?Tarım amaçlı kullanılan mazotun fiyatı düşürülmeli?
SİYASET 22.02.2016 11:45:40 380 0

?Tarım amaçlı kullanılan mazotun fiyatı düşürülmeli?

Kırsaldaki çalışmalara ağırlık vereceklerini açıklayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, kırsal çalışmalarına sağanak yağmur altında Kılıçlı köyünden başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 2019 seçimlerine henüz üç yıl varken kent kırsalındaki çalışmalara Sarıçam´ın Kılıçlı köyünden start verdi. Sağanak yağmur altında kahvehane ve taziye ziyaretleri yapan Barut ve il yöneticileri halkın sorunlarını dinledi. Kırsal kesimde yaşayan insanların geçimini tarımsal üretimle sağladığını belirten Barut, en önemli girdi maliyetlerinden olan gübrede KDV oranının yüzde bire indirilmesinin yeterli olmadığını belirterek, ?Çiftçinin kullandığı mazotun fiyatının da düşürülmesi ve üreticinin nefes alması sağlanmalı? dedi.

?GİTMEDİK KÖY BIRAKMAYACAĞIZ?

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İl Başkan Yardımcıları Yüksel Karaaslan, Telat Şahin ve CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven´le birlikte kırsal çalışmalarına Kılıçlı köyünden başladı. Kılıçlı kıraathanesinde köylülerle birlikte kahvaltı yapan Barut, CHP olarak kırsalı ve köylüyü çok önemsediklerini söyledi. Köylünün sorunlarını iyi bildiklerini dile getiren Barut, ilçe örgütleriyle birlikte gitmedik köy, sorunlarını dinlemedik köylü bırakmayacaklarını ifade etti. Sorunların çözümünün siyaset kurumu olduğunu kaydeden Barut, bu sorunlara CHP olarak çözüm bulmaya çalışacaklarını aktardı.

?ÇİFTÇİ EKTİĞİNDEN KAZANAMAZ DURUMA GELDİ?

Köylünün zor günler yaşadığının altını çizen Barut, 1980 sonrası uygulanmaya başlayan neoliberal politikalar ve AKP iktidarı dönemindeki uygulamalar nedeniyle çiftçinin bugün ektiğinden zarar eder hale geldiğini vurguladı. Destekleme primlerinin hem yetersiz olduğunu hem de zamanında ödenmediğini belirten Barut, çiftçinin bu nedenle de zarar gördüğünü anlattı. Barut, tüm bu sorunları ve bunların çözüm yollarını bildiklerini dile getirdi.

?CHP´YE ?YAPAMAZSINIZ´ DİYEN İKTİDAR CHP´NİN VAATLERİNİ REFERANS ALIYOR?

CHP´nin son iki seçim beyannamesinde gübrenin KDV´sinin kaldırılması, asgari ücretin 1500 lira yapılması, tarımsal üretimde kullanılan mazotun fiyatının düşürülmesi gibi vaatlere AKP iktidarının ?Yapamazsınız? diyerek karşı çıktığını anımsatan Barut, şöyle devam etti:

?CHP´ye ?yapamazsınız´ diyerek karşı çıkan bugünkü iktidar, CHP´nin seçim beyannamelerindeki bu vaatlerini referans alıp uygulamaya başladı. Önce yüzde 18 olan gübredeki KDV kaldırıldı, sonra asgari ücret 1300 liraya çıkarıldı. Demek ki olabiliyormuş ama yetmez. Çiftçinin kullandığı mazotun da fiyatının düşürülerek nefes alması sağlanmalı. CHP kadroları hep üreten, proje koyan, gerçekliği birebir yaşayan insanlardan oluşuyor. CHP´yi iktidara getirmekten korkmamak gerekiyor.?

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM

Barut ve beraberindekiler Kılıçlı´da taziye ziyareti yaptıktan sonra eski CHP İl Genel Meclis Üyesi Cevdet Akçakoyun´un oğlunun nişan yemeğine de katıldılar.

Sağanak yağmura aldırış etmeden köy ziyaretlerini sürdüren Barut ve yöneticiler önce Kızılkaş Köyü´nde sonra da Buruk´ta yurttaşlarla biraraya geldiler.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli