TBMM GENEL KURULU TOPLANDI
SİYASET 6.04.2023 11:17:00 1347 0

TBMM GENEL KURULU TOPLANDI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "çalışanların sorunları"na ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının "çalışma yaşamını modern kölelik düzenine dönüştürdüğünü" savundu.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı. Meclis Başkanvekili Erdoğmuş, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, "Deprem bölgesinde yapılması gereken kalıcı konutlara" ilişkin konuşmasında, İstanbul depreminin olması durumunda, Türkiye'nin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden daha korkunç bir durumla karşılaşabileceğini söyledi.
Kalıcı tedbirler alınmasının ve kentsel dönüşümün sağlanmasının önemine değinen Nuhoğlu, deprem bölgesinde yapılacak konutların depremzedelere bir lütuf değil, Anayasa'nın yüklediği bir görev olduğunu belirtti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "çalışanların sorunları"na ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının "çalışma yaşamını modern kölelik düzenine dönüştürdüğünü" savundu.
İktidarın, kamuda, taşeronda çalışanların sorunlarına çözüm getirmediğini, mevsimlik işçilere kadro sözünün tutulmadığını öne süren Gürer, emeklileri düşük maaşa mahkum ettiğini, CHP'nin en düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyesine ilişkin önerilerinin değerlendirilmediğini ifade etti.
AK Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, "TBMM 27. dönemin yasama çalışmaları"na ilişkin konuşmasında, deprem bölgesinde Artvinliler tarafından "Artvin mahallesi" kurulması için kampanya başlattıklarını kaydetti.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, bugün 5 Nisan Avukatlar Günü olduğunu anımsatarak, hukuku ve adaleti tesis etmenin sınıf farkı gözetmeksizin tüm vatandaşlar için ihtiyaç olduğunu belirtti.
Adil yargılanma hakkını öncü tutan, kişi hak ve özgürlüklerinin savunulmasını şiar edinen ve üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğünün var olabilmesi için çaba gösteren tüm avukatların gününü kutlayan Dervişoğlu, adaletin güçlüden yana değil haklıdan yana karar aldığı daha adil günlerin yakında olduğunu söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de savunmanın kutsallığı, hukukun üstünlüğü ve adaletin tesis edilmesi konularında vazgeçilmez yeri olan avukatların gününü kutladı.
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Avukatlar Günü'nü kutlayarak, Türkiye'nin hukukun işletilmediği, hukuksuzluğun dayatıldığı ve adalete olan güvenin yerle bir edildiği günlerden geçtiğini ileri sürdü.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Avukatlar Günü'nü kutlayarak, kamudaki avukatların mutlu olmadığını söyledi.
Hukuk fakültelerinin kontrolsüz açılmasından dolayı yeni avukatların da mutlu olmadığını dile getiren Özel, "Avukatların sayısı çok arttığı için avukatlar mutlu değil. Hukuk, hak arama alanları, dünya ölçeğinde genişlemediği için avukatlar mutlu değil. Savcılarla kürsü eşitlikleri olmadığı için, görevlerini yaparken silahların eşitliği fiziken sağlanamadığı için mutlu değil. Savunma mesleğine bir anayasal güvence olmadığı için mutlu değil. Bu sorunların tamamının çözümü için onlar da baharın gelmesini bekliyorlar." değerlendirmesini yaptı.
Özel, gerginlik ve şiddetten medet umulmasının, inanç ve ibadet özgürlüğüne müdahale edilmesinin 21'inci yüzyılda kabul edilebilir bir yanı olmadığını belirtti.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,41% 0,05
  • EURO

    34,75% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2434,82% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı