Taşkın,”Çalışanların emeği yine
EKONOMİ 15.09.2022 13:28:00 583 0

Taşkın,”Çalışanların emeği yine 'hiç' edildi”

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, ,”YÖK Personeline Yapılacak Ek Ödeme Yönetmeliği Yayınlandı. Üniversitelerde çalışan sağlık çalışanlarının emeği yine hiç “ dedi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, YÖK’ün, “Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” in Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, üniversitelerde çalışan sağlık çalışanlarının emeğinin yine hiç edildiğini söyledi.

01.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayınlanan “Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”te yapılan değişiklikle üniversitelerde çalışan asistan hekimlerinde kapsama alındığını belirten Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından “Beyaz Reform” diye reklamı yapılan ek ödeme yönetmeliği bazı meslek gruplarını kapsam dışı bırakarak tepkilere neden olmuştu. Sendika olarak, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan Ek Ödeme Yönetmeliğindeki adaletsizliğin giderilmesi için ciddi mücadele verdik. Üniversite hastanelerinde çalışanların bu yönetmelikten yararlanamamasını eleştirerek gerek Basın açıklamalarımız ve gerekse birebir yaptığımız görüşmelerle YÖK’ün ek ödeme yönetmeliğinde değişiklik yaparak haksızlığın önlenmesini talep ettik. Ayrıca 16.08.2022 tarih ve 153 sayılı yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair talebimizin YÖK tarafından dikkate alınması bizi memnun etmiştir. Fakat yönetmeliği incelediğimiz zaman akademik unvanlı görevlilerin gelire katkısı olduğu gerekçesiyle taban ödeme katsayısı yüksek tutulurken, akademik unvanı olmamakla birliktegelire katkısı olan tabip ve diş tabiplerinin katsayılarının düşük olduğu görülmüştür. Bunların da katsayıları yükseltilmelidir. Diyetisyen, Fizyoterapist, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Biyolog, Veteriner Hekim ve Kimyager kadrosunun “Diğer Lisansiyerler” grubunda gelire katkısı yokmuş gibi değerlendirilmesi vahimdir. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığını görüyoruz. Keza düşük gelire sahip Genel İdari Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrolarında çalışanların taban ek ödeme katsayılarının çok düşük tutulması yine vicdanlarımızı yaralamıştır. Esas itibariyle Hüsran ve hayal kırıklığı yaşatan bir yönetmelik değişikliği… Değerlendirmemiz şudur ki kalemi kim elinde tutuyorsa kendine yazıyor! Sağlık sistemi “hep bana” ile gelişmez ve sürdürülemez. Alt kadrolarda görev yapanların da emeğinin olduğu görülmeli ve adalet duygusundan şaşmadan adil bir sistem getirilmelidir.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu