Sakarya:
EKONOMİ 16.06.2019 12:02:24 1711 0

Sakarya: "Adana´nın geleceği Çukurova"

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonu Genel Başkan Vekili Ömer Faruk Sakarya, Türkiye ekonomisinin ve sanayi yatırımlarının yeniden şekillenmesinde Çukurova´nın büyük önemi bulunduğunu, Çukurova´nın İstanbul´un

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcıları Rafet Milli ve Hakan Burç, Sayman Ceyhun Baskın, Yönetim Kurulu Üyeleri Efsun Tekyeten, Oğuzhan Ertem ve Kahraman Özer Canbulan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´e ?Hayırlı olsun? ziyaretinde bulundular. Çetin´in ikinci kez Belediye Başkanı seçilmesinin Çukurova için kazanç olduğu vurgulanan ziyaretteki sohbetler, Çukurova, Adana ve ekonomi ağırlıklı oldu. 31 Mart seçimleri ardından başta Adana olmak üzere Türkiye´nin hizmet beklediğini vurgulayan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, ?Seçim hizmet yarışıdır. Halkımız demokratik haklarını kullanarak sandıkta oylarını kullandılar. Seçimi geride bıraktık. Bundan sonra yapılacak olan halkın beklentilerini yerine getirmektir. Sizin Belediye Başkanı olarak devam etmeniz Çukurova için şans. Çukurova ilçemiz Adana´nın geleceğidir. İnsanlar gelecek Adana´dan bahsederken merkez için Seyhan değil, Çukurova diyecekler. Bu açıdan bakıldığında bu ilçemize yapılacak yatırımlar, yapılacak hizmetler Adana´mız açısından da büyük önem arz etmektedir? dedi. Çukurova GİAD´ın da ?Dünya Kenti Adana´ hedefiyle projeler hayata geçirdiğini hatırlatan Sakarya, yaptıkları araştırmalar ve çalışmalarda Adana merkezli Çukurova metropolünü İstanbul´a alternatif gösterdiklerini, Jurong Adası örneğini Adana´nın kurtuluş reçetesi olarak gösterdiklerini hatırlattı. Sakarya, ?Adana için yapılabilecek her türlü hizmet, her türlü projeye Çukurova GİAD olarak destek veriyoruz. Kentimize yapılacak her yatırım, istihdam alanlarının açılmasına, yaşanan ekonomik sıkıntıların azalmasına da vesile olacaktır. Dünyada görülen, ülkemizde de yaşanan ekonomik sıkıntıları, alınan ekonomik tedbirler ve çalışmalarla geçmişte olduğu gibi bir kez daha atlatacağımıza inanıyoruz? diye konuştu. 

250 BİN KİŞİLİK ŞEHİR

Çukurova GİAD yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de, ?Amaçlarımız aynı. Yaptığımız hizmetler kentimiz için önemli. Sizin de dile getirdiğiniz gibi, ikinci yılımda Çukurova´da daha faydalı hizmetler yapacağız. Şu an her şeye hakimiz. Nerede eksik var, olması gereken ne, hangi mahallenin, hangi sokağın ne ihtiyacı var çok iyi biliyoruz. Sistem de oturmuş durumda. Bu hizmetleri ikinci dönemde devam ettirerek, Çukurova´yı Adana´nın geleceği ilçe yapacağız. Yakında ilçemizin batısında yepyeni bir kent doğacak. Kabasakal, Şambayadı bölgesindeki imar sorunu çözüldü. Yakında burada 250 bin kişinin yaşayacağı yeni bir şehir oluşacak? dedi. 

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, ziyaret anısına Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin´e Adana İşiBüyüksaat Kulesi hediye etti.(Öİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.1 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı