SİLİVRİ
TARIM 16.05.2023 12:33:00 987 0

SİLİVRİ'DE BARBUNYA ÜRETİCİSİ KADINLARA GÜBRE DESTEĞİ

Silivri Belediyesi, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Danamandıralı barbunya üreticisi kadınların toprak altı ve toprak üstü gübre ihtiyaçlarının tamamını ücretsiz olarak karşıladı.

Silivri Belediyesi, Danamandıra Mahallesi’ndeki barbunya üretiminin tekrar eski parlak günlerine dönmesine yönelik yaptığı çalışmalara devam ediyor. 
Geçtiğimiz dönem Danamandıralı barbunya üreticisi kadınlara üretim desteği veren Silivri Belediyesi, bu sezon da kadın üreticilerin tüm toprak altı ve toprak üstü gübre ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladı. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında Danamandıra Kapalı Pazar Yeri yanında düzenlenen dağıtım programında gübrelerini teslim alan kadın üreticiler, desteklerinden dolayı Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.

ÇELİK: “BAŞKANIMIZ ÇİFTÇİYE, HAYVANCIYA VE TARIMA BÜYÜK DESTEKLER VERİYOR”

Programın açış konuşmasını yapan Danamandıra Mahallesi Muhtarı Cengiz Çelik, “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz seçildiği ilk günden bu yana çiftçiye, hayvancıya ve tarıma büyük destekler veriyor. Kendisine yapmış olduğu bu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

EREN: “DANAMANDIRA’DA BARBUNYA ÜRETİMİ BAŞKANIMIZ SAYESİNDE DEVAM EDİYOR”

Çelik’in ardından konuşan Danamandıralı Kadın Üretici Gülsüm Eren, “Danamandıra’da barbunya üretimi Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz sayesinde devam ediyor. Her zaman bizim yanımızda olan Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HATAY’DAKİ KADIN ÜRETİCİLERİMİZE 5 ADET KOZA TEZGÂHI HEDİYE EDECEĞİZ”

Hatay’ın Defne ilçesindeki kadın kooperatifine 5 adet koza tezgâhı hediye edeceklerini açıklayan Başkan Volkan Yılmaz, “6 Şubat’ta Türkiye büyük bir hüzünle, büyük bir şokla güne uyandı. Büyük bir deprem yaşadık. Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle ‘Anımız bir, acımız bir’ diyerek bir kampanya başlattık. Sizlerden çok büyük yardımlar geldi ve oradaki kardeşlerimizin yanında yer aldık. Silivri Belediyesi olarak Hatay’ın Defne, Belen ve Kumlu ilçesinde 100’er çadırlık 3 çadır köy kurduk. Kütüphanelerimizle, tiyatro salonlarımızla, sosyal etkinlik alanlarımızla, revirlerimizle depremzedelerin yanındayız. Kumlu’da 110 briket evin içinin tüm tefrişatı Silivri Belediyesi tarafından tamamlandı. Bugün itibarıyla 81 konteynerlik bir konteyner kentimizi AFAD’a teslim ettik. Oradaki yaraların tamamı sarılana kadar da bölgede olmaya devam edeceğiz. Hemşireler Günü nedeniyle bugün Silivri Devlet Hastanesine bir ziyaret gerçekleştirdik. Başhekimimizin kız kardeşi bir akademisyen. Kendisi Hatay’ın Defne ilçesindeki kadın kooperatifindeki ipek üreten üreticilerin 7 adet koza tezgâhına ihtiyacı olduğunu bize iletti. 2 tanesi satın alınmış ama 5 adet koza tezgâhı eksik kalmış. Buradan açıklamış olayım; biz Silivri Belediyesi olarak 5 adet koza tezgâhını alıp, oradaki üretici kadınlarımıza hediye edeceğiz.” diye konuştu.

YILMAZ: “PROJELERİMİZ TÜRKİYE’DE ÖNCÜ, ÖNDER VE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR”

Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden beri üretime dayalı, yarınlara dayalı programları hiç aksatmadan, artırarak, çeşitlendirerek ve büyüterek devam ediyoruz. Bunun da haklı gururunu yaşıyoruz. 4.000 dönüm arazide üretim yapan Silivri Belediyesi, bugün Silivri’nin en fazla arazisini işleyen çiftçi konumunda. Silivri Belediyesi bu hikâyeye başlarken burun kıvıranlar oldu. ‘Belediye eliyle bu iş olmaz, Başkan bu işi başaramaz’ diyenler de oldu. Bugün bir kısmı iyi niyetle alkışlayarak, bir kısmı da gıpta ederek bizleri bir köşeden takip ediyorlar. Yaptığımız projeler Türkiye’de öncü, önder ve örnek olmaya devam ediyor. Bir Danamandıra ziyaretimizde özellikle hanımefendilere burada tekrar barbunya üretimini canlandırabileceğimizi söylemiştik. ‘Üretmek sizden, destek bizden’ demiştik. Hanımefendilere bunun için ne istediklerini sorduğumuzda önce alt gübre talep ettiler. Bu talebi karşıladık. Daha sonra ‘Başkanım üst gübre de lazım’ dediler. Hepsini tedarik ettik. ‘Bu barbunyayı satamazsak ne yapacağız?’ dediklerinde onlara alım garantisi verdik. Daha sonra bir saman dağıtım töreni için Danamandıra’ya geldiğimizde ayıp olmasın diye bize sadece 1 sepet barbunya ayırabildiklerini gördük. Üretilen barbunyaların hepsi değerinde, araya aracı koymadan satılmış. 12 hanımefendi ile yola çıkmıştık şu an 50 hanımefendiyi geçtik. Bugün de gübrelerimizi dağıtacağız. Alım garantisini söylemiyorum çünkü elinizde kalmayacağını biliyorum. Şunu ifade etmek istiyorum; genç ve kadın çiftçiler desteklenmeli ama artık aranızda bir birliktelik oluşturulması, bir kooperatif modelinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Kooperatifleşme yönünde atacağınız her adımda sizleri hem destekleyeceğiz hem de yüreklendireceğiz. Bakın Yozgat’ın ya da Nevşehir’in bir köyünde bu üretimi yapsanız pazar problemi yaşama ihtimaliniz var ama nüfusu 20 milyona yaklaşan İstanbul’un hemen yanı başında ürettiğiniz hiçbir ürünün pazar problemi olmaz. Ne üretirsek satabiliriz. Doğru pazarlama kanalıyla, doğru bir yönetim anlayışıyla bunu başarabiliriz. Önümüzdeki süreçte hem kooperatifçilik hem de ürettiklerimizi değerinde satabilmemiz adına ortak hareket edeceğimiz modellerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Gerekirse belediyenin öncülüğünde yoğurt üretiminden et, süt entegre tesislerine varıncaya kadar bu hikâyeleri yazabilecek enerjiye sahibiz. Bu topraklarda üretmeliyiz. Gelirken baktım Danamandıra’da ekilmeyen, dikilmeyen bir karış toprak dahi kalmamış. 3-4 sene önce bu kadar üretimin olmadığını görüyorduk. Sizlerle her türlü iş birliğine açığız. Hanımefendiler hiç merak etmeyin her zaman yanınızda olacağız. Tarımsal üretime destek vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı