SATRANÇTA ‘19 MAYIS’ COŞKUSU YAŞANACAK
SPOR 18.05.2023 16:29:00 943 0

SATRANÇTA ‘19 MAYIS’ COŞKUSU YAŞANACAK

Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Samsun’da, Türkiye Emektarlar Şampiyonası Ankara’da Düzenleniyor

Satrançta ‘19 Mayıs’ coşkusu yaşanacak. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını içeren 19-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında 2 büyük Türkiye şampiyonasına imza atıyor. Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Samsun’da düzenlenirken, Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası da Ankara’da gerçekleştirilecek. TSF, 7’den 70’e farklı yaş gruplarının mücadelede edeceği bu şampiyonalarda 19 Mayıs ruhunu yaşatırken, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümü nedeniyle “Yüzyılın Hamlesi” adlı çok özel bir kampanya ile de “Yeni Yüzyıla Hazırız” mesajını verecek. 

TSF Başkanı Gülkız Tulay, 19 Mayıs tarihinin, bir ülkenin kaderinin değiştiği ilk hamlenin yapıldığı yer olduğunu belirterek, “Bazı cesur hamleler vardır, geleceği değiştirir. Atatürk’ün Samsun’da attığı o cesur hamle koca bir ülkenin kaderini değiştirdi. Bizlere emanet ettiği bir Cumhuriyetimiz var. Bu ülke için sorumluluğumuz da çok yüksek. Satrançla yetişen nesilleri büyütmeliyiz. Geçmiş yüzyılda satrançta hem Türkiye için hem de Türk satrancı için büyük adımlar atıldı. Şimdi yeniden ilerleme vakti. 19 Mayıs’ta 2 büyük ve anlamlı şampiyona düzenliyoruz. Hem gençlerimiz hem her daim genç kalan emektar sporcularımız sporcularımız katılıyor bu şampiyonalara. Ayrıca yeni yüzyıla girerken 2023 yılı boyunca sürecek yeni bir  kampanyayı da Samsun’da başlatıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılında her cesur ve akılcı hamlemizin, Türk satrancını daha da güçlendireceğine, evlatlarımızın hayatını değiştireceğine, bu ülkenin geleceğine güç vereceğine inanıyoruz. Daha çok çalışmaya, daha çok üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gençlerin heyecan verici şampiyonluk yarışı Samsun’da

‘Samsun İlk Adım Satranç Salonu’nda gerçekleştirilecek Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’na, 7 yaşından 18 yaşına toplam 374 sporcu katılıyor. IM Alparslan Işık, WCM Elif Zeren Yıldız, CM Bora Çilek, FM Emirhan Tarlabaşı, WCM Gülcan Sena Kayış, FM Batu Angün, FM Umut Ata Akbaş ve CM Timur Önal gibi başarılı genç ustaların da yarışacağı turnuvada şampiyon olan sporcu Türkiye’nin en iyi satranç sporcularının yer aldığı 2023 Türkiye Şampiyonası’na doğrudan katılım hakkı kazanacak. 9 tur boyunca mücadelelere sahne olacak turnuvada,  dereceye girenlere toplam 100 bin lira tutarında ödül ve çeşitli hediyeler de dağıtılacak.

Satranç sporcuları aydınlık yarınların teminatı

Türk satrancının genç sporcularıyla 19 Mayıs’ta, kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı şehirde, şampiyona düzenlemekten duydukları heyecanı aktaran TSF Başkanı Tulay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında, Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz minnettarlığımızı ifade edebilmek için, 19 Mayıs ruhunu hissetmek, üstlendiğimiz büyük sorumluluğun farkındalığı için bu sporun aydınlık, donanımlı gençleriyle, satranç ailemizle beraber Samsun’dayız. Samsun’da yakılan o meşaleyi gururla taşıyan gençlerimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesinin de en büyük teminatı. Özellikle satranç sporunun değerleriyle büyüyen gençlerimizin ülkemizin aydınlık yarınlarının inşa edilmesinde önemli rol oynayacağına, Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. Turnuvada hamle yapan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu vesileyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı. 

Ankara’da düzenlenecek Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda da 50 Yaş üstü 142 sporcu mücadele edecek. Başkan Tulay, bu turnuvada da ilk hamlenin 19 Mayıs’ta yapılacağına dikkat çekerek, “Satranç her yaşta oynanabilen bir tutku, büyük bir heyecan. Bu sporu hayatının içine alanlar her daim içinde kalırlar. Ruhu hep genç kalan, satranç tutkusuyla bir ömür geçirmiş vetaranlarımıza da başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Bandırma Vapuru’nda 19 genç sporcu yeni yüzyılı selamlayacak 

19 Mayıs günü Bandırma Vapuru Müzesi’nde çok özel satranç gösterimi planladıklarını ifade eden Tulay, Federasyon olarak Cumhuriyetimizin 100.yılı nedeniyle “Yüzyılın Hamlesi” başlıklı çok özel bir kampanyayı da bu gösteri maçı ile başlatacaklarını kaydetti. 2022 yılı Türkiye Gençler Şampiyonu IM Alparslan Işık’ın 19 genç sporcu ile birlikte simultane satranç müsabakası yapacağını vurgulayan Tulay, “19 Mayıs sabahı, gençlerimizle Bandırma Vapuru’nda olacağız. Atamızın Samsun’dan bu vapura binerek başlattığı Milli Mücadele’ye, zorlu 100 yıllık geçmişimize, yeni yüzyılımıza ve Türkiye’ye selam vereceğiz. Heyecan verici bir gösteri olacak. Gençlerimizin yaptığı hamlelerle, yeni bir yüzyıla hamle yapacağız. “Yeni yüzyıla hazırız. Biz varız” diyeceğiz. Türk satrancı için, Türkiye için büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.

Satrançla büyüyen nesiller 

“Geleceğin Türk satrancının gençlerinin hamleleriyle şekilleneceğine yürekten inanıyoruz” diyen Tulay, TSF’nin Samsun’dan başlatacağı ve 19 Mayıs-29 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu kampanya ile Türk satrancının hem iyi yetişmiş, donanımlı sporcularının, gençlerinin  güçlü bir ülke için önemine vurgu yapmak istediklerini söyledi. Başkan Tulay, şöyle devam etti: “Türk satrancının yeni yüzyıldaki büyük hedeflerine ve hayallerine de dikkat çekeceğiz. “Yüzyılın Hamlesi” kampanyamız kapsamında 29 Ekim 2023 tarihine kadar satrancın ana tema olduğu Cumhuriyetin 100. yılına ilişkin özel etkinlikler, projeler, turnuvalar gerçekleştirilecek. Türk satrancının, satrançla büyüyen nesillerin cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağı, cumhuriyetin koruyucusunun onlar olacağını vurgulayacağız.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı