?Taşeron sistemin işçileri de firmaları da tedirgin?
SİYASET 13.12.2017 10:35:56 267 0

?Taşeron sistemin işçileri de firmaları da tedirgin?

Taşeron işçiler nasıl bir kadroyla karşı karşıya kalacaklarını merak ederken taşeron firmalar ise şirketlerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalmaktan şikayet ediyor

CHP´li Tümer´i toplantıya davet eden bir grup firma temsilcisi, taşeron işçilerin kadroya alınması çalışmalarının gündemde olduğu şu günlerde kendileriyle ilgili herhangi bir inisiyatif kullanılmadığı gerekçesiyle borç batağına sürükleneceklerini, şirketlerinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacaklarını vurguladı.
TAŞERON FİRMALAR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Firma temsilcileri, mevcut devam eden sözleşmelerinin hangi tarihte sona erdirileceğini, bu sözleşmeler için peşin ödenen damga vergisi ve karar pulu bedellerinin kendilerine iade edilip edilmeyeceğini bilmediklerini söyledi.
Taşeron firmalar olarak yaptıkları makine ekipman yatırımlarının ne olacağını sorgulayan, depolarında bulunan milyonlarca liralık yatırımların yanı sıra firmaların marka değerlerinin yok olacağını kaydeden iş insanları, genelde iki ortaklı olup 34 bin kişiden oluşan 17 binden fazla şirket merkezinde en az 5 kişilik çalışan grubu bulunduğunu,  ortaklar ve çalışanların toplamda 119 bin kişiye tekabül ettiğini, en az bir çocuklu aile olarak düşünüldüğünde sektörden direkt geçimini sağlayan 357 bin kişi için ticari faaliyetlerini devam ettirmeleri gerektiğini, bu nedenle hükümetin ekonomik tedbirler alması çağrısında bulundu.
?BANKALAR BASKI UNSURU OLMAMALI?
Kendilerine, kadroya alınmayan personeller, işe iade talepleri, tazminat davaları, toplu iş sözleşmeleri ve firmaların ofislerinde çalışan kalifiye personellerin akıbeti ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığına işaret eden temsilciler, ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yönelecekleri sektörlerde kolaylıklar beklediklerini, hibe, teşvikte faizsiz kredi imkanı, SGK ve vergi borcu ertelemesi beklediklerini, depolarındaki makine ve ekipmanların kamu kurumları tarafından satın alınması gerektiğini, bankalarla uzun vadede yaptıkları borçlanmaların sürelerinin korunmasını, baskı unsuru oluşmamasını istedi.
TÜMER: ?KİMSE MAĞDUR EDİLMEMELİ?
CHP´nin öteden beri taşeron sisteme karşı olduğunu, taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ve işçilerin hak ettikleri yaşam standardına ulaşabilmeleri için kadrolu sisteme dahil olması gerektiğinin altını çizen Tümer, ?Tabii ki bizler vatandaşlarımızın hak ve hukukunu gözetmek durumundayız. İşçilerin kadroya alınmasını savunduğumuz gibi taşeron firmaların da hak kaybına uğramaması için yetkililere gerekli uyarılarımızı yaparız? dedi.
Türkiye´nin gerçek anlamıyla içselleştirilmiş bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Tümer, ?Herkes birbirinin hakkına saygı göstermek zorundadır. Taşeron işçilerimiz söz verildiği gibi yıl sonuna kadar kadroya alınmalı, özellikle maaşlarında iyileştirmeler yapılmalı, iş güvenceleri sağlanmalıdır. Bu işler yapılırken de kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşa hizmet veren taşeron firma temsilcileri, bu firmalarda çalışanlar ile aileleri de kesinlikle mağdur edilmemelidir? diye konuştu.
(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı