TBMM GENEL KURULU
SİYASET 19.01.2023 17:03:00 712 0

TBMM GENEL KURULU'NDA EYT TARTIŞMASI

"İlkin Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 15 Ocak'ta düzenlemenin yürürlüğe gireceğini söyledi. Sonra Sayın Elitaş 'Kimse endişe etmesin,yetiştireceğiz.Şubatta maaşlar alınacak.' dedi. Şimdi de 'Martta alacak' deniliyor".

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Meclis Başkanvekili Celal Adan, üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.
HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, "EYT'lilerin sorunları" konusunda yaptığı konuşmada, iktidarın EYT sorununa çözüm getirmek istemediğini öne sürdü. EYT'de bir tarihin baz alınmasıyla yeni mağdurlar oluşacağını savunan Koç, "Gelin EYT meselesini de bugün görüşülecek kanuna ekleyelim ve sorunları derhal çözüme kavuşturalım." çağrısında bulundu.

Koç, Türkiye Barolar Birliğine de çağrı yaparak, EYT ve staj mağdurlarına ücretsiz olarak avukatlık hizmeti verilmesini istedi.
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muğla ziyaretinde 6 milyar liralık yatırımların açılışını gerçekleştirdiğini söyledi. Toplu açılış töreninde 50 binden fazla Muğlalının coşku ve heyecanla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladığını ifade eden Gökcan, "Bunu hazmedemeyen muhalefet, vatandaşlarımızı 'zorla alanlara taşıdınız' diyerek talihsiz bir açıklama yaptı. Biz kimseyi zorla taşımadık, taşıyamayız ama bu coşkulu kalabalık birilerinin gerçekten zoruna gitmiş." diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara'nın tüm ilçelerinde tarım ve hayvancılık yapıldığını, metropol ilçeler de dahil tarımsal faaliyetin güçlü bir şekilde devam ettiğini gördüklerini kaydetti.
AK Parti'nin tarımı bir milli güvenlik meselesi olarak algıladığını dile getiren Yıldız, çiftçilere verilen desteklerden, Türkiye'nin tarımsal ürün haritasının çıkarılmasına, ata tohumlarını korumaktan kapalı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına kadar tarıma dönük adımların bütüncül bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Genel Kurul’da, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,
Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile diplomaside ve dış politikada çok önemli ve olumlu gelişmeler yaşadığını belirtti.
Küresel ve bölgesel krizlerin ivme kazandığı bir dönemde Türkiye'nin, "Yurtta barış, dünyada barış" parolasıyla diplomasinin cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Akçay, Türkiye'nin, insanı merkeze alan bir anlayışla model ülke olduğunu dile getirdi.Bu anlayış doğrultusunda bir yandan Türkiye'nin egemenlik haklarını ihlal eden mütecaviz tutumların bertaraf edilirken, diğer yandan diplomasinin gelecek vizyonunun şekillendirildiğini vurgulayan Akçay, şunları kaydetti:
"Türkiye artık kendi gündemine hakimdir, başka ülkelerin gündemine mahkum değildir. Edilgen değil etken, mahkum değil hakim politikalar uygulamaktadır. Türkiye sorun çözen, aktif, uzlaşmacı, kararlı ve meselelere hakim bir diplomasi anlayışıyla küresel ve bölgesel
aktör olarak 21. yüzyıla ve gelecek yüzyıllara damgasını vuracaktır ve Türkiye yüzyılı altın çağını yaşayacaktır."

- "EYT'de tarih meselesi bir muammaya dönüştü"

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katledilmesinin üzerinden 16 yıl geçtiğini, hala gerçek sorumluların hesap vermediğini savundu. Beştaş, cinayetin tüm yönleriyle aydınlatılması için davanın takipçisi olacaklarını söyledi.
Beştaş, yıllardır mücadele eden EYT mağduru milyonlarca insanın sonunda bir kazanım elde ettiğini belirterek, AK Parti'nin bunu seçim malzemesi yapmak istediğini savundu. İlk EYT açıklamasından sonra milyonlarca insanın yararlanmak için başvuru yaptığını anlatan Beştaş, şöyle konuştu:
"EYT'de tarih meselesi bir muammaya dönüştü. İlkin Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 15 Ocak'ta düzenlemenin yürürlüğe gireceğini söyledi. Sonra Sayın Elitaş 'Kimse endişe etmesin, yetiştireceğiz.Şubatta maaşlar alınacak.' dedi. Şimdi de 'Martta alacak.' deniliyor. Meclis'e şu ana kadar herhangi bir çalışma sunulmadı. Neden sürüncemede bırakılıyor? Kanunu sürüncemede bırakmayın, bunu seçime araç etmeyin. Faydalı bir yasayı bir an önce çıkaralım."

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı