“Sağlıkta Huzurlu Ve Güvenli Ortam İçin Önerilerimizi Dikkat Alın”
GÜNDEM 28.07.2022 19:06:00 661 0

“Sağlıkta Huzurlu Ve Güvenli Ortam İçin Önerilerimizi Dikkat Alın”

Taşkın, yataklı tedavi kurumlarının girişlerine X-Ray Cihazı kurulmasının şiddeti önlemede önemli bir adım olduğunu, ancak yoğun giriş çıkışların yaşandığı hastanelerde farklı problemlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Çıkarılan yasalara rağmen sağlıkta şiddet artmaya devam ederken, şiddetin bilimsel yaklaşımlarla çözülebileceğine dikkat çeken Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, yataklı tedavi kurumlarının girişlerine X-Ray Cihazı kurulmasının şiddeti önlemede önemli bir adım olduğunu, ancak yoğun giriş çıkışların yaşandığı hastanelerde farklı problemlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Necip Taşkın, 12 Mayıs 2022 Tarihinde Sağlıkta şiddet ve Malpraktis YasasınınMeclis’ten geçerek yasalaştığını; kanunla, Tutuklu Yargılama, Katalog Suç ve İyi hal düzenlemesi yapılmasına rağmen şiddetin önlemediğini, aksine tırmanmaya devam ettiğini, bunun da endişeleri artırdığını söyledi. Sağlık Bakanlığı verileri, Sendikalar ve diğer sağlık meslek örgütlerinin araştırma ve raporları, sempozyumlar ,televizyon, gazete ve sosyal medyanın şiddetin önlenebilmesi için kullanılması gerektiğine vurgu yaparak şunları ifade etti:

“Sağlıkta şiddet, sağlık teşkilatlarında çalışanların olumsuz etkilenmesine, moral ve motivasyonlarınınbozulmasına neden oluyor ve bu da tükenmişlik sendromunun önemli nedenlerinden biridir. Bu durum, sağlık hizmetlerinin yürütülebilmesi ve sürdürülebilirliği açısından sakıncalıdır.

Daha önce defaten yaptığımız açıklamalarda hastane girişlerine X-Ray Cihazı konulmasını önermiştik. Ancak şunu da söylemiştik; şiddetin önlenebilmesi için bilimsel çalışmalar yapılmalıdır; kamu spotları hazırlanmalı, Sağlık Bakanlığı, meslek örgütleri, sendikalar ve üniversiteler işbirliği içinde çözüm üretmelidir.Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesinde yaşanan son olay sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını ve endişelerinde haklı olduklarını bir kez daha göstermiştir.Bu nedenle bilimsel çalışmaların yanı sıra 1. Basamak sağlık hizmetlerinin sunumu yaygınlaştırılmalı, Aile Hekimlerinin sevki olmadan hastaneye gidilmesi önlenmelidir. Sağlık çalışanlarının saygınlığının artırılması, yaptıkları hizmetin öneminin anlaşılabilmesi için ilköğretimden başlayarak konuyla ilgili dersler müfredata konmalıdır. Eğitim yoluyla birbirine saygı duyan, sabır ve hoşgörü gösteren bir nesil yetiştirilmelidir. Zira cezaların caydırıcı olmadığı görülmektedir. Ceza, olayın vuku bulduğu andan itibaren gözaltına alınıp tutuklu yargılanmayla caydırıcılık kazandırılabilir. Şiddete yönelen kişilerin kayıtlarının tutulacağı bir sicil oluşturularak hastaneye gelişlerinde güvenlik görevlileri tarafından kontrol altında tutulmalıdır. Ayrıca sağlık sigortası belli bir süre iptal edilerek sağlık hizmetini ücretli alması sağlanmalıdır.

Sağlık çalışanları şiddeti, baskıyı hak etmiyor. Uzun, yorucu ve yıpratıcı mesai yapan sağlık çalışanlarına huzurlu ve güvenli iş ortamı sağlamak devletin görevidir. Anayasal güvence altında olan bu konunun sağlanması için önerimizin dikkate alınmasını istiyoruz.”

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı