Seyhan’ın Milli karatecileri destek arayışında
SPOR 19.12.2019 00:03:00 2141 0

Seyhan’ın Milli karatecileri destek arayışında

Türkiye ve Balkan Şampiyonalarında katıldıkları şampiyonalarda dereceler elde eden Karate Milli takımına bu yıl yedi sporcu kazandırma başarısı gösteren Seyhan Karate Do Spor Kulübü başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Seyhan İlçesinde Fevzi paşa Mahallesin’de 17 yıldır Karate branşında faaliyetlerine devam eden Seyhan Karate Do Spor Kulübü başarılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye devam ediyor. Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan başta olmak üzere karate camiasının başarılarını takdir ettiği ; bu yıl Milli takımına bu yıl yedi sporcu kazandırmanın haklı gururunu yaşayan Seyhan Karate Do Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Siyak Kuşak 5. Dan 2. Kademe Karate Milli Antrenör Maşallah Aykurt, Türkiye , Balkan Şampiyonalarında derece yapan sporcularına destek bekliyor.

“ŞAMPİYONLUKLARIMIZI KENDİ İMKANLARIMIZLA ELDE EDİYORUZ”

Seyhan Karate Spor Kulübünün Mili takımda sporcuları olan Nur Damla Atıcı, Miray Demir, Fatma Çelebi, Elif Pakdil, Fatma Nisa Tunç, Ahsen Nur Demir, Fatma Arife Tunç’un 2019 yılında Balkan ve Türkiye Şampiyonalarında çeşitli dereceler elde etmesine rağmen hiçbir belediye desteği almadan kendi imkanlarıyla yollarına devam etmek zorunda bırakıldıklarına dikkat çeken Maşallah Aykurt, Adana’da karate sporuna gereken desteğin verilmemesini büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.

“ SPORSEVER BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ başta olmak üzere spor sever belediye başkanları, iş adamları ve STK yöneticilerinden destek beklediklerini ifade eden Maşallah Aykurt, 2020 yılında Karate Milli takımına en az on sporcu kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

“ADANA’MIZDA BİZLER HİÇ BİR BELEDİYELERDEN DESTEK GÖREMİYORUZ”

2020 yılında yapılması planlanan olimpiyatlarda Karate branşında sporcuların yarışacaklarına dikkat çeken başarılı Karate Antrenörü Maşallah Aykurt, ” Biz kenar mahallede spor yapıyoruz. Çok zor imkanlarla gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Gittiğimiz bir çok şampiyonalardan boş dönmüyoruz. Şampiyonalara katılan müsabakalarda bir çok belediye spor takımlarını geride bırakarak dereceler elde ediyoruz. Bizlerden başarı olarak daha geride olan büyükşehir belediyelerinin sporcularına olan desteğini görüyoruz. Ama, Adana’mızda bizler hiç bir belediyelerden destek göremiyoruz. Bu durumun üzüntüsünü yaşıyoruz.Gençlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Türkiye ve Balkan Şampiyonalarında dereceler elde eden başarılı sporcuların daha çok yetişmesi için spor kulüplerinin desteklenmesini arz ediyoruz” dedi.

“ADANA’DAKİ BELEDİYELERİMİZDE NEDEN KARATE TAKIMI OLUŞTURULMUYOR”

Adana’da en büyük eksikliğin Belediyelerin Spor Kulübü bünyesinde Karate Do branşının ve takımının olmaması olduğunun altını çizen Maşallah Aykurt,” Bizler , Türkiye yada Balkan Şampiyonlarına sporcularımızı götürmek isterken çok ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Bu durumu aşabilmemiz için sporsever Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar ve diğer İlçe belediye başkanlarımızın bir belediye spor takımı oluşturmalarını arz ediyoruz. Aktif olarak diğer branşlarda faaliyet gösteren belediyelerimizin spor kulüplerinin karate branşını da çalışmalarına dahil etmelerini istiyoruz.Belediye Başkanlarımızı , Valimizi ve şehrimizde bulunan spor sever STK yetkililerini, iş adamlarımızı spor kulübümüze bekliyoruz. Gelsinler,bizleri bir ziyaret etsinler. Çalışmalarımızı yerinde görsünler.” Şeklinde konuştu.

“ YENİ BAŞARILAR BİRLİK VE DAYANIŞMA İLE GELİR”

Seyhan Karate Do Spor Kulübü olarak elde ettikleri başarılarda velilerin çok emekleri olduğuna dikkat çeken Maşallah Aykurt, “ Yıllardır bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan, evlatlarının başarılarıyla gurur duyan, onlara ve bizlere her daim destek veren velilerimize sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. Tüm anne ve babaların, ailelerimizin evlatlarının daha da başarılı olmaları için sabırlı ve gayretli olmalarını arz ediyorum. Yeni başarılarımıza bir yenisini daha eklemek için tüm ailelerimize kapımızın açık olduğunu vurgulamak istiyorum” dedi.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı