SATRANÇ LİGLERİ BAŞLIYOR,
SPOR 9.07.2023 09:20:00 651 0

SATRANÇ LİGLERİ BAŞLIYOR,

TEMMUZ AYI SATRANÇ ŞÖLENİNE DÖNÜŞECEK

Ankara Temmuz ayında dünyanın en prestijli satranç ligleri arasında gösterilen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne ev sahipliği yapacak. Kuvvet derecesi yüksek liglerden olan Türkiye İş Başkanı Satranç Süper Ligi'nde birbirinden güçlü 12 takım 11 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek. Ankara’da 9-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek Süper Lig’de, aralarında 33'ü Büyükusta (Grandmaster-GM) olan 88’i unvanlı satranç sporcusu olmak üzere toplamda 149 sporcu mücadele edecek. 

Ankara’da Türkiye İş Bankası Satranç Süper Lig heyecanı yaşanırken Türkiye Satranç Birinci Ligi 8-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli Anemon Hotel’de düzenlenecek. Birinci Lig’e Türkiye’nin 12 ilinden, 19 takım, 11 farklı ülkeden 18’i yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 258 sporcu katılacak. Türkiye Satranç Birinci Ligi açılış töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek.

 Sekiz farklı ülkeden sporcunun katılacağı Türkiye Satranç İkinci Ligi de yine aynı tarihlerde Denizli’de gerçekleştirilecek. Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenecek İkinci Lig’de Türkiye’nin 23 ilinden 32 takım şampiyonluk için mücadele edecek. İkinci Lig’de 23’ü uluslararası satranç sporcusu olmak üzere toplamda 371 Sporcu hamle yapacak. Türkiye Satranç İkinci Ligi Açılış Töreni 9 Temmuz Pazar günü saat 16.45’da Denizli GSİM Pamukkale Satranç Salonu'nda gerçekleşecek. 

Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’nin hemen ardından yaklaşık 70 kulüp 15 – 22 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası’na katılacak. Dokuz 9 tur sürecek şampiyonluk yarışının ardından ilk 6 takım 2024 yılında düzenlenecek Türkiye Satranç İkinci Ligi’ne katılma hakkı kazanacak. Kulüpler Şampiyonasında Türkiye’nin 32 ilinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden toplamda 56 takım 642 satranç sporcusu mücadele edecek. TSF sportif faaliyetleriyle Temmuz ayı Ankara ve Denizli’de satrançla dolu dolu geçecek, Temmuz ayı satranç şölenine dönüşecek.

 Ülkemizde satranç rüzgarı esiyor

Liglerin ardından Kulüpler Şampiyonası ve Türkiye Kupası'nda hamle yapacak tüm sporculara başarılar dileyen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Türkiye’de artık bir satranç kültürü oluşturduk, ülkemizde satranç rüzgarı esiyor. Dünyadan yabancı satranç sporcuları liglerimize ilgi gösteriyor. Bu atmosferin oluşmasını birlikte başardık.  Bu ay, Temmuz ayında sportif faaliyet takvimimizde yer alan en önemli organizasyonlarımız hayata geçiriyoruz. Yoğun fakat heyecanlı bir dönem. Tüm bu süreçte yanımızda olan, destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi. 

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı