Sevim Tekin Anadolu Lisesi AB’li konuklarını ağırladı
EĞİTİM 19.10.2022 22:23:00 1502 0

Sevim Tekin Anadolu Lisesi AB’li konuklarını ağırladı

Sevim Tekin Anadolu Lisesi ‘nin ev sahipliğinde, proje ortaklar ı Polonya, Türkiye, İspanya, Slovakya ve İtalya’dan 12 öğretmen ve 40 öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen ve 5 gün süren hareketliliği gerçekleştirdiler.


Sevim Tekin Anadolu Lisesi, 2020 yılında hibe almaya hak kazanan Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar projesi “Act 4 Non Toxic Lifestyle”ın ikinci hareketliliğini 10-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Adana'da gerçekleştirdi.

Sevim Tekin Anadolu Lisesi ‘nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Proje ortaklar ı Polonya, Türkiye, İspanya, Slovakya ve İtalya’dan 12 öğretmen ve 40 öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen ve 5 gün süren hareketliliğin ilk günü gerçekleştirilen sunumda; Ev sahibi tüm hareketlilik hakkında bilgi verdi. Okul, Adana ve Türkiye sunumları yapıldı. Bu sunumlar sayesinde katılımcılar Adana ve Türkiye'nin kültürü, eğitim sistemi, yaşam tarzı ve tarihi hakkında daha fazla bilgi edinme şansı buldular. Öğrenciler tarafından Erasmus günler hakkında bilgi verildi. Katılımcılar Erasmus Günleri kutlamaları için poster hazırladılar.

Doğal yağ türler ve kullanımları hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrenciler atölye çalışmalarına katıldı. Çalışmaların sonunda katılımcılar doğal yağlar ve malzemeler kullanarak doğal toksik olmayan el kremi, doğal terleme yönleyici, oda temizleyici ve yüzey temizleyici hazırladılar. Bunlara ek olarak öğrencilere zehirsiz bir yaşam sürdürmek için sporun önemi anlatıldı. Bu konuda beyin fırtınası etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen Bowling ve Oryantyring etkinlikleryle de uygulama alanı yaratıldı.

Laboratuvar Atölyeleri

Doğal yağ türleri ve kullanımları hakkında bir sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrenciler çalıştaylara katıldı. Çalıştayların sonunda katılımcılar doğal yağlar ve malzemeler kullanarak doğal toksik olmayan el kremi, doğal terlemeyi önleyici, oda temizleyici ve yüzey temizleyici hazırladılar.

Kültürel Geziler

2. Gün- Katılımcılar rehberli Kapadokya Gezisine katıldılar. Bölgenin tarihini öğrendiler. Ziyaret sırasında “Yeni bir hobi edinin- Çömlek" atölyesine katıldılar. Öğrencilere hobi edinmenin ekrandan daha kaliteli zaman geçirmelerini sağlayacağı, zihinsel ve fiziksel olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olacağı ve ekran bağımlılığını önleme fırsatı yaratacağı bilgisi verildi ve bu konuda fikir alışverişinde bulunuldu. Öğrenciler bölgenin geleneksel yemeklerini ve sağlıklı tariflerini deneme şansı buldular.

3. Gün- Sabah katılımcılar tarihi bir şehir turuna katıldılar. Tarihi Tren Garı, Atatürk Parkı, Merkez Park, Merkez Camii görme şansı buldular. Katılımcılar kentin tarihini öğrendiler, bölgenin mimari anıtlarını, doğasını ve doğal özelliklerini gördüler. Öğleden sonra öğrenciler ve öğretmenler spor oyununa, bowlinge katıldılar.

4. Gün- Katılımcılar Hatay Gezisine katıldı. Sadece bu antik ve mitolojik kentin tarihini ve kültürünü öğrenmekle kalmadılar, proje konusuyla ilgili atölye çalışmalarına da katıldılar. Öğrencilere “Daphne” nin hem Antik Yunan'daki mitolojik geçmişi hem de birçok amaç için doğal bir bileşen olarak nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verildi. katılımcılar “Sabun, el kremi, yağ üretmek için doğal bir bileşen olarak Daphne'nin kullanılması" çalıştayına katıldılar. Bu malzemelerin yapımını gözlemlediler ve sürece katkıda bulundular.

5. Gün- Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz farklı etkinliklerde yer aldılar. Yurtdışından gelen öğrencilerimiz, okulumuzun öğrencileri tarafından misafir edilmiştir. Ve farklı workshop etkinliklerine katılmışlardır. Öğretmenlerimiz ise, okulumuzda Turkiye hareketliliği ve projenin genel gidişatı hakkında toplantı yaparak değerlendirmelerde bulunmuşlardır. Gün sonunda, sertifika töreni yapılarak veda edilmiştir. “

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı