SEYHANSPORLULAR YEMEKTE BULUŞTU
SPOR 3.11.2022 11:03:00 2148 0

SEYHANSPORLULAR YEMEKTE BULUŞTU

“Seyhanspor dün yaşıyordu, bugün de yaşıyor, yarın da yaşayacak” diyen Başkan Zekeriya Turanbayburt, “Bir başkaları istemese de yaşayacak. Çünkü Seyhansspor bir tarihtir. Bu tarihin önüne hiç kimse geçemez” diye konuştu.

Gazetemizin kurucusu Ahmet Remzi Yüregir tarafından kurulan, Adana’nın en eski spor kulübü Seyhansporlu üyeler akşam yemeğinde buluştular.
Kuru fasulye-pilav-tatlı ikramının yapıldığı yemekte bir konuşma yapan  Seyhanspor Başkanı Zekeriya Turanbayburt,  gazetemizi anlatarak, “Yeni Adana Gazetesi her zaman Yeni Adana olarak kalmıştır. Biliyorsunuz Yeni Adana 1918 yılında Fransız işgaline karşı basılan, emperyalistler güçlere karşı tek başına savaşan gazetedir” dedi.
Seyhanspor’un dirençli bir kulüp olduğunu vurgulayan Başkan Turanbayburt, “Seyhanspor kendisine yapılan her şeye müdahil olarak direnç gösterecektir.  Ama sizlerin burada iyi insanlar olarak bulunmanız bizi daha gururlandırıyor” dedi.
“Seyhanspor dün yaşıyordu, bugün de yaşıyor, yarın da yaşayacak” diyen Turanbayburt, “Bir başkaları istemese de yaşayacak. Çünkü Seyhansspor bir tarihtir. Bu tarihin önüne hiç kimse geçemez” diye konuştu.
SEYHANSPOR VİDEO İLE SUNUMU YAPILDI
Daha sonra Seyhanspor Medya Grubu tarafından hazırlanan video gösterimi yapıldı.  Kuruluşundan bugüne kadar 10 başkanın fotoğrafları ile tanıtımını yapan Turanbayburt, ilk sırada olan Ahmet Remzi Yüregir için, “Emperyalistlere karşı sadece devrimciler savaşır. Kulübümüzün kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir o koşulların devrimcisidir” dedi.
Turanbayburt şunları söyledi:
“Ahmet Remzi Yüregir 1923 yılında kulübümüz kurmuştur.  O, Adana’da Kuvayi Milliye teşkilatını tek başına kurmuştur. Ama Adana’da değil. Biliyorsunuz o tarihte Adanalılar en yakın yer olan Karaisalı’ya sürülmüştü. Ahmet Remzi Yüregir de sürgündeydi. Yüregir, Atatürk ile görüştü, izin istedi ve Kuvayi Milliye’yi Kayseri’de kurdu. Boğazlıyan’dan sonra da Pozantı’ya geldi. O günlerin tabiriyle gazeteyi neşriyata başladı. At sırtında, kadınların peçeleri altında, bohçalarda Yeni Adana Gazetesi’ni Adana’ya sokup buradaki insanlara bilgiler aktardı.  Ahmet Remzi Yüregir, emperyalistlere karşı güçlü bir direniş hareketi başlatmanın koşullarını o günün şartlarında gerçekleştiren bir adamdır. Dolayısıyla, böyle Atatürk’e duyduğumuz saygı ciddiyetinde Adanamız’daki böyle insanlara saygı duymak, onları içselleştirmek Seyhansporlular olarak hepimizin görevidir. Ben bu göreve uygun olarak yaşamaya devam ediyorum, etmeye de çalışacağım. “
Emperyalistlere karşı mücadeleyi devrimcilerin verdiğini ifade eden Seyhanspor Başkanı Zekeriya Turanbayburt, “Eğer bu ülkeyi bundan sonra birileri işgal etmeye kalkarsa bunlara karşı ilk mücadeleyi beni ve tüm Seyhansporluları karşılarında bulacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Turanbayburt daha sonra 1928’den bu yana sırasıyla kulüp başkanlığı yapan Rıza Salih Saray, Huriye Saray, Erdoğan Meto, Ahmet Arıboğan, Çoban Yurtçu, Remzi Çomu, Osman Yereşen, Mehmet Şendan ve Zekeriya Turanbayburt’u tanıttı.   
Seyhanspor’un yemeğine CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Miyesser Ersalan Önenli, Türk Tabipler Birliği Adana Şube Başkanı Selahattin Menteş,  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Başkan Vekili Mustafa Özke, Yeni Adana Gazetesi Yazıişleri Müdürü Vahit Şahin, Seyhanspor Yönetim Kurulu üyeleri ile kulüp üyeleri katıldı.

(vş)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    10155,35%1,09
  • DOLAR

    32,37% -0,32
  • EURO

    34,71% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2399,55% -0,94
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 25.8 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.1 ° / 17.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu