“ŞU MEMLEKETİ YÖNETENLERDE BİRAZ TARİH BİLİNCİ OLSA PAMUKLARA SARIP KORUMALARI LAZIM O YENİ ADANA GAZETESİ’Nİ”
GÜNDEM 9.01.2022 06:52:00 600 0

“ŞU MEMLEKETİ YÖNETENLERDE BİRAZ TARİH BİLİNCİ OLSA PAMUKLARA SARIP KORUMALARI LAZIM O YENİ ADANA GAZETESİ’Nİ”

ADD Genel Başkanı Bozkurt,  " Bu 104 yıllık gazete, eğer hasbelkader Amerika’da olsa, Fransa’da olsa, İtalya’da olsa inanın onlarca film yapılır, onlarca Oscar alırdı” dedi.

-Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, “O nasıl bir mücadeledir arkadaşlar? Ahmet Remzi Yüreğir gibi yürekli bir adam, yanında Mehmet Avni Doğan gibi bir arkadaşı gazete çıkarıyorlar. 3. Sayıda Fransızlar gazeteyi basıyor, dağıtıyorlar, gazetedekiler zorla kaçıp kurtuluyorlar” dedi.

-ADD Genel Başkanı Bozkurt, “Ve O Mustafa Kemal Atatürk, o Adana’nın Yüreğirzadeler ve o zamanın önderleri, inanın sevgili dostlar, sadece Adana Gazetesi, sonradan Yeni Adana adını alan bu 104 yıllık gazete, eğer hasbelkader Amerika’da olsa, Fransa’da olsa, İtalya’da olsa inanın onlarca film yapılır, onlarca Oscar alırdı” dedi.

-Bozkurt,” Yeni Adana adıyla bir daha çıkarıyorlar. 5.sinde yine basıyorlar. Kadın çarşafı giyerek kaçıyorlar. Yılmıyorlar, gidip Karaisalı’da gazeteyi çıkarmaya devam ediyorlar.  Sonra Pozantı’ya gidiyorlar, orada bir vagonunda gazeteyi çıkarmaya devam ediyorlar. O günlerden bugüne 104 yıldır bu gazete çıkmaya devam ediyor. Bütün içtenliğimle söylüyorum şu memleketi yönetenlerde biraz tarih bilinci olsa pamuklara sarıp korumaları lazım o Yeni Adana Gazetesi’ni” diye konuştu.

HABER: VAHİT ŞAHİN

Düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl kutlamaları nedeniyle Adana’ya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, “Bütün içtenliğimle söylüyorum şu memleketi yönetenlerde biraz tarih bilinci olsa pamuklara sarıp korumaları lazım o Yeni Adana Gazetesi’ni” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan ADD Genel Başkanı M. Hüsnü Bozkurt, “Dünden beri bunca yıllık hayatımın en anlamlı günlerini yaşıyorum desem yeridir. Dün sabah Atatürk Parkında törene katıldım. Orada Azerbaycan’dan gelen gazilerimizle bir arada bulunup onlarla sohbet ettik. Düşünün kardeşlerim, vatanın bir parçasını kurtarabilmek için 25 yıl boyunca mücadele etti bu insanlar. Birinin gözü kapalıydı, bir koltuk değnekleri ile gelmişti. Ve O Mustafa Kemal Atatürk, o Adana’nın Yüreğirzadeler ve o zamanın önderleri, inanın sevgili dostlar, sadece Adana Gazetesi, sonradan Yeni Adana adını alan bu 104 yıllık gazete, eğer hasbelkader Amerika’da olsa, Fransa’da olsa, İtalya’da olsa inanın onlarca film yapılır, onlarca Oscar alırdı” dedi.

“O nasıl bir mücadeledir arkadaşlar? Ahmet Remzi Yüreğir gibi yürekli bir adam, yanında Mehmet Avni Doğan gibi bir arkadaşı gazete çıkarıyorlar” diyen Bozkurt şöyle devam etti:

“3. Sayıda Fransızlar gazeteyi basıyor, dağıtıyorlar, gazetedekiler zorla kaçıp kurtuluyorlar.  Yeni Adana adıyla bir daha çıkarıyorlar. 5.sinde yine basıyorlar. Kadın çarşafı giyerek kaçıyorlar. Yılmıyorlar, gidip Karaisalı’da gazeteyi çıkarmaya devam ediyorlar.  Sonra Pozantı’ya gidiyorlar, orada bir vagonunda gazeteyi çıkarmaya devam ediyorlar. O günlerden bugüne 104 yıldır bu gazete çıkmaya devam ediyor. Bütün içtenliğimle söylüyorum şu memleketi yönetenlerde biraz tarih bilinci olsa pamuklara sarıp korumaları lazım o Yeni Adana Gazetesi’ni.”

 

SEYHANSPOR KULÜBÜNE ZİYARET

Seyhanspor Kulübüne de ziyarette bulunduğunu kaydeden Bozkurt şunları ifade etti:

“Az önce sevgili arkadaşımız vesile oldu, Seyhanspor Kulübü’nü ziyarete gittik. Seyhanspor, resmi kuruluşu 1928. 98 yaşında bir spor kulübü. Ve bu kulübünde ilk Başkanı Ahmet Remzi Yüreğir.”

 

“ADANA MÜCADELESİ VE AHMET REMZİ YÜREĞİR FİLMİ YAPILMALI”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile salonda kendisini dinlemeye gelen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a da seslenen ADD Genel Başkanı M.Hüsnü Bozkurt, şunları söyledi:

“Ben bugüne kadar Ahmet Remzi Yüreğir’in hayatı ile ilgili bir film yapıldığını görmedim. Şimdi sevgili, benim çok aziz dostum Belediye Başkanımız Akif Kemal Akay kardeşim, sevgili yine çok eski aziz dostum Zeydan Karalar başkanıma, buradaki gerçekten bir Adana mücadelesi ve Ahmet Remzi Yüreğir filmi yapılmalı, bunları öneriyorum haddim olmayarak. Bunlar yapılmalı ki çocuklarımıza kaydedilmeli.”

 

SİNGAPUR ZİYARETİ VE ATATÜRK

Bozkurt konuşmasının devamında Singapur ziyaretine değindi. Bozkurt, “Singapur’a gittim, burada 2. Dünya Savaşı Müzesi yapmışlar. Singapur uyduruk bir şehir. Adamların tarihi filan yok.  Avustralyalılar, Çanakkale’de savaşan Anzak birliklerinin o gün yediği peksimetlerin benzerini yapmışlar.  Bir kutuda satıyorlar, Avustralya’nın tüm kentlerinde hediyelik eşya dükkânlarında, üzerlerinde Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün Avustralya’daki yeni Zelandalı annelere, “Bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar! Burada dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz, evlatlarınız bizim bağrımızdadır, huzur içindedirler. Ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır” dediği yazıyı koymuşlar. İnanın bizim değerlerimizi Dünya bizden çok daha iyi anlıyor” diye konuştu.

 

“LAİK CUMHURİYET İLELEBET PAYİDAR OLACAK”

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Ben bu duygularla 100.işgalden kurtuluş yılında Adana’da olmaktan memnuniyetimi ifade ediyorum. Dünden beri bizi ağırlayan Adanalı dostlarımıza, sevili başkanımıza, değerli başkanlarımıza, Adana’nın öğretmen başkanı sevgili İsa kayadan kardeşimize,  mersin Başkanımız sevgili Orhan Gündoğdu dostuma, bizimle birlikte dün şehir dolaşan hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. Adana’nın 100. Kurtuluş Yılı kutlu olsun ve sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitireyim, ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır’ diyordu Atatürk, ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Biz Mustafa kemal’in askerleriyiz.  Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmak gibi bir alışkanlığımız yok, biz çok umutluyuz, laik Cumhuriyet ilelebet payidar olacak ve Kemalist Cumhuriyeti yeniden ayağa kaldıracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

(vş)


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı