TBMM GENEL KURULU TOPLANDI
SİYASET 21.06.2023 12:08:00 443 0

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, "28. Dönem milletvekillerimizi, cumhuriyetimizin 100. yılında seçilmiş olmaları, yeni yüzyılı inşa edecek süreçte görev almaları vesilesiyle ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.Toplantının açılışında konuşan Bozdağ, 28. Yasama Dönemi'nin hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin, 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta demokratik olgunluk içerisinde seçimleri tamamladığını, dünyaya güzel bir örnek sergilediğini belirten Bozdağ, "Meclis, bu dönem tarihi bir değeri taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında seçilen bir parlamento durumunda. O yüzden 28. Dönem milletvekillerimizi, cumhuriyetimizin 100. yılında seçilmiş olmaları, yeni yüzyılı inşa edecek süreçte görev almaları vesilesiyle ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bugüne kadar Meclis'te görev yapan ilk başkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ahirete irtihal eden tüm başkan ve üyelere rahmet diliyorum." diye konuştu.

Bozdağ, TBMM'nin, sorunların çözüm merkezi olduğunu, bu nedenle 28. Dönem parlamento üyelerinin, Meclisin saygınlığına uygun bir çalışma ortamı içerisinde ülkenin ve milletin beklentilerine cevap vereceğine inandığını söyledi.

Meclisin mehabetine yaraşır, birbirine sevgi ve saygı içerisinde, incitmeden, kırmadan, bütün meselelerin özgürce konuşulabileceğinin altını çizen Bozdağ, "Sorunları tartışabileceğimiz en uygun yer Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Umarım bütün milletvekillerimiz lisanın temizliğine, hitabın düzgünlüğüne, birbirimize sevgi ve saygı esasına bu Meclisin verimli ve olumlu çalışarak, meseleleri çözmesine, milletimize, devletimize hizmet etmesine katkı verecektir. Şimdiden verdiğiniz ve vereceğiniz katkılar için şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra gündem dışı söz alan AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, grup başkanvekillerine yerlerinden söz verdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti olarak Türk milleti tarafından üzerlerine yüklenen muhalefet sorumluluğu gereği vatandaşların çıkarlarını gözetmeye, çözüm odaklı siyaset üretmeye yeni yasama yılında da devam edeceklerini söyledi.

Milletin sandıkta verdiği mesajı eksiksiz analiz ederek geleceğe eksiksiz hazırlanacaklarından kimsenin şüphesinin olmamasını isteyen Usta, "Mücadele gücümüzden ve milletimize olan hizmet aşkımızdan bir adım geri atmadan daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir Türkiye'ye ulaşma ülkümüzden ayrılmadan kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Usta, 11 bin 402 lira olarak açıklanan asgari ücretin, temmuz ayında açlık sınırında bir asgari ücret olarak kalacağını ileri sürdü.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türk siyasi tarihinde iki turlu seçimin ilk örneğinin geçen ay yaşandığını, seçime katılım oranı ve sergilenen demokratik şuurla dünyaya demokrasi dersi verildiğini söyledi.

Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da bugün Dünya Mülteciler Günü olduğunu, bugünün savaşları, çatışmaları ve artan yoksulluk nedeniyle göç dalgalarını hatırlattığını söyledi.Bugün milyonlarca mültecinin, siyasetin geri gönderme tartışmalarının arasına sıkıştığını ifade eden Beştaş, "Teknelerde, botlarda yitip giden hayatlar, ırkçı saldırıların hedefi olup yaşam mücadelesi veren milyonlarca mülteci için farkındalık çalışması oldukça önemli. Bu, derin bir insanlık sorunudur. Onlara bu gözle bakmak zorundayız. Devlet politikalarının esiri ve savaşın mağduru olan mülteciler, sığınmacılar için hak temelli yaklaşım ve güvenli bir yaşam sunmak tüm insanlık ailesinin görevidir." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal ise Türkiye'de ekonomik verilerin her geçen gün bozulduğunu, halkın yaşam standardının düştüğünü söyledi.

Türk-İş'in açıkladığı mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gereken aylık gıda harcaması tutarının 10 bin 362 lira olarak tespit edildiğini belirten Köksal, yoksulluk sınırının ise 33 bin 750 liraya çıktığını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, dün Yunanistan açıklarında yaşamını yitiren mültecilere yönelik üzüntülerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i arayarak başsağlığı dileklerini ilettiğini anımsatan Zengin, "Yunanistan açıklarında meydana gelen olayda 80 mülteci yaşamını yitirdi, 5 tanesi de kayıp. Böyle bakıldığı zaman Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, dünyadaki adalet arayışının ne kadar önemli olduğunu görmüş oluyoruz. Burada hepimize düşen, bu konulara insani perspektiften bakmak ve dünyada ortak bir çözüm üretmek için gayret göstermektir." diye konuştu.
TBMM Genel Kurulunda CHP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Partinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı