SARIHAN: ?KYK´DAKİ İDEOLOJİK BASKILAR ARAŞTIRILSIN!?
SİYASET 29.11.2016 17:10:38 181 0

SARIHAN: ?KYK´DAKİ İDEOLOJİK BASKILAR ARAŞTIRILSIN!?

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan Kredi Yurtlar Kurumu´na ait İl Müdürlüklerinin, resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine TBMM´ye soru önergesi ve araştırma önergesi vererek gündeme gelmesini sağladı.

Şenal Sarıhan KYK ile ilgili yaptığı çalışmaların gerekçesinde: ?´Ailelerinden uzak, İl dışında okuyan öğrenciler, öğrenim gördükleri süre içerisinde barınma ihtiyacını karşılamak üzere yurtlarda kalmaktadırlar. Öğrenciler için yurtlar; evleri gibidir. İçinde mutlu olduğu, tehlikelerden korunduğu, kendini güvende hissettiği alanlardır.

Devlet üniversitelerinde okumak için üniversitenin bulunduğu kente gelen öğrencilerin büyük bir çoğunluğu, devlet yurtlarını tercih etmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu´na bağlı devlet yurtları kalacak yer seçenekleri içinde ekonomik anlamda en uygun yerlerdir. Öğrenciler için, herhangi bir ideolojik baskının olmaması gereken, kendi kararları ile hareket edecekleri, zamanlarını bilimin hizmetine verecekleri barınma mekanlarıdır.

?MANEVİ REHBER´ EŞLİĞİNDE SOHBET

Ne var ki, Kredi Yurtlar Kurumu´na bağlı bu yurtların resmi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlarda, öğrencilerin baskı altına alınmaya çalışıldıkları gözlenmektedir. Örneğin; Kredi Yurtlar Kurumu Sivas İl Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından 13 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde yapılan paylaşımda ?´Manevi Rehber Eşliğinde, Gençlerle Sohbet´´ yapıldığı belirtilmektedir. Bakanlığınıza bağlı olan diğer Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlükleri´nin resmi sosyal medya hesaplarında da buna benzer paylaşımların yapıldığı görülmektedir´´ dedi.

Ayrıca, gerekçesinde Anayasa´nın, Din ve Vicdan Hürriyeti başlıklı 24.maddesini hatırlatan Şenal Sarıhan: ?´ Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. (?)Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.´´ olarak ifade edilmiş olmasına karşın yapılanlar öğrencileri baskı altına alacak şekilde, diyerek ifade etti.

İBADET YAPANLAR FOTOĞRAFLANIYOR

Hemen hemen tüm KYK İl Müdürlüklerinin hesaplarında ?´Namazda Diriliş, Gençler Her Cuma Sabah Namazında Huzurda Buluşuyor´´ şeklinde çağrıların yapıldığı ve katılım gösteren öğrencilerin fotoğraflarının yer aldığı görülmektedir. Bu doğrultuda sohbete katılan ile katılmayan ve namaz kılmaya giden ile gitmeyen arasında sıkıntıların oluşmasına meydan verecek bir durumun olduğu gözlenmektedir.

MECLİSE ÇAĞRI: ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULSUN

Ankara Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Şenal Sarıhan, Ailelerden Devlete emanet olan çocukların etkilenmemesi için Kredi Yurtlar Kurum´larında bahse konu olan söylemlerin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılmasını talep ediyoruz, dedi. (HABER MERKEZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı