ŞAHİN,
GÜNDEM 15.01.2023 11:52:00 1107 0

ŞAHİN,"ÇİN'DE KANAT ÇIRPAN BİR KELEBEK, MAHALLEMİZDE FIRTINALAR KOPARABİLİYOR"

Araştırmacı Yazar Oğuz Şahin, "Büyükşehir Belediyesi 6 tane elektrikli otobüs alacakmış. Bu da çok güzel bir sistem, Adana’ya 6 elektrikli otobüsün kazandırılması başlangıç için çok iyi bir hizmet" dedi.

Araştırmacı Yazar Oğuz Şahin, "Çukurova’da sadece narenciye ekilmemeli, sadece narenciye ekmeyle olmuyor bu işler. Adana fakir bir memleket, 3-4 kişilik bir aile asgari ücretle geçinebiliyor. Ama geldiğimiz noktada dünya çapında yaşanan ekonomik sıkıntılar hepimizi etkiliyor. Demek ki etkiliyormuş. Çin’de kanat çırpan bir kelebek, demek ki mahallemizde fırtınalar koparabiliyormuş" dedi.
Küresel ısınmayla ilgili görüşlerini açıklayan Şahin, "Fosil yakıtlarının da kullanılması, petrol ve petrol türevleri, doğalgaz bunların kullanılması sürekli yeraltından çıkarılmasından dolayı küresel ısınmanın en büyük sebepleri bunlar zaten. Karbon salımının hızla artması, karbon salınımına sera gazı diyoruz. Bu sera gazı atmosferde birikiyor, orda aynı bir çarşaf gibi dünyayı sarıyor. Bunu dünya absorbe edemiyor artık. Çünkü o kadar hunharca, aşırı şekilde kullanılıyor ki dünyamız. Ormanlar katlediliyor, madencilik faaliyetleri yüzünden, fosil yakıtlarının kullanılmasına devam edilmesi dünyayı maalesef bu hale getiriyor.O yüzden biz diyoruz ki; Yeşil enerji, yani güneş panelleri, güneş ışınlarından faydalanalım, rüzgâr tribünleri kuralım rüzgârın hızından faydalanalım, suyun gücünden faydalanalım" dedi.             
Araştırmacı Yazar Oğuz Şahin,  şöyle devam etti:
"Elektrik üretimi için, ısıtma-soğutma için. İşte biz bunlara yeşil enerji diyoruz. Yeşil enerji sistemlerine geçtiğimiz zaman dünyadaki kirlilik azalacak, sera gazları da azalacak. Özellikle elektrikli araçlara geçilecek. Avrupa Birliği en son Avrupa Yeşil Mutabakatı yaptı. 2050 yılına kadar tamamıyla üye ülkelerden yeşil enerjiye geçecekler. Kesinlikle fosil atık kullanılmayacak, hiçbir yerde, evler de dahil. İngiltere ise 2030 yılında geçeceğini beyan etti ve İngiltere’de şu an yeşil enerji yüzde 80 oranında tamamlanmış durumda."

"BİR AN ÖNCE YEŞİL ENERJİYE GEÇMELİYİZ"  

"Adana Büyükşehir Belediyesi 6 tane elektrikli otobüs alacakmış. Bu da çok güzel bir sistem, Adana’ya 6 elektrikli otobüsün kazandırılması başlangıç için çok iyi bir hizmet" diyen Şahin şunları keydetti:
"Diğer belediyelerimize de inşallah örnek olur. Evlerimizden çıkmadan he"r türlü tedbiri almalıyız, bir an önce yeşil enerjiye geçmeliyiz. 
Karbon salımının hızla artması, karbon salınımına sera gazı diyoruz. Bu sera gazı atmosferde birikiyor, orda aynı bir çarşaf gibi dünyayı sarıyor. Bunu dünya absorbe edemiyor artık. Çünkü o kadar hunharca, aşırı şekilde kullanılıyor ki dünyamız. Ormanlar katlediliyor, madencilik faaliyetleri yüzünden, fosil yakıtlarının kullanılmasına devam edilmesi dünyayı maalesef bu hale getiriyor. O yüzden biz diyoruz ki; Yeşil enerji, yani güneş panelleri, güneş ışınlarından faydalanalım, rüzgâr tribünleri kuralım rüzgârın hızından faydalanalım, suyun gücünden faydalanalım.              Elektrik üretimi için, ısıtma-soğutma için. İşte biz bunlara yeşil enerji diyoruz. Yeşil enerji sistemlerine geçtiğimiz zaman dünyadaki kirlilik azalacak, sera gazları da azalacak. Özellikle elektrikli araçlara geçilecek. Avrupa Birliği en son Avrupa Yeşil Mutabakatı yaptı. 2050 yılına kadar tamamıyla üye ülkelerden yeşil enerjiye geçecekler. Kesinlikle fosil atık kullanılmayacak, hiçbir yerde, evler de dahil. İngiltere ise 2030 yılında geçeceğini beyan etti ve İngiltere’de şu an yeşil enerji yüzde 80 oranında tamamlanmış durumda."
(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı