SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI
YEREL 28.08.2023 11:10:00 7201 0

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 39. Değirmenköy Domates Festivali renkli ve dopdolu bir program eşliğinde gerçekleştirildi. En İyi Domates Yarışması’na sahne olan festivalde, ünlü Sanatçı Emre Altuğ en güzel şarkılarıyla Silivrililere adeta müzik ziyafeti sundu.

Silivri’de festival heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 39. Değirmenköy Domates Festivali, dopdolu bir program eşliğinde ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Değirmenköy Festival Alanında yoğun bir katılımla gerçekleşen festival kapsamında, Silivri’nin en ünlü lezzetlerinden biri olan Değirmenköy Domatesi için En İyi Domates Yarışması düzenlendi. Toplam 41 yarışmacının katıldığı domates yarışmasında birinci Mümin Ceylan tam altın, ikinci Fatma Akdağ yarım altın, üçüncü Mesut Çalışkan ise çeyrek altın ödülü kazandı. Festivalin sahne programlarında Silivri Dans Halk Oyunları ekibinin yöresel halk dansları gösterisi büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından ünlü Sanatçı Emre Altuğ en güzel şarkıları ve başarılı sahne performansıyla Silivrililere eğlence dolu, unutulmaz bir gece yaşattı. Başkan Yılmaz, Sanatçı Emre Altuğ’a Değirmenköy Domatesi hediye etti ve çiçek takdiminde bulundu.


VAROL: “BAŞKANIMIZ ÜRETİCİLERİMİZE ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER VERİYOR”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Değirmenköy Mahallesi Muhtarı Erkan Varol, “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz tarım ve hayvancılık alanında üreticilerimize çok önemli destekler veriyor. Çiftçilerimize yapılan saman, tohumluk arpa, mısır silajı ve ayçiçek tohumu gibi destekler için kendisine teşekkür ediyor ve bu desteklerin devamını diliyorum.” diye konuştu.


YILMAZ: “FESTİVALLERİMİZİN İLANİHAYE DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM”

Festivalde bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Değirmenköy Domates Festivalimizin 39.’su, bu yıl çok anlamlı bir tarihte yapılmaktadır. Malazgirt Zaferi'nin 952. yılını, Büyük Taarruz’un 101. yılını kutladığımız bugün, hepinize saygılar sunuyor, sizleri en kalbi duygularımla selâmlıyorum. Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi'nin, hep artan bir coşkuyla ve aynı heyecanla kutlanmasını, festivallerimizin de ilanihaye devam etmesini diliyorum. Tarihimizdeki zaferlerin pek azı Malazgirt Zaferi kadar yüksek anlamlara sahiptir. Çünkü Malazgirt’le birlikte, milletimizin kutlu yürüyüşü önemli bir misyonla bezenmiştir. Malazgirt Zaferi Anadolu’yu, Türklüğe, İslam’a, Hürriyete, Adalete ve eşitliğe açmıştır. Her parçası ayrı güzelliklere sahip olan Anadolu coğrafyası, Malazgirt Zaferi ile vatanlaşmaya başlamış, bu coğrafyayı vatan kılma özlemi milletimizin tarihî yürüyüşünü ve yükselişini hızlandırmıştır. Bilindiği üzere milletimiz için vatan kavramının çok büyük bir anlamı ve değeri vardır. Vatan, bizler için Ahlat’ta bir mezar taşı, Edirne'de Selimiye minâresidir. Vatan, Sivas'ta bir Selçuklu kümbeti, Bursa'da bir Osmanlı çeşmesi, Malazgirt'te mübarek topraktır. Vatan, coğrafyanın ruhuyla milletin ruhunun bütünleşmesi; yabancıya verilmez, elle paylaşılmaz kutsal bir yerdir.
İşte Malazgirt Zaferi ile birlikte, yaklaşık bin senedir vatan toprağı olan ve inşallah kıyâmete kadar da vatan toprağı kalacak olan Anadolu'nun kilidi açılmıştır. Bu zaferle birlikte, Anadolu toprakları için yeni bir devir başlamıştır. Önce Anadolu Selçukluları, sonra Osmanlılar ile zulmün yerini adâlet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almaya başlamış, Anadolu'da yeni bir medeniyetin ışıkları yükselmiştir. Bin yıl önce Anadolu’da yükselmeye başlayan Türk-İslam medeniyeti, her zaman engellenmeye, yok edilmeye çalışılmış, maalesef bugün de bu teşebbüsler ardı arkası kesilmeden devam etmektedir. Türk milletinin varlığına kast edenlerin bilmedikleri, unuttukları bir şey vardır ki, o da milletimizin bin yıldır sahip olduğu Malazgirt ruhudur. Bu ruhun temelinde Anadolu toprağını ebedî vatan kılma arzusu vardır. Sevgi ve kardeşliğe dayalı yüksek bir medeniyet inşâ etme ülküsü vardır. Bu ruh, Anadolu toprağını vatan kılan beylerin, alplerin, gâzilerin, Horasan erenlerinin, Sultan Alparslan’ın ve askerlerinin taşıdığı ve bize miras bıraktığı bir ruhtur. Bu ruhun derininde, bizleri birbirimize perçinleyen, çok kuvvetli ve kolayca kırılmayacak kadar sağlam bir bağ vardır. Bu yüzdendir ki, onların hain planları ve şer hücumları, Allah'ın izniyle başlarında parçalanacaktır. Anadolu'nun kapısını Türk milletine açan Sultan Alparslan'ı, onun yiğit kumandan ve askerlerini, bu toprakların ebedî yurt olduğunu cümle aleme gür bir sesle ilân eden ve Anadolu’nun kapılarını işgale kitleyen Mustafa Kemal ve silâh arkadaşlarını hayırla yâd ediyorum. Anadolu coğrafyasının kıyâmete kadar vatan olarak kalması uğrunda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, dualarla anıyorum.” dedi.

 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı