ŞARKICI GÜLŞEN TUTUKLANDI
GÜNDEM 26.08.2022 07:25:00 672 0

ŞARKICI GÜLŞEN TUTUKLANDI

Gülşen, Nisan ayında bir konser sırasında gitaristine dönüp "İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor" diyerek şaka yapan Gülşen'in görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine tutuklandı.

İmam hatiplilerle ilgili söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
İmam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Şarkıcı Gülşen Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi
Cezaevi önünde destek

Gülşen içeri girdiği esnada cezaevinde toplanan kalabalık “Gülşen” diye bağırarak, şarkıcıya alkışlarla destek verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ   
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Gülşen'in tutuklanmasının ardından 'Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!' dedi.
Kılıçdaroğlu, şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 
Kılıçdaroğlu, “Gençlere sesleniyorum. Bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde” dedi.
Kılıçdaroğlu “Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, ‘Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler...’ bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!” ifadelerini kullandı. 
Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında şunları kaydetti:
“Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için. Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde. Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, "Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler..." bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!”

TBB,"HUKUKSUZ UYGULAMA"

Türkiye Barolar Birliği de bir açıklama yaparak, "Bu hukuksuz uygulamadan ivedilikle dönülmesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadelerini kullandı.
TBB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Sanatçı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun bir konser esnasında kullandığı ve çeşitli yayın organları aracılığıyla kamuoyuna yansıyan ifadeleri nedeniyle yaşanan gelişmeler, ülkemizde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile tutuklama tedbirinin amacı dışında kullanımı konusunda kaygı verici bir aşamada olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermektedir.
Kullanılan ifadelerin suç teşkil edip etmediği ya da ifade özgürlüğü hakkı kapsamında kalıp kalmadığı, bağımsız yargının adil yargılanma hakkına uymak suretiyle vereceği kararla belirlenecektir. Ne var ki, esasen bir koruma tedbiri olan ve şartları Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda sıkı bir şekilde düzenlenen tutuklama müessesesi, daha evvel defalarca görüldüğü üzere, söz konusu olayda da Sulh Ceza Hakimliği tarafından bir cezalandırma aracı olarak kullanılmaktadır.
Bir yargılamayı gerektirip gerektirmediğinden bağımsız olarak, tutuklama tedbirinin yalnızca sarf edilen ifadeler nedeniyle ve özellikle oluşan siyasal atmosferden de etkilenmek suretiyle orantısız bir şekilde kullanılması, bağımsız yargıya güveni azaltacak, adil yargılanmaya duyulan inancı zedeleyecektir. Unutulmamalıdır ki, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatlarında da altı çizildiği üzere, yargı organlarının yalnızca bağımsız ve tarafsız olmaları yeterli değildir; aynı zamanda bağımsız ve tarafsız bir görüntü sergilemeleri ve kamuoyunda da bu güveni oluşturmaları gerekir. Oysa bu tür hukuk dışı uygulamalar hukuki güvenlik ilkesinin yerine yargı eliyle kamuoyunda baskı atmosferini yaratmaktadır.
Türkiye Barolar Birliği olarak, kanunda yazılı şartlara uyulmaksızın keyfi ve orantısız şekilde uygulanan tutuklama tedbirinin kişi güvenliği ve özgürlüğü hakkının ihlali anlamını taşıdığının altını tekrar çizerek bu hukuksuz uygulamadan ivedilikle dönülmesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.

AKP'Lİ ŞAMİL TAYYAR'DAN TEPKİ

AKP'li Şamil Tayyar, Gülşen’in tutuklanmasına dair yaptığı paylaşımda, “Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek” dedi.
AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gülşen’in tutuklanmasını "Kaş yaparken göz çıkartmak" olarak nitelendirdi.
Tayyar, “Gülşen’e tek ses tepki gösterenlerin tutuklamada ayrışmaları, kararın vicdanlarda tam karşılık bulmadığını gösteriyor. Suç ve ceza arasında doğru orantı kurulmadığında doğal sonuç budur. Kaş yaparken göz çıkarmak, böyle bir şey olsa gerek” dedi.

Av SEMİH GÖKAYAZ;"KARAR HUKUKA AYKIRIDIR " 

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında bir konseri sırasında imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklanma kararı verilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

“HUKUK SİSTEMİMİZDE HER ŞEY TERSİNE DÖNMÜŞTÜR” 

Av. Semih Gökayaz, açıklamasında, " Gülşen sahne adıyla tanınan Gülşen Bayraktar Çolakoğlu’nun 30 Nisan'da verdiği bildirilen bir konser sırasında sahnedeyken bir kişi hakkında söylediği, “İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” sözleri önceki akşam sosyal medyada yayınlaması üzerine, siyasi iktidarın kimi üst düzey yetkilileri tarafından kınanarak, şarkıcı Gülşen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu işlediği iddiasından sonra savcılık makamının resen soruşturma başlatıp, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevki sonrası mahkemece tutuklanması hukuken kabul edilemez. 

Tutuklamaya esas alınan sözler toplumda infial yaratmazken, verilen tutuklama kararı toplumda infial yaratmıştır. Hukuk sistemimizde her şey tersine dönmüştür.

Zira hukuk düzeninde siyasilerin etkisi ve baskısıyla yargının harekete geçip tutuklama kararı vermesi, yargının, iktidarın tamamen etkisiyle ve siyasi amaçları doğrusunda hareket ettiğini göstermektedir. Gülşen tarafından sarf edildiği iddia edilen sözler tutuklama gerekçesi olamaz. Gerek Anayasamıza gerekse Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre düşünceleri açıklama hürriyeti güvence altına alınmıştır. Diyelim ki sanatçı Gülşen, kendisine isnat edilen suçtan ceza alsa bile cezaevinde infazı mümkün değilken, tutuklamanın bir intikam aracına dönüştüğü bu kararla bir kez daha anlaşılmıştır. 

Diğer yandan ulusal ve uluslararası yargısal içtihatlarımıza göre açıklanan düşünce, sarsıcı olsa dahi cebir ve şiddeti övmediği veya bunlara tahrik etmediği sürece düşünce açıklamaları ifade özgürlüğü kapsamında yer almaktadır.

Adana Barosu olarak; dünyada insan haklarının bu kadar ileri gittiği günümüzde kaçma ve delil karartma tehlikesi olmadığı açıkça bilinen, kamuoyunca tanınmış bir şarkıcının açıkladığı düşünceler neticesinde tutuklanmasını mazur görmediğimizi kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz." ifadelerini kullandı.

GÜLŞEN NE DEMİŞTİ?

Nisan ayında bir konser sırasında gitaristine dönüp "İmam hatipte okumuşkendisi, sapıklığı oradan geliyor" diyerek şaka yapan Gülşen'in görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine başlayan linç kampanyası sonucu şarkıcı bugün gözaltına alınmıştı.
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı