ŞİRKETLERDEN KARBON AYAK İZİNİ AZALTMA SEFERBERLİĞİ
YAŞAM 8.05.2023 09:28:00 728 0

ŞİRKETLERDEN KARBON AYAK İZİNİ AZALTMA SEFERBERLİĞİ

Sertaç Yalçın:,"Bu kapsamda, elektrikli araç kullanımına geçmek, bisiklet ya da elektrikli motorsiklet kullanımını teşvik etmek gibi planlarımız da bulunmaktadır” diye konuştu.

İklim değişikliği ve bunun gezegen üzerindeki etkisi konusunda artan farkındalıkla birlikte, giderek daha fazla şirket karbon ayak izlerini azaltmak için adımlar atıyor.  Atıkların azaltılması, imalatçıların gereksiz ve tabiatta bozulmayan ambalaj malzemeleri kullanmamaları, ambalajsız tüketilebilecek ürünlerin ambalaj kullanmadan tüketilmesi, karbon ayak izini küçültecek unsurlardan bazıları. Kahve sektörünün öncülerinden olan Arabica Coffee House da bu kapsamda sunduğu inovatif ve yenilikçi çözümlerle karbon ayak izini azaltarak, dünyanın geleceğine ve iş hayatının sürdürülebilirliğine olumlu katkı sağlamayı öncelikli amaç ediniyor…

HEDEF “ YÜZDE 100 BİYOORGANİK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ÜRÜNLER”

Arabica Coffee House CEO’su Sertaç Yalçın: “Doğal felaketlerin yaşanmasına neden olan, tarım ürünlerinin yetiştirilmesini zorlaştıran ve biyoçeşitliliğin azalmasına yol açan iklim değişikliğinin önüne geçmenin en önemli yöntemlerinden biri karbon ayak izini azaltmak. Arabica olarak karbon ayak izimizi dengelemek ve üretilen karbon miktarını azaltmak için çeşitli projeleri hayata geçirecek çalışmalar sürdürüyoruz. Bu tür çalışmalara ve bu konudaki hassasiyetimize de devam edeceğiz. Şu an için güneş enerjisi santrali yatırımı yaparak yeşil enerjiyi destekliyor ve temiz enerji ile karbon ayak izini azaltmaya çalışıyoruz. Bunun dışında, süt atığının azaltılması için, mühendislerle çalışarak süt dozaj makinesi yaptık. Bunu şubelerde kullanarak atık azaltımına gitmek istiyoruz. Devam süreçte, kahve posalarıyla ilgili de, kahve posalarını atık yerine doğaya döndürmeye ilişkin başlattığımız çalışmaları genele yayma planımız var. Bu tür projelerimiz, Arabica Coffee House’un sıfır ya da minimum karbon salınımı hedefine ulaşma çabalarını desteklerken, çevre üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. Ayrıca Ar-Ge’sini tamamlamak için de projesini sürdürdüğümüz yüzde 100 biyoorganik geri dönüştürülebilir ürünler üzerinde gelişim ve iş birliği faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Sürdürülebilirlik çalışmalarımıza müşterilerimiz ve iş ortaklarımız ile birlikte tüm Arabica Coffee House ekosistemini dahil etmeyi çok önemli buluyoruz. Şirket olarak hedefimiz karbon ayak izimizi dengelemeye devam ederken, tüm süreçlerimizde karbon ayak izimizi azaltma hedefine ulaşmak yönünde olacak. Bu kapsamda, elektrikli araç kullanımına geçmek, bisiklet ya da elektrikli motorsiklet kullanımını teşvik etmek gibi planlarımız da bulunmaktadır” diye konuştu. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı