çekim ve güç merkezi oldu bu coğrafyada Türkiye. Kendi kendine yetebilen, tam bağımsız bir ülke konumundayız. Bu bizi mutlu ediyor."

Komisyon olarak yasama faaliyetleri yürütürken bir yandan da bu çalışmalara destek olduklarını ifade eden Aydın, "Burada müthiş mühendisler, beyinler var. Bu beyinler burada katma değer üretiyor. Muazzam işler yapıyorlar, gurur duydum gerçekten." dedi.

Ahmet Aydın, bundan sonra benzer kuruluşlara ziyaretler yapacaklarını, ihtiyaç duydukları alanlarda yanlarında olacaklarını kaydetti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı