SAKA,
EKONOMİ 27.12.2021 10:54:00 666 0

SAKA, "TKYD’NİN ÜYE SAYISI 80’E ULAŞTI"

ÇİMENTO ENDÜSTRİSİ İŞVERENLERİ SENDİKASI TKYD’NİN İLK SENDİKA ÜYESİ OLDU

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka ,OECD’nin Covid-19’un sermaye piyasalarındaki etkilerini değerlendirdiği raporunda pandemi sonrası toparlanmaya giden yolda kurumsal yönetimin önemine dikkat çekmesi, adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetime ilgiyi artırdığını söyledi.

SAaka,  Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’ne (TKYD) üyelik talebi de bu süreçte hızla artıyor. TKYD’nin kurumsal üye sayısı 80’e yükselirken, bireysel üye sayısı da 700’e ulaştı” dedi.

Dr. Tamer Saka, “Hayatımızın merkezine yerleşen riskleri kurumsal yönetimle uzaklaştırabiliriz”

Kurumsal yönetimin şirketleri, kurumları hatta ülkeleri özellikle pandemi ile birlikte giderek artan belirsizlik ve risklerden koruduğunu söyleyen TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Eğer biz iktisadi olarak çok daha gelişmiş bir Türkiye, çok daha gelişmiş bir dünya hedefliyorsak buna ulaşmak için kurumsal yönetimi esas alan pozitif bir yapı oluşturmalıyız. Üstelik bu süreci yalnızca kendi şirketimiz için değil ülkemizin, toplumumuzun refahı için de gerçekleştirmeliyiz. Çünkü bizim şirketimiz ne kadar iyi yönetilirse yönetilsin, içinde bulunduğumuz ekosistemde bir aksilik varsa bu durum tüm şirketlerimizi, kurumlarımızı sınırlandırır. Bu nedenle hep birlikte hareket etmeli, kurumsal yönetimin gelişmesine katkı sağlamalıyız. Bu kapsamda aramıza yeni katılan üyelerimize hoş geldiniz diyerek teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gayri safi milli hasılasının yüzde 25’ini temsil eden üyelerimizle birlikte kurumsal yönetimin gelişimine katkı sunmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

“Kurumsal yönetim herkes için gerekli”

Kurumsal yönetimin yalnızca şirketler için değil sivil toplum örgütleri ve diğer tüm kurumlar için de gerekli olduğuna dikkat çeken Saka şöyle devam etti; “Ülke olarak yeni vizyona, büyüme hikayelerine ihtiyacımız olan bir dönemde bu dönüşümü tüm kurumlarımızla birlikte gerçekleştirmeliyiz. Bu kapsamda ilk sendika üyemiz olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’na bu alanda öncülük ettiği için teşekkür ediyor, derneklerden sendikalara ve spor kulüplerine kadar tüm kurumlarımızı TKYD’ye davet ediyorum.”

2003 yılından günümüze kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren TKYD, şirketlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Dernek aynı zamanda özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında iletişim ağı kurma misyonunu da üstleniyor.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07
  • Pazar 21.7 ° / 13.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 24 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli