Seyhan Belediyesi
YEREL 22.11.2021 10:40:00 832 0

Seyhan Belediyesi'nden “Dünya Çocuk Hakları Günü” etkinlikleri

Başkan Akif Kemal Akay’ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar kitap okudu, fidan dikti, keyifli ve öğretici oyunlar oynadı, spor etkinliklerine katılıp, tiyatro izledi.

Seyhan Belediyesi’nin “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla ilçenin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklerde çocuklar unutamayacakları güzellikte anılar biriktirdi. Başkan Akif Kemal Akay’ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar kitap okudu, fidan dikti, keyifli ve öğretici oyunlar oynadı, spor etkinliklerine katılıp, tiyatro izledi.
Çocukların da diğer bireyler gibi haklara sahip olduğunu dile getiren Başkan Akay, “Çocuklar geleceğimizin teminatıdır. Tüm çocuklarımızın eşit sağlık, yaşam, eğitim ve barınma hakkına sahip olduğu; daha çağdaş ve daha güvenli bir dünyada yaşayabilmeleri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Seyhan Belediyesi olarak çocukların yüzünün gülmesi, unutamayacakları güzellikle bir çocukluk yaşayabilmeleri için görevimizin başındayız” dedi.
Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik bir hafta süren etkinlik programı düzenledi.
Başkan Akay’ın da katıldığı Zeytinli Mahallesindeki ilk etkinlikte Gezici Bilgi Evi Otobüsü ile çadırlarda yaşayan geçici tarım işçilerinin çocuklarına 2 binin üzerinde kitap ve internet bağlantısı hizmeti sunuldu. Kitap okuma etkinliği ile çocuklar okumaya teşvik edilirken, çocukların mutluluğu armağan edilen oyuncaklar ve balonlarla arttı.
Çaputçu, Köylüoğlu, Karakuyu ve Zeytinli mahallesindeki diğer etkinliklerde palyaço gösterileri, yüz boyama gibi eğlenceli aktivitelerle çocuklar mutlu anılar biriktirdi.
Çocuklara doğa sevgisinin aşılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlikte ise Başkan Akay, Bilgi Evi öğrencileriyle birlikte “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mercan Hatıra Ormanına” çam fidanı dikti.
Çocuklar, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde de hafta boyunca "Bilge Dede'nin Kütüphanesi", “Neşeli Orman” adlı çocuk oyunları izleyip, katıldıkları farklı spor etkinlikleriyle şenlik havasında bir hafta geçirdiler.
Adana Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan çocuklar da unutulmadı. Sevgi Evlerinde düzenlenen ve Başkan Akay’ın da katıldığı etkinliklerde çocuklar eğlenceli, öğretici oyunlar oynayıp, çocuk yogası yaptı.
Çocukların geleceğin teminatı olduğunu dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, tüm çocuklarımızın eşit sağlık, yaşam, eğitim ve barınma hakkına sahip olduğunun altını çizdi. Akay, “Çocuklarımızın daha çağdaş ve daha güvenli bir dünyada yaşayabilmeleri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizim için çocukların mutluluğu her şeyin ötesinde. Seyhan Belediyesi olarak çocukların yüzünün gülmesi, unutamayacakları güzellikle bir çocukluk yaşayabilmeleri için görevimizin başındayız ” diye konuştu.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    10225,15%0,16
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,86% 0,28
  • GRAM ALTIN

    2375,65% -0,87
  • Ç. ALTIN

    3873,06% -0,12
  • Cumartesi 24.1 ° / 16.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı